kardeşim bana doğru düzgün cevap yaz yorumu alıntı yapıyorsun cevap gönderiyorsun burası mct bölümü ben sana kaçtane motor söktün yaptın demedim ben burda pistonları döktürdüm veee ben seni cebimden 30 kere çıkartıp sokarım yerıne 14 yılldır bu işin içindeyim 10 motor sökmekle tamirci veya sanatkar olunmaz okey doğru düzgün yorum yap yeter/1 gömlek çaktırmak ,onlama akı bitterse yapılır veya rektefiye kurtarmasa yapılır.piston değişti ve silindir yüzeyi taşlandı veee bunun durumunda kompirösörü ölçüldü ve konu anlaşılmıştır umarım...kardeşim bu sitede kalp kırmak yok dosluk arkadaşlık ve uzur var tmm klavye tuşlarına basarken düşün??? (saygılarımla)
hocam cahilliğimizin kusuruna bakma ama bende mesut arkadaşın dediklerine katılıyorum. acizane bende motor teknik lisesi mezunuyum, üniversite eğitimimide uçak motorları üzerine aldım. yani anlıcan iyi kötü motordan anlarım ve silindir hacmi hesabının nasıl yapıldığını bilirim.
şimdi gelelim senin konuna bir iki soru sorucam cevaplarsan sevinirim
1- taşlamayla çok yakın silindir çapında, dolayısıyla çok yakın çapta hangi ebatlarda piston döktürdün ki silindir başına 50cc fark alabildin.(50 cc fark demek 1 mobilet motoru silindir hacmidir.) ?
2-silindir yüzeyi taşlanmış demişsin resimlerden görüldüğü kadarıyla orjinal silindirleri kullanıyosun ve çapı 53.5 mm olan bu silindirleri ne kadar taşladınki silindir çapın kaça çıktı ve strok'u 53 mm lik bu silindir nasıl 175 lik oldu (tek silindir için) ?
3-kompressor ölçerek silindir hacmini nasıl anladınız ? onunda bana bir hasabını yada formülünü yazarsan daha iyi anlayabilirim.
neyse daha fazla detaya gerek yok.
kusura bakmayın amacım direk tartışmaya girmek değil ama bu 350 cc lik ciddi değer ve yapılan eksik ve iddaalı açıklamalar(seni cebimden 30 çıkartıp sokarım yerine gibi) karşısında cevapsız kalamadım.
umarım bu soruları mantıklı cevaplarsınız aksi halde 3.16 bmw nin arkasına 3.28 yazanlardan bir farkınız olmaz benim gözünde.
bu arada herkesin bildiği ufak bir hatırlatma:
silindir hacmi hesaplama formulü:
Hacim = π.H.D2 / 4
π: pi sayısı H:silindir yüksekliği D:silindir çapı
not: bu hesaba görede 250 mct nin orjinal silindir hacmi: 238.168 dir.