151 rs boğulma

Arkadaşlar bugün motoru çalıştırdım gidiyorum azcık gaza yüklendim motor fren yapar gibi kitledi kendini çok hafif gaz verince gidiyo ama gaza yüklendinmi gitmiyo kalıyo öylece tıkanıyo gibi sanki yardım edebilcek arkadaş var mı nedendir acaba ne yapabiliriz :pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hastanın ayağıa doktor yetişirmis aynısı bende oluyordu yolda kalmısdım saolsun bi abi yardım etti benzin filtresinden kaynaklanıyor..

motorcuya gitmene gerek yokki benzin filtresi al 5 tl ye alttaki bagajı cıkart sol tarafta bensin filtresi varsök hortumları değiştir..

Valla istersen kasaba git:) ne bileyim terziye falan uğra:) :p şaka bi yana :rendeer:karbüratörü tanıyorsan sende yapabilirsin benzin hortumunun girdiği yerde bi filtre vardır o tıkalıdır muhtemelen birazcık el becerin varsa temizleyebilirsin kendin

Yapmayı denicem inş. daha büyük bi problem çıkarmam :cherry:

en fazla bütün benzini yere döküp hortumları koparırsın :D

okadarla kalırsam iyi bi keresinde ibre ışığı yanmıyor benim ona bakyım dedim ampülünü değiştridm falan bi baktım motor çalışmıyo akü bitmiş şase yaptırmışım götürdüm motorcuya okadar para bayıldım hala ibre ışığı yanmıyor ama parklarda yanmıyo :cherry:

:cherry: teknik bilgin hic yokmu yaw ama öğrenirsin bende hicanlamazdım 4 qayda profösör oldum :)

hava filtresinden de olabilir.
hava filtresinden geçiş gaza yüklenmediğiniz zaman normal olabilir. devir arttıkça geçen hava yetmeyeceği için motor gaz yemez ve kompresöre biner. bu da motorun kasılmasına sebep olur.
bence öncelikle hava filtresini kontrol et. onu kontrol etmek daha kolay.

benzin filtreside ne alaka :) resmen hava filtresi ya su almış yada yerinden çıkmış karbüratör düzgün karışım vermiyo gaza basınca boğulup yığılıyodur o motor hava filtresini bi incele hortumlara bak karbüratörü kolacan et basit bişi halledersin

Motorcuya gittim ve malesef motorumun yağ yaktığını öğrendim.4 adet sıfır buji takılmış ve hepsini yağlamış.Yağ segmanları değişicekmiş yani bu piston vb parçalar mı anlamadım.Fiyat araştırması yapıcam ama hangi parçayı arıcağımı bilmiyorum.Bana 300 tl fiyat verdi 100tl parça + 200 tl işçilik dedi:pale:Ben bir tanıdığım vasıtasıyla motordan iyi anlayan bir makine mühendisi buldum ama masraf ne olur hala bilmiyorum işçilik kolay onu kafaya takma dediler ama daha parça olarak ne alıcağımı bile bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim..saygılar

işçilik 200 diorsa sakın verme çünkü komple motor toplama 100 tl sölim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:39 ----------

artı kazık yiyebilrsin sekmanlar 10-15 tl ve komple motor yapma sıfır silindir piston ve sekmanlar artı işçilik 200 tl tutar en fazla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:40 ----------

ve o bile 200 tl tutmazki bu adam arabamı tamir ediyomuş? dikkat et arkadaşım git parçaların fiyatlarını sor derim ve başka bi servis yada motorcu bul...

Bende öyle düşündüm ve parçaları alıp tanıdığım birine yaptırmaya karar verdim.Ama alıcağım parçalar hakkında hiç bir fikrim yok slindir fiyatına baktım 40 tl en fazla bunun yanında mutlaka başka parçalarda değişecektir ama 200 tl tutmaz tahminimce o yüzden araştırmaya öğrenmeye ihtiyacım var.

Bende öyle düşündüm ve parçaları alıp tanıdığım birine yaptırmaya karar verdim.Ama alıcağım parçalar hakkında hiç bir fikrim yok slindir fiyatına baktım 40 tl en fazla bunun yanında mutlaka başka parçalarda değişecektir ama 200 tl tutmaz tahminimce o yüzden araştırmaya öğrenmeye ihtiyacım var.

iyaksamlar motorun kç bın kmde?:)

motoru hor kullanıyorsun demekki 11000de rs yag yakmaz.bujıyı sureklı yaglıyosa ustanın dedıı gıbı segman atılır ama oda o kadar tutmaz baska bi motor ustasına götür parcayı kendın al işçiligi 50 tlyı gecmez:cat:bendeki rs 20000de ne yağ yakıor nede bujı yaglıyo yanlız yaptırdıktan sonra her 1000de yagını mutlaka yenıle,3000de tahrık burclarını deıstr,kayısı kalıtelı tak.bide motoru yola cıkmadan 5dk rolantıde calıstır.rs i sorunsuz kullanacagına emınım:rendeer:

motoru hor kullanıyorsun demekki 11000de rs yag yakmaz.bujıyı sureklı yaglıyosa ustanın dedıı gıbı segman atılır ama oda o kadar tutmaz baska bi motor ustasına götür parcayı kendın al işçiligi 50 tlyı gecmez:cat:bendeki rs 20000de ne yağ yakıor nede bujı yaglıyo yanlız yaptırdıktan sonra her 1000de yagını mutlaka yenıle,3000de tahrık burclarını deıstr,kayısı kalıtelı tak.bide motoru yola cıkmadan 5dk rolantıde calıstır.rs i sorunsuz kullanacagına emınım:rendeer:

Bilgiler için sağolun dediklerinizi yapmaya çalışıcam:rendeer: motoru yaptırınca ama önce almam gerekn parçaların fiyatlarını öğrenmem gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar