- Konu Yazar
Öncelikle selamların en güzeli üzerinize olsun. Arkadaşlar motoru kış gelmezden önce garaja koymuştum. Ara sıra biniyordum. Depomun içi pas tutmuştu. Depomun içini, karbüratörü, benzin filitrelerini ve benzin musluğunu sık aralıklarla temizliyordum. Bir gün iş yerinden eve dönerken viteste ve saatte 50 km den fazla hızla gitmeme rağmen stop etme meyli gösterdi. gaz verince gaz yemedi ve sağa çekip yavaşlayıp elimi debriyaja basınca stop etti. Sonra bir iki marşla zar zor çalıştı tekrar 100mt gitmeden gaz yemedi ve stop etti. O gün bugündür (yaklaşık 2,5-3 ay oldu) motoru çalıştıramıyorum. Depomu değiştirdim. karbüratörü tekrar temizledim ama nafile. Motoru bir ara çalışıyor jikle açıkkan gaz sonuna kadar açık şekilde çalışıyor ama jikleyi az kısınca hemen stop ediyor. Birdaha çalıştırıncaya kadar aküyü bitirdiği için ayak marşı ile en az 20 sefer basmama rağmen zorla çalışıyor hemen stop ediyor. Bir ustaya götürdüm. Emme manifoldun çekim yapmıyor dedi. Üst kapağı tornacıya götürdü emme sübanı yeniledi alıştırması yapıldı. Pistonların sekmanları değişildi. yağ ve contalar değişlidi. ustanın yanında çalıştı sonra tekrar stop etti. Benzindendir diyip yeni benzin kondu nafile 200 mt gitmeden yine stop etti ve yine hiç çalışmamaya başladı. Usta karbüratörden diyor benim ise mantığıma ters düşüyor. Bir karbüratör 3 sene içinde bozulur mu hiç? Ustalar neden böyle yapabilir acaba sorun nedir.