Ülkemizde Görülemeyecek Birşey...

videoda yalnış görmediysem ileride siyah dumanlar çıkıyor.
ama bizim ülkede keyfi yerine ambulanslar sirenlerini açıp gidiyorlar yolu açmak için :farao:

Ben Almanya'da Kindergarten- çocuk yuvasına 3 yaşımdan 6 yaşına kadar gittim O kadar çocuğa 2 tane rahibe bakıyordu. O yaşta devamlı telkin ediyorlar. Sen yere bi şey atma, çünkü kimse yere bi şey atmıyor, sen bunu yap çünkü herkes bunu yapıyor gibi, o yaşlardan itibaren herkese aynı şeyi ve toplum olarak hareket etmeyi öğretiyorlar. Koordine olmaları bu açıdan çok önemli.
Ve netice ortada herkes aynı şeyi yapıyor...

Medeniyet tek dişi kalmış bir canavar değil,aksine uygar insanların kültür ve yaşam biçimidir.

Yanlış anlaşılmaması için not:Şairin o günün ifadesiyle kastettiği emperyalizmdir.

Yahu hicbir özelligi yok bu video nun..
Burada hergün olan seyler bunlar..

Bir cankutaran geliyor ve siz yol vermiyeceksiniz?????
Eger sizin yüzünüzden o cankurtaran olay yerine gec vardi ve ispatlandi sizin yüzünüzden gec kalindigi.. Belki o kisiye 2 dakika önce müdahale idilseydi kurtulacakti... Eger bunu ispatladilarsa bavulunuzu hemen hazirlayin..

evet video almanya da cekilmiş herhalde obölge de türklerden hiç kimse yaşamıyor :)

işte medeniyet başka birşey degil bizde medeniyet sol şeridi kapatmak insan canı ne önemi var ki türkiye de

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yorumlar süper yalnız :mrgreen:

Çok manasız , burası almanyanın hangi bölgesi ki bir tane bile Türk yok ortalıkta

Türkler itfaiyenin arkasında

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Video dikiz aynasini cekseydi , itfayenin arkasina takilmis , Turk konvoyunu gorurdunuz. Istanbulda gormedigimiz seylermi bunlar, ambulans yolu acarak gidiyor, birden arkasina siyah camli bir arac takliyor dortluleri de yakmis, polis ilerde ambulansa serit aciyor , araci durduruyor sen kimsin diye , adam utanmadan hasta yakiniyim diyor birde.

Video dikiz aynasini cekseydi , itfayenin arkasina takilmis , Turk konvoyunu gorurdunuz. Istanbulda gormedigimiz seylermi bunlar, ambulans yolu acarak gidiyor, birden arkasina siyah camli bir arac takliyor dortluleri de yakmis, polis ilerde ambulansa serit aciyor , araci durduruyor sen kimsin diye , adam utanmadan hasta yakiniyim diyor birde.

Evet Dikiz Aynasını Çekseydi Arkada Şöförleri;Göleğin 3 Düğmesini Açmış Kıllarını Süperman Gibi Üçgen Şekilde Gömlekten Çıkartmış Şahin,Doğan Sürüsü Görülürdü :)

Yanlışsınız...

Bence görüntüleri görüpde yorum yapan arkadaşlarım çoğunuz yanlış düşünüyorsunuz. Dikkat ederseniz buradaki tek şey eğitim oda veriliyor zaten gerekli mertebelerde bunu uygulamak sadece bizlere düşmüyor birazda ilk yardım ekiplerine düşüyor. Ehliyet eğitiminde bu tarz bir durumda fermuar taktiği uygulanmalı diyor araçlar sağa ve sola gider ortayı açar aynen video da olduğu gibi. peki bizdeki acil yardım kurulumu şoförleri bunu biliyor ve uyguluyormu sanki. Bence en büyük problem arıza şeridi ihlali buda kameralar ve cezalarla eskisi kadar ihlal edilmiyor. Bence Türk insanına haksızlık ediyorsunuz kafamıza vura vura cezaları kese kese bize doğruyu öğretecekler az kaldı.. Yoksa bizlere sözlü birşekilde hiçbişe öğretilmez....:queen::queen:

itfaiye yolun ortasından gidiyor bana bir acayiplik gibi geldi ama anlamadım neyse bence medeniyet değilde biraz bilgi çokluğundan oluyor yoksa bence medeniyeti onlardan bir itfaiyeye yol verdiler diye öğrenecek birmillet değiliz

ceza korkusuyla yapılan şey medeniyet midir bir de bu var tabi? müthiş cezalar var adamlarda...

Arkadaşlar geçenlerde Zülfü Livaneli'nin bir makalesinde vardı bu toplumsal hareketi okumuştum.

Onu bunu bırakın o kaza yerine ilk yardım araçları 10 dakkada ulaşırsa millet atıyorum 1 saat bekler. Ama bizim gibi toplımlarda emniyet şeridi dahil her yol araçlar taarfından işgal edilirse köprüden başlar TEMde kitlenir 3 saatte beklenir(tecrübeyle sabit hemde 6 aylık bebekle bir başıma :))

Tabi bu bilinç vahiy gelerek olmamıştır, mutlaka eğitim şart.

Bizim toplumumuz aşağılık bir toplum değil tabiki ama işin kolayına kaçma ve ben yırtayımda gerisini boşver diyen çoook insan var... Demeyen insanlarda çoook var.. Emniye şeridinin sağındaki ve solundaki araçlara bakarak bunu rahatlıkla anlayabiliriz..

Son düzenleme:
ya iyi güzelde yalnız herkes durmak yerine devam etse daha kolay olurmuş o kadar sıkışmazmış.

medeni davranışlar bekliyorsak önce ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamış lazımdı . ondan fazla yorum yapmaya gerek yok ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar