benim hoşuma gidiyo beverly500..ama ben kendim sıfırcı bi insanım hani sıfır alabilecek durumum olsa hiç kaçırmam çekerim altıma bi beverly500..zaten fazla yolda yapmıyorum senede 10bin civarı..demek oluyoki bi 10yıl motor derdim olmaz..paşa paşa gezerim..ama maalesef sıfır fiyatları çok yüksek..

r: bu arada senin verdiğin yakıt değerleri inanılmaz az kendimce araştırdım
http://www.scooter-infos.com/essai-1254-piaggio-beverly-500-cruiser.html burda 5.5lt vermiş ortalama..sen maksimumda bile daha az yaktığını söylüyosun..ortalama 3.6 demiştin sanırım..yanlış anlama yalan filan demek istemiyorumda senin motora özgü bi durum olabilir mi?? trdeki diğer bv500lerde durum ne?? çünkü gerçekten 500cc bir scooter için inanılmaz bi rakam duyduktan sonra dylandan soğuttu beni..:silent:
Dostum merhabalar
Ben ülkemizde sıfır motosiklet alma taraftarı değilim. Özelliklede büyük cc olanlardan. Neden dersen. Eğer 17.000TL bütçem olsaydı kusura bakma ama çıkarıpta 1 scooter için o kadar parayı vermezdim. 3.5 senede 23.000km kullanılmış 500cc bir motor benim için sıfır sayılabilecek bir kullanım durumundadur. Heleki bu motoru kullanan kesim çoğunlukla akıllı ve biliçli kullanıyor. 7000'tl fiyat ulaşılabilirliği açısından oldukça iyi...
Şimdi gelelim yakıt değerine.
Motor asla ortalama
3 .6 Lt yakıt yakmıyor. Bu 1 defa şu şartlarda başıma geldi.
İstanbul-Akçay yolunda saatte 80-110km hız aralığında tek kişi yeni bakımdan çıkmış ve hiç mola vermeden sürüş halinde gördüğüm en iyi yakıt değeri idi.
Motosikletim şu şartlarda ve en çok kullandığım kullanım tipi olarak
şu değerde yakıt harcıyor.
Günde 80km
kURTKÖY - Mecidiyeköy arası git gel 80Km
çok yoğun olmayan e-5 trafiğinde
dur kakllar köprü girişi hariç neredeyse yokken
Tek kişi kullanım
Sürekli lastik basıncı kontrolümde
4.1LT / 100km
Biraz abartı kullamımda
Tekirdağ-İstanbul
otobanda 140 -
160km/hız 180 da sürekli kullanım
Tek kişi
4.8LT / 100 km
Şehir içi çok dur kalk
Cadde Trafiği
sürekli gaz fren
5.1 lt /100km
dostum çok yol yaptığım için sürekli hassas ölçümler yapabiliyorum. Çoğunlukla işe gidip gelmek için kullandığım için yakıtım 4.0lt ile 4.4lt arasında kullanımıma göre değişiyor. Dylan ile de 3.0 ile 3.5lt arasında işe gidip gelmek için yakıt harcıyordum. Ancak Dylanla uzun yolda sürekli gaz açık gidersem 4 lt lere bile çıkabiliyordum.
5.5lt yakıt harcayabilmem için belki 2 kişi sürekli dur kalk yaparak yada yine iki kişi ve full yüklü otobanda çok hızlı seyrederek bu kadar yakmak mümkün olabilir.
Varsa başka bir sorun memnuniyetle yanıtlarım.
yanlış anlama yalan filan demek istemiyorumda senin motora özgü bi durum olabilir mi?? trdeki diğer bv500lerde durum ne?? çünkü gerçekten 500cc bir scooter için inanılmaz bi rakam duyduktan sonra dylandan soğuttu beni..:silent:
Dostum cebimden çıkan parayı biliyorum
her 3 günde 1 35TL'lik benzin alıyorum ve 240Km gidiyorum.