YBR 125 motor modifiye

Motorum rüzgardan çok etkileniyor hız önemli değilde rüzgara karşı koyabilmesi için neler yapılabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sat onu al bi tane cbf150 :queen:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
öne kısa bir tur camı karın ve göğüs bölgesine direk gelen rüzgarı kesiyor ben innovada yapmıştım ve baya işe yaramıştı ayrıca yağmurlu günlerde araçlardan gelen çamurlu ince su tozlarını baya engelliyor montum tertemiz kalıyordu tavsiye ederim fakat ybr nasıl durur yakışırmı bilemiyorum illaki forumda yapan arkadaşlar vardır onların yazması daha doğru olur:cat:

camı fazla uzun tutma üzerinden kestirebilirsin ben öyle yapmıştım

dsc01592m.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ön sperlikten başka yapabileceğin uygulama yok :)

arka kısıma 2 dırek dıkersın sağlam yerlerden,
on kısımada aynı şekılde,
üzerınede kalın branda gerersın,
üstü kapalı olur,
ruzgarda almaz yağmurda :)
%50 daha ucuza gelır,
en azından kendı istedıgın ebatta ve boyutta olur...

Ybr 125 motor modifiye yazınca bende egsoz filtre vs. sandım.:) Diyorum ne oluyor.Sonra anladım.Motorun yapısı itibariyle yapacak bir şey yok.Ancak cam takarsın o da nereye kadar.Motosikletin üstünde rüzgar olmadan ben nefes almış gibi hissetmiyorum kendimi.50 kg ağırlığım var.100 de motor.150 kg.Savrulsakda ben mutluyum.:)

arkadaşım, rüzgardan etkilenmekten neyi kastettiğini tam anlayamadım.
motorla giderken, karşıdan rüzgarın göğsüne vurması seni rahatsız ediyorsa ön camla bu işi çözebilirsin.
eğer rüzgarlı havalarda motor kullanırken, yandan rüzgar yiyip motoru şeridinde tutamamaktan şikayetçiysen; bu durumda ön camın faydasını göremezsin, hatta biraz fazla etkilenmene bile yol açar.

Motorun ağırlığı belli aerodinamiği belli gücü belli.Eğer yol tutusu diyorsan ilk önce lastikleri değiştir:)

Sanırım yanlış anlanmışım bana gelen rüzgardan rahatsız değilim kask takıyorum sorum motorumun rüzgarda hızının azalması.

Osmaniyeli vardır senin bilgin bu konuda :)

Babacan şimdi bir kaç fikir söyleyeyim bazılarını istersen dene beğenirsen öyle kullanırsın.

1.lastiklerini yere daha iyi tutunan kaliteli bir lastikle değişirsen faydasını çok görürsün. kabak lastikle rüzgar vurduğunda çok savrulursun. kalın fakat kötü bir lastik takmak yerine standart genişlikte çok kaliteli bir lastikle bu konudaki sorununu büyük ölçüde azaltırsın.

2. Antepli arkadaşında dediği gibi motoru biraz alçalt yine faydası oluyor fakat boruları veya amortisörlerin yağıyla oynama yani frene bastığında yayların gidip gelme mesafesiyle oynama fren anında lastik çabuk kitliyor. onun yerine varsa ybrde gidon kısmından boruları aşağıya indirme somunları onu da ayarlatabilirsin.

3.rüzgarlı havalarda giderken motoru devirli tut. vites yükseltip devirsiz gitme motorun kontrolunu sağlayamazsın. aynı boş viteste dengesiz gitmeye benzer devirsiz gitmek. rüzgar varsa 5 yerine 4 te gitmek daha iyi

4.çanta vb şeyleri çıkart( aynayı da diyeceğim ama demiyorum tabiki çok tehlikeli:) )

5. ek olarak yağını 10-40 veya daha ince koyabilirsin, iyi buji, iyi yakıt filan performansın artarsa rüzgarlı havalarda daha rahat edeceğini düşünüyorum. lastik havaları da önemli ne çok fazla vurup virajları kötü dön ne de az vurup yavaş git.

ama otobanda hızlı gitmek istiyorsan lastik havalarını az fazla vur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:50 ----------

rüzgarlı havada hız yapayım dersen, üzerine iyice eğilmek lazım bir de hız istiyorsan dediğim gibi havayı fazla vur özellikle arka tekere. ayrıca ince yağ kullan 10-40,5,30 gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar