Acaba amortisörüm patlamışmıdır?

Bu gün havanın güzel olması nedeniyle motorumu cıkardım.Biraz turlayıp stres atıp bırakmak üzere...

Sahile doğru gitmeye karar verdim.Sahile giden yol bol cukurlu topraklı taşlı değişik bir zemine sahip.Sahile

yavaş yavaş dikkatlice gittim , ancak dönüşte yoluma köpek cıkıp beni kovalamaya başlayınca sıkı

tutunup dip gaz kaçmaya başladım kaçarken büyük bir tümseğimsi şeyin üstünden süratlice geçtim

motorun iki tekerleğide yerden kesilir gibi oldu belkide kesildi. Allahtan o uçuşla düşmedim hafif

yalpalasamda toparladım.

Asfalta cıktığımda motorum süspansiyon sistemi her zamankinden cok daha yumuşak geldi.

Parkettiğimde de eskisi gibi sert değildi üstünde hopladım zıpladım cok daha yumuşaktı.

Sizce amortisör patlamıs mıdır? Bunu nasıl anlayabilirim?

Motorun 2007 kanuni hussar daha bu yaz sıfır aldım , şu anda 1109 km de...

Biraz destansı bir yazı oldu ama detaylıca anlatayım dedim.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Suspansiyon catalinin oldugu yerlerde yag gorunuyor ise keceler patlamistir. Yag yoksa sorun degil. Tozunu almissin o zaman:)

Şimdilik motör biraz pis olduğundan yağ falan göremedim, yaylara falan bişey olma ihtimali var mı acaba ?:silent::pale:

esnemenin şiddetine göre değişir bu iş ama söylendiği gibi patlak varsa yağ vardır!o sen eve gelene kadar akmamışsa sabaha kadar akmaz zaten merak etme yağ görünmüyorsa yola devam:wiinkk:dayanıklıdır onlar hem sanırım senin arkalar çift amortisör bende de benzer bir motor vardı (mondial 150rf) gezmedik dağ bayır atlatmadık tümsek kalmamıştı hemde 2kişi ki o zamanlar bende kız arkadaşımda ton tonduk:pmotor esnedikçe ayaklıklar yere değiyordu puahahha:queen:

esnemenin şiddetine göre değişir bu iş ama söylendiği gibi patlak varsa yağ vardır!o sen eve gelene kadar akmamışsa sabaha kadar akmaz zaten merak etme yağ görünmüyorsa yola devam:wiinkk:dayanıklıdır onlar hem sanırım senin arkalar çift amortisör bende de benzer bir motor vardı (mondial 150rf) gezmedik dağ bayır atlatmadık tümsek kalmamıştı hemde 2kişi ki o zamanlar bende kız arkadaşımda ton tonduk:pmotor esnedikçe ayaklıklar yere değiyordu puahahha:queen:

Teşekkürler abi bende korktum patlattım amortisörleri diye :)

Herkese cevap için teşekkürler:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar