hocam resmi göremedim ama işin oldukça zor ve bir o kadar da zahmetli motorun elektrik aksamını iyi bilmek gerekiyor.. sadece kendine tam olarak güvenin varsa yap
parkın (+) sını alıcaksın, sinyalin (-) sini kesip ona bağlıcaksın.
böylece normalde sinyallerde elektirik olmadığı için yanıcak.
sinyal verdiğin zaman da yanıp sönücek.
Ayak Marşıyla Çalıştırmaya AlıştımBu arada motorunun şarjı yada aküsü iyi değilse yada eksik şarj yapıyorsa, aküye farlar açıkken biraz daha yükleniceğin için akü sorunlarıyla karşılaşabilirsin.
parkın (+) sını alıcaksın, sinyalin (-) sini kesip ona bağlıcaksın.
böylece normalde sinyallerde elektirik olmadığı için yanıcak.
sinyal verdiğin zaman da yanıp sönücek.
Emin misin :silent:
Sinyal ampülünün iki kutbunada + vererek çalışacağına emin misin?
Evet Bu Daha Mantıklı Diğer Yöntemi Düşündüm Sinyale 2 Adet + Bağlamış Oluyoruz Yöntem Doğrumudur?+ 1 yol daha var o daha sağlıklı.
fren lambaları çift duydur. yani 2 (+) , 1 (-) girer.
kullanıcağın yer uygunsa 2 tane bu duydan alırsın 2 tanede fren ampulu. kısık yanan tarafa parkları. parlak yanan ucada sinyali bağlarsın. böylece daha sağlıklı bi tesisatın olur.
Kafamdaki Düşüncede Buydu Ama 2 +nın çakışıp Sorun Yaratabılıcegını Dusundum:cat: 2 artı verirse ya komple elektrik aksamı yanar yada ampul yanar.. parklardan hem ( + ) hem (- ) kamlo alarak sinyalin ( +=+ ) ( - = - ) gelecek sekilde bağlamalısın.. bircok kez denedim ve hepsinde basarılı oldum...
teknik olrak bakarsak çakısmaz.. sonucta direk bağlantı yapıyorsunuz. eger onu röle ye verirsen hem parklar yanıp söner hem sinyaller :cherry: denemekte fayda var.. sonucta oraya gelen elektrk 3w olmasa bile bise olacağını zannetmiyorum..
En Fazla Komple Tesısat YaparımCan Sıkıntısı Değilmi Hemde Tesisatı Elden Geçirmş Olurum
![]()
:cherry: ya zaten çinli motorun varsa elektrik sorunu bitmezen sonunda satarsın :queen: bk satıyorum hemde yok pahasına alanda yok ... :queen:
Emin misin :silent:
Sinyal ampülünün iki kutbunada + vererek çalışacağına emin misin?
eminin dipsiz ampüllerde çalışıyor abi daha önce 2-3 kere bağlamıştım kendi scooterımda.