Cg 125 Motorumla Kaza Yaptım

Arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Fakat üye olmamıştım.
Cg125 , 2000 Model bir motosikletim var.
Her gün gittiğim kampüs yolunda arkamdaki aracın beni sağa doğru sıkıştırması sebebiyle 60-70 arası bir hızda virajı alamayarak koruma demirinin ve daha sonrasında sağ pegin kaldırıma çarpması sonucu dengemi kaybettim ve motosikletten kendimi attım.
Eski bir çenesi açılabilen kask kullandıgımdan çene korumasının iç tarafı kaza anında çenemi derin bir şekilde kesti.
Üniversite içindeki medikoda hemen acil müdahaleyi yaptılar ve 3 dikiş atıldı. Daha sonrasında Tam donanımlı bir hastaneye sevk edildim.

Aynı kaplamayı kullanan tum aracların tum tum araclara saygı duyması temennilerimle.

Arabanın plakasını tespit edemediğim için henüz bir gelişme yok.
Saygılarımla.

Arkadaş,

büyük geçmişolsun:cat: Damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar:cat: Bu son olsun işallah, umarım daha önemli bir şeyin yoktur.

Herkese kazasız belasız sürüşler:rendeer:

çok geçmiş olsun arkadaşım Allah daha kötüsünden saklasın.

geçmiş olsun usta umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun.

Markasını tam bilmiyorum. Kaza yapınca arkadaşı aramıştım, kırılan aynayı ve kaskı verdim. Hala arkadaşın arabasında kaskım. Çenem kanadığı için takamadım. Ordan okula az bi mesafe vardı zaten. Medikoya gittim. Yani kask şu anda yanımda olmadıgı için markasına da bakamıyorum.

Arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Fakat üye olmamıştım.
Cg125 , 2000 Model bir motosikletim var.
Her gün gittiğim kampüs yolunda arkamdaki aracın beni sağa doğru sıkıştırması sebebiyle 60-70 arası bir hızda virajı alamayarak koruma demirinin ve daha sonrasında sağ pegin kaldırıma çarpması sonucu dengemi kaybettim ve motosikletten kendimi attım.
Eski bir çenesi açılabilen kask kullandıgımdan çene korumasının iç tarafı kaza anında çenemi derin bir şekilde kesti.
Üniversite içindeki medikoda hemen acil müdahaleyi yaptılar ve 3 dikiş atıldı. Daha sonrasında Tam donanımlı bir hastaneye sevk edildim.

Aynı kaplamayı kullanan tum aracların tum tum araclara saygı duyması temennilerimle.

Arabanın plakasını tespit edemediğim için henüz bir gelişme yok.
Saygılarımla.

Kardeşim geçmiş olsun. Benzer bir olayı kazasız belasız altattım. Öfkeni ve kırıklığını tahmin edebiliyorum. Allah sabır versin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun allah beterınden saklasın acil şifalarr:rendeer:

Geçmiş olsun.
Bir motorcu olarak taktığınız kaskın markasını bilmediğinize göre isimsiz bir kask. Gerçi markası yazılı bir kask da olsa, siz siz olun hangi tip motosiklet kullanıyor olursanız olun, tam kapalı bir kask kullanın. Düşme anında çenenin yere vurma ihtimali oldukça yüksektir.
Umarım kısa zamanda iyileşirsiniz.

Çok geçmiş olsun. Bu trafikteki denyolardan herşey beklenir. O yüzden çok dikkatli olmalıyız. Maalesef, kaza yaptıktan sonra kim haklı kim suçlu çok önemli değil. Önemli olan kaza yapmamak, her marşa basışımız bir sınav. Çok şüpheci, haliyle de dikkatli olmalıyız.

Geçmiş olsun tekrardan.

geçmiş olsun, sıkma canını; Allah korumuş, daha da kötü olabilirdi.

Motosiklet kullanmayanlar, bu araç hakkında en ufak bir fikre bile sahip değiller.:farao:

Büyük geçmiş olsun.. Bunun gibi şerefsizler oldukça ülkemiz birçok konuda olduğu gibi motosiklet kültüründe de gelişemeyecek..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
geçmiş olsun, ucuz kurtulmuşsun

dostum geçmiş olsun....hangi üniversitedesin bursada mısın ?

Bursa'lıyım, Sakaya üniversitesinde okuyorum.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu ilk kazam değil. Çok daha tecrübeli arkadaşlar izninizle haddim olmadan bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Düşmeyi öğrenmek adına takım sporlarına yönelin boş zamanlarınızda.
Ya da Judo gibi önce 4-5 ay güvenli düşme öğretilen sporlara başlayın.
Ben uzun yıllar basketbol ve futbol oynadım, kaza anı belki 2-3 saniyelik bir olay ama eğer doğru kullanılırısa bu zaman en azından bir nevi daha da hafif atlatmamızı sağlayabilir. Ben kaldırıma attığım için kendimi araç çarpacak diye bir korkum en başından beri yoktu. Bu sayede sürüklenmeye en ufak bir mukavamet göstermedim. Belki 50 kere aynı kazayı yapsam 10 defasında daha büyük sonuçlar doğabilirdi hatta ölebilirdim.
İşin ilginç yanı koruma malzemelerine bakıyorum internetten, ( Kesin kullanılması gerekir) elimde yara var, diz kapagımda yara var ve baş parmağım incildi. Sanki full koruma kullansaydım kan bile görmezdim gibi geliyor. Yani vücudun en savunmasız yerleri çok öncelerden saptanmış ve korumalıkları tasarlanmış.

Motosiklet alacakların veya kullananların dikkatine:
Mutlaka önce güvenlik olayını halledin,
Ne tarz motosiklet kullanırsanız kullanın, bütçeniz ne olursa olsun önce kaskınızı montunuzu ayakkabılarınızı eldivenlerinizi alın. Tabi bir de ehliyetinizi.
Aldığınız veya kullandığınız motosikleti yarın da kullanabilmek adına söylüyorum bunları.

Ben haftada 5 kere çıkıp iniyorum aynı yolu, siz siz olun bana bişey olmaz demeyin. Çok iyi bildiğimiz yollarda bile kaza yapabiliyoruz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar