Aynı kategoride motorlar değiller. Fazer Touring amaçlı üretilmiş bir makina, 600F ise Super Sport ile Sport Touring arasında bir makinadır.
Ben 2006 model 600F kullanıcısı olarak makinemden son derece memnunum.
Tek parça selesi ve gidon pozisyonuyla kullanım olarak rahat sayılabilecek, aynı zamanda 109 HP gücüyle diğer SS'lerden hiç de geri kalmayan, son derece seri bir motosiklettir (600RR çıkmadan önce Honda'nın 600cc kategorisindeki SS motoru 600F idi).
Full grenaj ve aerodinamik yapısı sayesinde yüksek süratlerde güven verir.
Hem sportif kullanım, hem de sport-touring beklentilerine cevap verebilen bir motosiklettir.
Sağlamlık konusunda ve satış rakamlarıyla zaten Honda'nın efsaneleşmiş bir modelidir; kullanıcısını kolay kolay üzmez.
Gaz elciği hassaslığı (tepkisi) konusunda pürüzsüzdür; alt devirlerde daha canlıdır ve bu konuda Fazer'dan 1 adım öndedir.
Fazer'dan 10 HP güçlü, aynı zamanda aerodinamik yapı olarak yüksek süratler için daha güvenlidir.
Vites geçişleri Fazer'a göre daha kemiksizdir.
Frenleri ve yol tutuşu Fazer'a göre daha güvenlidir.
Ağırlık olarak Fazer'dan daha hafiftir.
Üretim yılı ve yedek parça konusuna gelince,
Kanuna göre distribütör firma, üretim tarihi biten bir malın üretimi bittiğinden itibaren 10 yıl süreyle yedek parça temini sağlamak zorundadır. Bu da 2017'ye kadar Türkiye'de motosiklet sektörünün lideri olan Honda'dan her türlü yedek parçayı temin etme hakkı ve parça sıkıntısı çekmemek anlamına geliyor. Ayrıca 2001 yılından 2007 yılına kadar aynı kasa ile üretilip satışa sunulan yüksek satış rakamlarındaki bu motorun piyasada bolca 2. el yedek parçası da mevcuttur.
Fazer'ın halen üretilmekte olan güncel bir model olması avantajdır. Uzun yolda ve şehir içi trafikte 600F'e nazaran biraz daha rahattır.
Bakım maliyetleri ve benzin tüketimleri ortalama olarak aynı sayılır.
Benim mevcut bilgilerim doğrultusunda aktarabileceklerim bunlardır. Gerisi senin tarzını seçmene ve kişisel tercihine kalmış.
Şimdiden hayırlı olsun.