Karbüratör Temizliği

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Amma karbüratör müş ha..... Hala temizleyemediniz.....:p

Alltan havuzu ayırın..Orta memeyi tornavidayla sökün..Üfleyerek açın... Emiş memesine de üfleyin... Sonra havuzu takın tamamdır....Ne havası ne ayarı... Bozmayın ayarlarını gerek yok....

Würth ün temizleyicisini sakın karbüratöre sıkmayın... Benden söölemesi...

@alp_tunay

Abicim Ben Temizledim Karburatörü Bu Topic i açmadan Önce... Doğrumu yanlıs mı yaptım bilmiyodum... Bundan sonra o tür bi sorunla karsılasırsam ne sekilde yapayım diye merak etmiştim... Ben benzinle fln yıkamadım mesela.. Son gücümle ufleyebildiğim kadar her deliğe ufledim... Sorun kalmadı :)

slm arkadaslar benım motorum 70 80 le gıdıp gazı bırakıp tekrar cektıgımde one dogru kapaklanıyoduuu fazla yakmaya basladı 100 km de 4 4.500 lt. falan usta kaburator u temızledı ayarladı fakat degısen bısı yokk gene fazla yakıyoo egzos tan sıyah duman atıyoo fazlasıyla hemdee bu sorunu nası cozebılırım yardım lutfennn

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm arkadaslar benım motorum 70 80 le gıdıp gazı bırakıp tekrar cektıgımde one dogru kapaklanıyoduuu fazla yakmaya basladı 100 km de 4 4.500 lt. falan usta kaburator u temızledı ayarladı fakat degısen bısı yokk gene fazla yakıyoo egzos tan sıyah duman atıyoo fazlasıyla hemdee bu sorunu nası cozebılırım yardım lutfennn

Sübap veya karbüratör ayarı bozuktur.

biz 50 cc 2 zamanli honda motorun karburatoru dagittik temizledik topladik simdi calistirinca hep full gaz veriyo kendi kendine durduramiyoruz gazi neyi yanlis yaptik acaba bi bilgisi olan varmi :)

GKN

Gaz pistonu takılıyordur. Fişeğin üstündeki yani. Bi kontrol edin, çözülür.
Hava ayarını yapmışınızdır tabiki dimi ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen gaz telinin pistonuna bakın ,bende de takıldı mubarek:p

aklıma girdiniz bende söküp temizleyecem karbüratörümü cünkü bundan bir yıl önce hava ayar vidası düşmüştü sonra yeni vida aldım yerine takarken ucunda conta gibi bir şey var galiba onu ters taktım sonra da haliyle geri söktüm hava ayar vidasını ama bir de baktım conta yok olmuş:silent:galiba karburatörün içina kaçtı neyse tekrara yeni vida aldım ve bu sefer dogru taktım ama benim karburatörün bir yerlerinde hala o conta geziniyor olabilir bir yıldır sorun cıkarmadıgı için ellemiyordum ama dedim ya içimde de bir kurt var aklıma da düşmüşken bende yarın bir söküym bakalım ne olacak:cherry:

tesekkurler GKN ve motorhocasi evet hava ayarini yaptik neyse tekrar bi dagitip bakalim tesekkurler:)

yaw ben karbüratörü güzelce temizledim ayarını güzelce yaptım zanımca ama motosikletla yolda giderken gaz kestigimde egzost patlatıyor neden ola ki fikri olan var mı:silent:

Sa arkadaşlar bende yeni üye oldum bu siteye bendede asya 150 T 7 B motorum çekişinde problem var çekmiyor 50 km den sonra motor çekmiyor acaba karbüratörden midir ama yeni temizlettim başka neden yapabilir yardımcı olursanız sevinirim...

karbiratör sellozik tiner ile temizlenir . daha doğrusu ilk önce tineri bir kaba boşaltırsın ,karbiratörü bir süre içinde bekletip daha sonra fırça yardımı ile temizlersin. memeler sökülerek temizlenir. hava tabancası ile tazzikli hava tutulur
bu işlemin nasıl ve neyle yapıldığını sorduğuna göre bu işte acemisin.
karbiratör temizliği hafife alınacak bir iş değildir . bence bir ustaya yaptır

karbiratör sellozik tiner ile temizlenir . daha doğrusu ilk önce tineri bir kaba boşaltırsın ,karbiratörü bir süre içinde bekletip daha sonra fırça yardımı ile temizlersin. memeler sökülerek temizlenir. hava tabancası ile tazzikli hava tutulur
bu işlemin nasıl ve neyle yapıldığını sorduğuna göre bu işte acemisin.
karbiratör temizliği hafife alınacak bir iş değildir . bence bir ustaya yaptır
benzinlikte işlemi yapıp, hava tabancalarını kullanacağız anlaşılan.
Sevdiceğimi ustaya emanet edesim yok hiç, kendim temizlemek istiyorum vakti geldiğinde.

Amma karbüratör müş ha..... Hala temizleyemediniz.....:p

Alltan havuzu ayırın..Orta memeyi tornavidayla sökün..Üfleyerek açın... Emiş memesine de üfleyin... Sonra havuzu takın tamamdır....Ne havası ne ayarı... Bozmayın ayarlarını gerek yok....

Würth ün temizleyicisini sakın karbüratöre sıkmayın... Benden söölemesi...

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/85980-karburator-rolanti-memesi-genisletilirse-ne-olur.html

şu konuyuda gördükten sonra, sanırım biraz zorlayacak bu temizlik.

Anlamadığım, yakıt-hava ayarı ile ne alakasının olduğu? Kimi ayarı bozarsın demiş,kimi de ayarla ne alakası var demiş, hangisi doğru şimdi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar