İstanbul Ataşehir Belediyesi İçin Çizdiğim Logolar Bir göz atalım Arkadaşlar.?

arkadaşlar istanbul ataşehir belediyesi için çizdiğim logolar var yarın sabah göstereceğim göstermeden sizinle paylaşayım isteidm siz olsanız hangisini seçerdiniz

Dipnot: 6 aydır bir sürü çizim gitti begenemdiler hiç
ben ilk defa çizdim ama böyle logolar hiç gitmedi gidenleri gördüm..
muhtemelen içimden bir ses bunlardan biri olacak diyor ama belli olmaz

1
1.jpg

2

2.jpg

3
3.jpg

4
4.jpg

5
5.jpg

6
6.jpg

7
7.jpg

8
8.jpg

9

9.jpg

10
11.jpg

11

12.jpg

12

14.jpg

13
15.jpg

14
17.jpg

15
18.jpg

16
19.jpg

sizce hangisi ideal fikir verirseniz sevinirim...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hepsi birbirinden güzel olmuş seçmek çok zor

12 belediye kriterlerine uygun ..

8 ve 16 bence uygun olur gıbı emeğine sağlık arkadaşım ama inşallah yaptığın işlerın karşılığını güzel ve cabuk alırsın

Forumdan Uzaklaştırıldı
sırayla 1 - 10 - 12 <<< bunları beğendim ben , belediye baskanı da lazım mı : )

Forumdan Uzaklaştırıldı
evet olarımm , okulda hep sınıf başkanı oluyordum zaten :p ünide de sınıf temsilcisiyim . yavas yavas geliyorumm bekleyin :mrgreen:

evet olarımm , okulda hep sınıf başkanı oluyordum zaten :p ünide de sınıf temsilcisiyim . yavas yavas geliyorumm bekleyin :mrgreen:

siyaset bize göre değil gençlerin önünü açmak lazım tabi :)

belki tayyibin bile yerine geçersinde bizide kurtarrısın bu dertten :)

16. Güzel duruyor.Illustratordemi yaptınız bunları photoshoptamı.

Bunu yüksek ihtimal direk elerler :) Sosyalist parti logosuna benziyor.
5.jpg

Son düzenleme:
16 çok başarılı ve karizmatik...

bu arada İ harfinin üzerindeki yıldız ya sağa ya sola kaymış...yani bi ortalanamamış harfin üzerine ...yanlışmı görüyorum...

Bu arada Çalışmalarımın Tamamını Görmek İsteyenler benim giib bu işe meraklılar ve yapanlar

http://picasaweb.google.com/iyireklam10
adresinden inceleyebilirler...

16. Güzel duruyor.Illustratordemi yaptınız bunları photoshoptamı.

Bunu yüksek ihtimal direk elerler :) Sosyalist parti logosuna benziyor.
5.jpg

ben alternatif sundum :) normalde bizim işte 3 tane alternatif sunulur

bunları Corel Drawda hazırladım Photoshop gibi pixel tabanlı programlarda logo yapılmaz vector tabanlı olması dogrudur..

Peki vectorele geçmiş biri olarak sorayım Draw x4 ü kullanıyorum acemi olarak dergi falan yaptım(kapağı photoshopla) hem kendimi geliştirmek hemde CV me eklemek için illustratorlemi devam edeyim DRAW mımı geliştireyim? İllustartor Flasha benzerliğinden dolayı hep daha kolay geliyor normalde photoshopuda weble uğraşanların çoğu gibi Corel kullanıyordum biraz karışık oldu :) biliyorum.

Peki vectorele geçmiş biri olarak sorayım Draw x4 ü kullanıyorum acemi olarak dergi falan yaptım(kapağı photoshopla) hem kendimi geliştirmek hemde CV me eklemek için illustratorlemi devam edeyim DRAW mımı geliştireyim? İllustartor Flasha benzerliğinden dolayı hep daha kolay geliyor normalde photoshopuda weble uğraşanların çoğu gibi Corel kullanıyordum biraz karışık oldu :) biliyorum.

tavsiyem bu işi hobby olarak yapıorsan sevdiğin programı kullan, amayok iş için diyorsan.. Corel Draw derim fakat Freehand , İllusator, Corel hepsi aynı işi yapar yetenek kişinin marifetindedir..

ama piyasa odaklı olacagın ve bu işten parakazanacagını düşünürsek, şuan piyasada buyuk ajanslar freehand kullanır çünkü hata vermez resimleri embed yapmadıgın çin çabuk açılır ama kullanımı biraz Corel Draw a göre zordur(alışık olamayanlar için)

Corel Draw kullanımı basit bazen bazı dosyalarda çalışırken hata verdiğinden çalışmayı sureklifarklı kaydet yapmadı isen en baştan yapma zahmetin dogması sebebi ile tutulmamaktadır.
illusatorde çok gelişmiş oldukça güzeldir fakat piyadasa yeterli kullanıcıyı henuz daha bulamadıgı için bunu yaptııgndaaçıp editlicek kişi bulamazsın farklı formatlarda kaydedip diger iki programla açmak zorunda kalırsın buda baskıda hatalara neden olur.

Freehand zor ama sorunsuz diye onu tercih edersen piyasada Corel Draw kullananlar çogaldıgı ve freehand in ust sürümü üretilmeyecegindne durduugndan dolayı artık herkes corele geçmekte.. bu sebeple freehand işlerde sorun yaşanmakta kullanıcı azalmaya başladıgı için

illusator sölediğim giib kullananaz oldugundan sorun yaşatacak bir uygulama
ama corel drawı herkes kullanabileceği kadar basit hızlı ve güzel eksileri var tabii...

fakat Photoshop flash vb. gibi web Grafik programları kullandı ise aynı firmanın uretimi oldugundna menuleri kısa yol tuşları vs.. genel de aynıdır bu nedenle kullanmakta zorluk çekmezsin. illisator ve freehand photoshop gibi programları..

inşalah açıklayıcı olabilmişimdir..

İllisator ne zaman hakim olur dersen piyasaya..
daha en az 5 yıl var derim...

askeriye mantıgı gibidir.. askeriyede yeni teknoloji olsada eski kamyonlar silahlar kullanılır çünkü yenisini öğretmek eğitmek eskisini eksikolarak kullanmaktan daha zordur oyuzden yenilerini ögrenecek zekayasahip beceriye sahip insanlar yerlerine yetişmedikçe uzun yolda olsa eski araçlar silahlar kullanılır.. ve bu sistem 5-10 yılda yerine oturur .. o nedenle eski teknoloji hep baki kalır..

sen en kral tasarımıda yapsan sen de var iş baskıya gitti.. ama adamda illisator yok oda freehand yada corelde açacak ve veridğin bir sürü effect vb.. şeyler kaybolacak sonuç husran olacak yanlış baskı yapılıp 3-4 milyar baskı parası kagıt parası çöpe gidecek...

tavsiyem bu işi hobby olarak yapıorsan sevdiğin programı kullan, amayok iş için diyorsan.. Corel Draw derim fakat Freehand , İllusator, Corel hepsi aynı işi yapar yetenek kişinin marifetindedir..

ama piyasa odaklı olacagın ve bu işten parakazanacagını düşünürsek, şuan piyasada buyuk ajanslar freehand kullanır çünkü hata vermez resimleri embed yapmadıgın çin çabuk açılır ama kullanımı biraz Corel Draw a göre zordur(alışık olamayanlar için)

Corel Draw kullanımı basit bazen bazı dosyalarda çalışırken hata verdiğinden çalışmayı sureklifarklı kaydet yapmadı isen en baştan yapma zahmetin dogması sebebi ile tutulmamaktadır.
illusatorde çok gelişmiş oldukça güzeldir fakat piyadasa yeterli kullanıcıyı henuz daha bulamadıgı için bunu yaptııgndaaçıp editlicek kişi bulamazsın farklı formatlarda kaydedip diger iki programla açmak zorunda kalırsın buda baskıda hatalara neden olur.

Freehand zor ama sorunsuz diye onu tercih edersen piyasada Corel Draw kullananlar çogaldıgı ve freehand in ust sürümü üretilmeyecegindne durduugndan dolayı artık herkes corele geçmekte.. bu sebeple freehand işlerde sorun yaşanmakta kullanıcı azalmaya başladıgı için

illusator sölediğim giib kullananaz oldugundan sorun yaşatacak bir uygulama
ama corel drawı herkes kullanabileceği kadar basit hızlı ve güzel eksileri var tabii...

fakat Photoshop flash vb. gibi web Grafik programları kullandı ise aynı firmanın uretimi oldugundna menuleri kısa yol tuşları vs.. genel de aynıdır bu nedenle kullanmakta zorluk çekmezsin. illisator ve freehand photoshop gibi programları..

inşalah açıklayıcı olabilmişimdir..

İllisator ne zaman hakim olur dersen piyasaya..
daha en az 5 yıl var derim...

askeriye mantıgı gibidir.. askeriyede yeni teknoloji olsada eski kamyonlar silahlar kullanılır çünkü yenisini öğretmek eğitmek eskisini eksikolarak kullanmaktan daha zordur oyuzden yenilerini ögrenecek zekayasahip beceriye sahip insanlar yerlerine yetişmedikçe uzun yolda olsa eski araçlar silahlar kullanılır.. ve bu sistem 5-10 yılda yerine oturur .. o nedenle eski teknoloji hep baki kalır..

sen en kral tasarımıda yapsan sen de var iş baskıya gitti.. ama adamda illisator yok oda freehand yada corelde açacak ve veridğin bir sürü effect vb.. şeyler kaybolacak sonuç husran olacak yanlış baskı yapılıp 3-4 milyar baskı parası kagıt parası çöpe gidecek...

Çok açıklayıcı bir cevap olmuş çok teşekkürler.Ben Draw ı kullanmayı şöyle seviyorum Illustratore bakarak daha basit gibi ama Illustaratorunde Flash dan dolayı öncede yazdığım gibi kısayolları vb seyleri Flasha çok yakın olduğundan el alışkanlıkları kolay oluyor çok basit şeylerde eksikleri var Export ta gif önce png sonra gif yada önce jpg sonra gif yapmak zorunda kalıyorum gibi aklıma gelen bu..Benim amacım CV me ekleyip ilerde iş değişikliğinde matbaaa yada reklam ajansında kullanılan Vectorel tabanlı programlara hakim olmak profesyonel olmak kısaca. :) Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum benim tercihim bu yazdıklarından sonra ilk DRAW iknci planda geliştirmek amacıyla ve geleceği düşünerek Illustrator.(dezginus,heroturko gibi sitelerde verilen örnek tasarımların nerdeyse % 60 AI birazda oturmaya başladı gibi Illustrator ama ilersi dediğin gibi Adobe nin de gücüyle AI.
Sağlıcakla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:50 ----------

buarada ben başta bu işe başlarken büyük bir hata yaptım photoshopu corel psp 6 dan itibaren başladım amacım sadece resimlerde efek kullanmaktı en iyiside ozman bu programdı adobe un photoshopunu flash tan sonra kullanmaya basladım suan psp x2 kullanıyorum adobe un photoshopuna bu kadar hakim değilim.

Resimlere baktımda,ismiyle özdeşen bişey bulamadım.Gerçi hepsi birbirinden güzel ama dediğim gibi ismine, kaba bir tabir ile cuk diye oturmamış,veya ben uyduramadım..
Biraz tarihine insek veya ismini nerden almış gibi...

Bence 8 numara hariç hiçbiri belediye logosu olamaz.. Çok güzeller ama daha çok şirket logolarına benziyorlar.. 8 numarayı beğenirler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar