bu haberlerden artık daral geldi nerde kardeşim bu mucitlerin bulduğu buluşlar hangimiz kullanıyo.bence hepsi tıraş,hepsi comolokko
buna kafa patlatacağımıza birlik olup benzini ucuzlatabiliriz...
eğer gerçekse bu amca çok yaşamaz.
bu haberlerden artık daral geldi nerde kardeşim bu mucitlerin bulduğu buluşlar hangimiz kullanıyo.bence hepsi tıraş,hepsi comolokko
hayatta herşeye dayanırımda bilmeden atıp tutana asla dayanamam...
ya arkadaşlar bu sistem var ve ben biliyorum arabada takılı ve çalışıyor...
şimdi illa söyleteceksiniz...
bu sistem trakyada bir araçta var adam kullanıyor diyorum. dahada bişey diyemem ama hava civa deyince insan dayanamıyor yapmayın...
ne elektrik okursunuz ne sistem bilirsiniz nede hayal gücünüz çalışır sadece çoğunluk ne der onu alkışlarsınız olmuyo böyle olmmalı...
ben metal mezunuyum kendime motor bölümü kitaları aldım okudum elektrik kitapları elektronik kitapları bilgisayar kitapları ve bilgi birikimi ettikten sonra anca vardır veya yoktur diyorum...
ben var derim ispatlarım siz nasıl ispatlıyacaksınız ben anlamıyorum şu türkiyenin fanatik hali yokmu allahım ya...
emrah kardeş birşeyler paylaşmış bir dünya insan sallamışta sallamış ayıp bunlar bi ucundan tutup bişeyler çıkarıcağımıza neler diyoruz...
Size bir hikaye anlatayım çok şey var anlatıcak ama neyse küçük bişey... askere gitmeden önce telefon hattına yazıldık ama ben askere gittim geldim hala hat çıkmamıştı... ben askerden izine gelirken telefon almıştım eve bıraktım tabi hat olmayınca deneme şansımız olmamıştı... neyse ben döndüm askerden hat geldi ve telefonu taktık 5 ve 8 çalışmıyodu sıfır ev telefonu...
açtım içini içi pırıl pırıl dedim bişey olmalı nedir derdi neyse aradım taradım tek kafamdaki fikir 5 ile 8 ortak köprü giden bir yol vardı ben ararken dedimki bu ortak yolda bir temazsızlık var herhal ama binde 1lik bir ihtimal çünkü bakır plaketin üstündeki yollar boya ile kaplı ve altı nasıl görünmüyo ama dediğim gibi pırıl pırıl yani.
tahmin ettiğim yeri kazıdım ve altından saç kılının ucu kadar bir temazsızlık vardı ve lehim attım düzeldi...
ben bununla uğraşırken hat ta takılıydı ellerim bir yerlere değdi ve radyo çalmaya başladı bende diğer telefonun düofonunu açarak radyo dinlemeye başladım...))
Demem şu Allahın hazinesi geniş mülkü sınırsız her an herşey bulunabilir üzerinde denemeler yapmak çalışmak gerek olmaz demeyin bilmeden etmeden... Allahın nezdinde herşey belli bizler bilmiyoruz ama arıyarak bulucaz bulmalıyız bulamıyacak olsaydık ne cep tel nede televizyon hiçbiri bulunmazdı yıllar önce çevirmeli telefonu bulup daha bişey çıkmaz olmaz denseydi bugün cep telefonları cebimize girmezdi demi durun bakalım daha ışınlanıcaz yok öylegerçi bizler görürmüyüz ama olucaktır ben inanıyorum...
saygılar-sevgiler uzun tuttum sıkmamışımdır inş... başka bir konu ve konukta buluşmak üzere ae olun...
Havadaki oksijen oranı %21azgurbuz' Alıntı:Milyon yılda evrenin enerjisi ile (bedava) oluşan petrolden elde edilen benzinde (yanlış hatırlamıyorsam C8H18) bir sürü hidrojen var. Benzini yakıp mekanik enerjiye, onuda elektrik enerjisine çevirip elektroliz yapıp hidrojen elde edeceksin. Onu yakacaksın ve C8H18 yakmaktan daha verimli birşey elde edeceksin. Hayret valla.
Peki benzin neden oluşuyor? Karbon ve Hidrojen. Benzini yakınca ortaya ne çıkıyor? H2O yani su ve CO2 yani karbondioksit. (yaklaşık 8 birim co2'ye karşılık 9 birim su) Soğuk havalarda eksozdan beyaz duman olarak çıkan şey aslında su buharıdır. Yani şu anda da motor içerisinde su oluşmaktadır. Daha doğrusu su buharı. Bu elektrolizle ne kadarlık bir ek gelmektedir. Bu ek'in etkileri nelerdir bunu bilmiyorum yalnız.Hidrojen le Oksijenin yanma ürünü Su dur , buda motoru hoş yapar , eksoz çıkışından su akmaya başlayınca neden paslandı demeye başlanır motor içindeki parçaları hiç düşünemiyorum. Seramik motor bu işi çözer diyorlardı . Neyse bu bilgilerde kulaktan dolma , birazda kafamdan doğrudur dediğim şeyler.
Bu dediğiniz doğru olsaydı icat dediğiniz olay sadece şirketlerin tekelinde kalırdı. Oysa icatların çoğu amatör kişilerce yapılmıştır. Bir kişi yaptı diye bir şeyi tümden reddetmek o yüzden fazla önyargılı bir davranış. Ama burada yapılanın çalışıyordur ya da çalışmıyordur bilemem ama bir icat olmadığı da açık.Otomotiv şirketlerinin dev arge tesislerinin,binlerce mühendisinin bilemediğini,bulamadığını kömürlükte,mutfakta icat etmek mümkün olsaydı o şirketler ARGE bölümü kurmaz,mucit avına çıkardı.
mühendis filan değilim,o mucit gelsin istediği yerde tartışalım bunun icat olup olmadığını
Aslında oksijen yakıcı, hidrojen yanıcı gazdır. İkisini aynı manifolda gönderince tık diye su oluvermez. Olsaydı havada oksijenle hidrojen kalmazdı , malum ölürdük![]()
Oksijenle hidrojeni elektrolizle ayırmak ve saf oksijeni direk enjeksiyona vermek mümkündür ve normal havadan daha verimli bir karışım elde etmek de mümkündür , dolayısıyla daha yüksek verimli bir patlama sağlayarak güç artışı sağlamakda mümkündür. Ancaaaak , öncelikle o hazneye koyduğun su safsu olmalıdır yoksa sen elekroliz yapana kadar anan ağlar birde kalan atıklarında (diğer gazlar ve mineraller) bir şekilde sistemde ayrılması gerekir yoksa motor 2 günde kurumla dolar atarsın motoru. İkinci olarak elekroliz yapmak için gerekli olan enerji ciddi bir enrjidirki sürekli çalışması halinde alternatör fazla akım çekecek , akümüz bunu kaldıramayacak , ek aküye ihtiyaç olacak , ek akü takılınca saj dinamosu yetmeyecek , güçlü mıknatısı olan bir şarj dinamosu takılacak buda motora direk bağlı olduğundan güçten yiyecek . Dolayısıyla bir işe yaramicak benim kanım bu. Ancak bende geliştirilirse düşük enerji ile bir elektroliz yöntemi bulunursa yada bulunmuşsa kesinlikle işe yarar diye düşünüyorum. Çalışmakta fayda var. Güvenilir bir kuruluşun bununla ilgili testler yapması hepimizin merakını dindirecektir.Ancak 3. bir şahsın ağzından dolma bilgilerle kimse ikna olmaz.
Aynı arzu bende de vardır. Ve beni düzeltene hiç bir zaman kırılmam, gücenmem. Bilim insanı sayılmam ama bir Kimya Mühendisi olarak Söylediğinizin tam tersidir diyebilirim. Oksijen yakıcı, hidrojen yanıcıdır. O nedenle oksijen olmadan herhangi bir şeyi yakamayız.Bendeki bu hatalı bilgiye olan dayanılmaz düzeltme arzusu oldukça yazacam galiba. Kurtulmaya çalışıyorum ama olmuyor. Herkes bilim insanı olmuş şöyle bir baktım da.
Hidrojen oksijen meselesinde birinci adım: Hidrojen, 'yakıcı' bir gaz; Oksijen de 'yanıcı' bir gazdır.
Havadaki oksijen oranı %21
Havadaki Hidrojen oranı milyonda bir
Dolayısı ile elktroliz ile elde edilen oksijen ve hidrojen havaya göre baya büyük bir miktar sayılır.
Peki benzin neden oluşuyor? Karbon ve Hidrojen. Benzini yakınca ortaya ne çıkıyor? H2O yani su ve CO2 yani karbondioksit. (yaklaşık 8 birim co2'ye karşılık 9 birim su) Soğuk havalarda eksozdan beyaz duman olarak çıkan şey aslında su buharıdır. Yani şu anda da motor içerisinde su oluşmaktadır. Daha doğrusu su buharı. Bu elektrolizle ne kadarlık bir ek gelmektedir. Bu ek'in etkileri nelerdir bunu bilmiyorum yalnız.
Bu dediğiniz doğru olsaydı icat dediğiniz olay sadece şirketlerin tekelinde kalırdı. Oysa icatların çoğu amatör kişilerce yapılmıştır. Bir kişi yaptı diye bir şeyi tümden reddetmek o yüzden fazla önyargılı bir davranış. Ama burada yapılanın çalışıyordur ya da çalışmıyordur bilemem ama bir icat olmadığı da açık.
Yazdıklarınızdan bir tek "oksijen yakıcı, hidrojen yanıcı gazdır" doğru.
1. havada oksijen %21, hidrojen ise milyonda birdir. yani hidrojen atmosferde hayatı sonlandıracak kadar çok değildir. Ayrıca çok hafif oluğu için atmosferin üst katmanlarında yer alır.
2. Elektroliz için saf su kullanırsanız o elektroliz bitmez. Çünkü saf suyun (saf su= damıtık su) elektrik iletkenliği çok düşüktür. Bu nedenle elektroliz işleminde suyun içine mutlaka ph yükseltici katkı maddeleri eklenir. (en basit örneği tuz)
3. Elektroliz sonucunda H2 ve O elde edersin atıklar elektroliz kabında kalır dolayısı ile silindire gitmesi gibi bir durum oluşmaz.
4. Elektroliz için 1-2 voltluk elektirik enerjisi yeterlidir. Akım arttıkça elektroliz hızı artar.
Aynı arzu bende de vardır. Ve beni düzeltene hiç bir zaman kırılmam, gücenmem. Bilim insanı sayılmam ama bir Kimya Mühendisi olarak Söylediğinizin tam tersidir diyebilirim. Oksijen yakıcı, hidrojen yanıcıdır. O nedenle oksijen olmadan herhangi bir şeyi yakamayız.