Trafik denetlemesinde hangi belgeler kontrol edilir?

Motorsikletler trafik kontrolü esnasında çevrildiklerinde hangi belgeleri sunmakla mükelleftirler ve bu belgelerde kontrolü yapılanlar nelerdir? (Ruhsat Cüzdanında bulunması gerekli evraklar)
Benim bildiklerim;
1- Motorlu araç trafik belgesi,
2- Sigorta ve pulu,
3- Motorlu Taşıtlar Belgesi,
4- Sürücü Belgesi
Bunun dışında Egzos pulu isteniyor mu?

Motorsikletler trafik kontrolü esnasında çevrildiklerinde hangi belgeleri sunmakla mükelleftirler ve bu belgelerde kontrolü yapılanlar nelerdir? (Ruhsat Cüzdanında bulunması gerekli evraklar)
Benim bildiklerim;
2- Sigorta ve pulu,
4- Sürücü Belgesi

İstenmiyor :cat:

szr

3 ünü(ehliyet,ruhsat,trafik sigorta) biliyorumda bi madde daha var o ne olaki ; ticari araçlar için gereken K1,K2 tarzı belgeler mi?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benim bildiklerim;
2- Sigorta ve pulu,
4- Sürücü Belgesi

ruhsat ve ehliyet...Bir de sigorta... :cat::cat:

arkadaşlar MOTOSİKLETLERDE EKSOZ MUAYENESİ OLMAK ZORUNDA !!! bilmeyenler öğrensin. cezası 600.00 tl haberiniz olsun.

aracın muaynesinede bakıyor yoksa bağlıyor vergisine bakar yoksa bağlar :cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaşlar MOTOSİKLETLERDE EKSOZ MUAYENESİ OLMAK ZORUNDA !!! bilmeyenler öğrensin. cezası 600.00 tl haberiniz olsun.

25 senedir motor sahibiyim... Ne böyle bişey duydum ne de bu şekilde ceza yedim...

Kimse sormadı bile... Muayenede bile istemiyorlar ki?.... :silent::silent::silent:

Nerden çıkardın anlamadım?... :bounce:

Benim bildigim kadari ile motorlara eksoz muayenesi gerekmiyor.

Bunu arabamin eksoz muayenesi geldigini fark ettigimde ayni zamanda Honda motor (ve araba) bayii olan Izmir'deki bir bayiiye arayip sordum, onlar da gerek yok dedi.

Yine de belli olmaz. Polisin biri eksoz muayenen yapilmamis diye ceza yazabilir. Istedigin kadar ya ben sorduydum de:)

benim bildiğim
ilk önce ehliyet varmı diyorlar sonra ruhsatı istiyorlar muaynesi varmı yokmu ona bakıyorlar zorunlu trafik sigortası varmı birde aracı sorguluyorlar herhangi bişeye karışmışmı bukadar vergi borcu vardiye bağlıyorlarmı bilmiyorum egsoz muaynesi duymadım araç muaynesi zaten heryerini kapsamıyormu :silent:

böyle bir ceza var ve yiyen birisinide bizzat gördüm haşırt 600tl:queen:kart 24 tl,pulu 24tl =48 tl vererek 600tl cezayı başınızdan def edin bakmıyorlar demeyin denk gelirsiniz belinizi büker valla az para değil!bu devlet o kadar havadan sudan para alıyor ki cepleri doldu taştı ama hala aç gözlüler :farao:bu koşullarda yakın gelecekte bu ülkede yaşayamıyacağız :pr:

ben arabanın muayenesi yaptırmaya gittiğimde kimse benden egzos emilsiyon pulu istemedi? muaneden geçti, cezaya kalmışmıyızdır? Bilgisi olupta yardımcı olan arkadaşa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum:rendeer:

arkadaşlar,
geçen başımıza geldi kuryelerimizden resmiyette var ama memurların tüv türkün ün haberi yok, Trafik şube müdürlüğünden öğrendim:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:33 ----------

ben arabanın muayenesi yaptırmaya gittiğimde kimse benden egzos emilsiyon pulu istemedi? muaneden geçti, cezaya kalmışmıyızdır? Bilgisi olupta yardımcı olan arkadaşa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum:rendeer:

muayenede sormaya bilirler, ama resmi olarak yaptırmanız gerekiyor.
ceza çıkacağını sanmıyorum.

Kapsam
Madde 2 - Bu yönetmelik halen trafikte bulunan dört ve daha fazla tekerlekli yolcu ve yük taşımaya mahsus iş makineleri,tarım ve orman traktörleri,motosikletler ve mopedler hariç karayolu motorlu taşıtlarını kapsar.

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırma periyotları

Madde 6 — Taşıtlar, bu Yönetmeliğin (Ek-1)’inde belirtilen sınıflar esas alınmak kaydıyla cinslerine, kullanılma amaç ve şekillerine uygun olarak aşağıda belirtilen periyotlarda egzoz emisyon ölçümüne tabi tutulur:

a) Hususi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir.

b) Resmi otomobiller ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir.

c) Diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir.

d) Trafikte seyreden tüm motorlu taşıtlar on yaş sonunda yılda bir.

Taşıtın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümleri ise taşıtın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır

arkadaşlar,
geçen başımıza geldi kuryelerimizden resmiyette var ama memurların tüv türkün ün haberi yok, Trafik şube müdürlüğünden öğrendim:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:33 ----------

muayenede sormaya bilirler, ama resmi olarak yaptırmanız gerekiyor.
ceza çıkacağını sanmıyorum.

ustam şu kanunu numarasıyla yada tam şekliyle bizimle paylaşabilirmisin? varsa bizde bilelim

Kapsam
Madde 2 - Bu yönetmelik halen trafikte bulunan dört ve daha fazla tekerlekli yolcu ve yük taşımaya mahsus iş makineleri,tarım ve orman traktörleri,motosikletler ve mopedler hariç karayolu motorlu taşıtlarını kapsar.

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırma periyotları

Madde 6 — Taşıtlar, bu Yönetmeliğin (Ek-1)’inde belirtilen sınıflar esas alınmak kaydıyla cinslerine, kullanılma amaç ve şekillerine uygun olarak aşağıda belirtilen periyotlarda egzoz emisyon ölçümüne tabi tutulur:

a) Hususi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir.

b) Resmi otomobiller ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir.

c) Diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir.

d) Trafikte seyreden tüm motorlu taşıtlar on yaş sonunda yılda bir.

Taşıtın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümleri ise taşıtın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır

buradan anladığım kadarıyla motosiklet ve mopedler kapsam dışında yanlışmı anlamışım

babaçi doğru anladın motosikletler kapsam dışı

** şunu da belirteyim hiç bir polisin size egsoz sesi yüzünden ceza yazma lüksü yok .... o egsozlar yurda girmiş ve satılıyor, devlet vergisini alıyor , motosikletiniz muayeneden geçmiş .... buna rağmen polis cezada ısrar ediyorsa sesin neye göre yüksek olduğunu sorun

- polisin elinde desibel ölçen bir cihaz olmadığına göre size ceza yazmaya hakkı yok

'' radar olayında bile ben hız sınırını geçmedim deseniz radar aracı ayağınıza kadar gelip kamera kayıtlarını size gösteriyor ''

yani ispatlamak zorundalar, yani göreceli bir durum için ceza yazamazlar !!!

tabi kimse abartıp graww graww egsoz sesine boğmasın ortalığı .....:queen::queen::queen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Egzoz

İlgili Kanun ve maddesi:

4 Nisan 2009 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 27190

YÖNETMELİK

Çevre ve Orman Bakanlığından:

EGZOZ GAZI EMİSYONU KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinden ve etkilerinden, canlıları ve çevreyi korumak amacıyla egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak ve ölçümler yaparak kontrol etmek üzere gerekli usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Ek-1 de yer alan kategorilerde ve kamuya ait araçlar da dahil olmak üzere trafikte bulunan dört ve daha fazla tekerlekli yolcu ve yük taşımaya mahsus karayolu motorlu taşıtlarını kapsar.

(2) Bu Yönetmelik iş makineleri, tarım ve orman traktörleri, motosikletler ve mopedleri kapsamaz.

Egzoz muayenesine tabi araçların 1.1.2010 tarihine kadar hafif kusur kabul edilen egzoz muayenesi bu tarihten sonra ağır kusur olarak değerlendirilip uygun emisyon değerlerinde olmadığı görülen araçlar muayeneden geçemiyecekler.

Son düzenleme:
Benide çevirdiler bir kaç kere

Sordukları

1.EHLİYET
2.RUHSAT
3.SİGORTA

VerGiyi sormadılar yani :)
Kimsenin yanında vergi temiz kagıdını taşıdıgını sanmıyorm?

ben gittim yaptırmaya 250 cc üzerine yapılıyo sana gerek yok dediler eyv dedim :)ertesi günde muayeneye soktum bahsi bile olmadı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar