TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

abi bısey sormustum:)

kusura bakma unutmuşum evet hararet saati çalışıyor,hem hararet hem yağ basınç göstergesi o.ama yağ basınç göstergesi bağlı değil.gerçi o kadar önemli bir alet değil ndene dersen zaten motor hararet yapmaya başlayınca sibop sesleri gelmeye başlıyor ordan anlaşılıyor motoru fazla sıkıştırdığın.ama gösterge sana diyorki fazla zorlama bak kızmaya başlıyorum :p diye uyarıyor,yoksa devresinde fan filan bağlı degil,ama fanda baglanabilir tabiki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:05 ----------

o kagıt ta motorun uygunluk belgesi,genel verileri yazıyor sitesinde yazmayan bilgiler.peyami arkadaş sormuştu ona cevaben.sele yüksekliği,dengil mesafesi filan tazıyor.yeni alıcaklara boylarına göre karşılaştırma yapsınlar diye koydum.:)

kusura bakma unutmuşum evet hararet saati çalışıyor,hem hararet hem yağ basınç göstergesi o.ama yağ basınç göstergesi bağlı değil.gerçi o kadar önemli bir alet değil ndene dersen zaten motor hararet yapmaya başlayınca sibop sesleri gelmeye başlıyor ordan anlaşılıyor motoru fazla sıkıştırdığın.ama gösterge sana diyorki fazla zorlama bak kızmaya başlıyorum :p diye uyarıyor,yoksa devresinde fan filan bağlı degil,ama fanda baglanabilir tabiki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:05 ----------

o kagıt ta motorun uygunluk belgesi,genel verileri yazıyor sitesinde yazmayan bilgiler.peyami arkadaş sormuştu ona cevaben.sele yüksekliği,dengil mesafesi filan tazıyor.yeni alıcaklara boylarına göre karşılaştırma yapsınlar diye koydum.:)

Abi peki nasıl bağlarız o harareti :)

şimdi benim kullandıgım saat piyasada 100 tl idi. ama daha ucuzlarınıda bulmak mümkün ben fazla araştırmadım.oto aksesuarcılarda bulabilirsin.ister müşirli olandan al motor yağ sıcaklığından harareti öğren,istersen benimki gibi civalı al motor blogundan sıcaklığı ögren.civalı bişürü takmak için motor gömleğinde arka tarafta kanal mevcut.civalı tip te sadece gösterge aydınlatması için elektrik baglıyorsun.ama bişürlü olan elektrikle çalışıyor kimisi + uç kimisi - uç onu alırken belirtiyorsun.

şimdi benim kullandıgım saat piyasada 100 tl idi. ama daha ucuzlarınıda bulmak mümkün ben fazla araştırmadım.oto aksesuarcılarda bulabilirsin.ister müşirli olandan al motor yağ sıcaklığından harareti öğren,istersen benimki gibi civalı al motor blogundan sıcaklığı ögren.civalı bişürü takmak için motor gömleğinde arka tarafta kanal mevcut.civalı tip te sadece gösterge aydınlatması için elektrik baglıyorsun.ama bişürlü olan elektrikle çalışıyor kimisi + uç kimisi - uç onu alırken belirtiyorsun.

Kısacası bağlantısı kolay :mrgreen:

Arkadaşlar merhaba;Aranıza yeni katıldım tvs apache me kavuştum sonunda.Motorumla ilgili bir kaç sorum olcak.Bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim

Motorumun fren lambası yanmıyor bir tek sorunu o,Sigortaların olduğu yeri tarif edebilirmisiniz.

Motorumun resimlerini en kısa sürede paylaşıcam...

Arkadaşlar merhaba;Aranıza yeni katıldım tvs apache me kavuştum sonunda.Motorumla ilgili bir kaç sorum olcak.Bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim

Motorumun fren lambası yanmıyor bir tek sorunu o,Sigortaların olduğu yeri tarif edebilirmisiniz.

Motorumun resimlerini en kısa sürede paylaşıcam...

Öncelikle hoşgeldin :bounce:

Ampul patlamış olmasın veya müşür bozulmuştur sigortalık bir durum yoktur :cat:

Merhaba arkadaşlar yeni bir tvs apache üyesi daha geldi.Herkese hayırlı uğurlu olsun..

Herkesin tekeri düz bassın,Yunuslardan sakınsın dileğiyle :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:03 ----------

o stop sorununu yazanda benim,üyeliğim açılmamıştı o sırada;motoru ilk aldığımda çalışıyordu ama bugün park ve fren lambası yanmıyor.Büyük ihtimal ampul cofladı yarın söküp bakıcam bakalım..başka neyde sorun olabilir ?

Birşey bozulduğundan değil bendede oluyordu(apachede) akünün altlarda biyerde vida vardı onu sıkıyorduk düzeliyordu saçma bi cevap yerini hatırlayamadım ama öledir büyük ihtimal :mrgreen:

aynen baglantısı basit :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:34 ----------

yeni katılanlar hoş geldiniz.başka motor yokmuydu da apache aldınız :p hadi görelim janjanları

yanı pıyasada başka motormu yok koskoca adamlarsınız ALLAH akıl ve fıkır vermış böyle cok yakan az kaçan parcası yok dengesı bozuk yokuş cıkmaz in desen inmez motora nasıl para verıp alıyorsunuz aklım şaşıyor :cherry:

yanı pıyasada başka motormu yok koskoca adamlarsınız ALLAH akıl ve fıkır vermış böyle cok yakan az kaçan parcası yok dengesı bozuk yokuş cıkmaz in desen inmez motora nasıl para verıp alıyorsunuz aklım şaşıyor :cherry:

sorma zaten abi yaa her hafta karburatör değiştiriyoruz :p yokuşlardan çıkarken kesiklik yapıyor benzin çekmiyor :p sonracımaa motor hiç düz gitmiyor hep yengeç gibi yan yan :p:p :queen: allah belasını versin bu motorun :p:p

sorma zaten abi yaa her hafta karburatör değiştiriyoruz :p yokuşlardan çıkarken kesiklik yapıyor benzin çekmiyor :p sonracımaa motor hiç düz gitmiyor hep yengeç gibi yan yan :p:p :queen: allah belasını versin bu motorun :p:p

bela okuma barı zaten düz gitmıyormuş :wiinkk:

lamba sorununu hallettim müşürden kaynaklı bir problem miş oldu bu sabah hallettim öyle çıktım yollara :)Valla başka motor çok ama gidişi yakışı şekli şemali ve parası çok güzel denk geldi inşallah utandırmaz beni bakalım

lamba sorununu hallettim müşürden kaynaklı bir problem miş oldu bu sabah hallettim öyle çıktım yollara :)Valla başka motor çok ama gidişi yakışı şekli şemali ve parası çok güzel denk geldi inşallah utandırmaz beni bakalım

Utandırmaz merak etme ben ne işkenceler yaptım eski apacheme :mrgreen:

tecrübeli arkadaşları çok okudum burda,kullanıcıların yazdıkları bütün kararsızlığımı giderdi,hava şartlarından dolayı daha 250km yapabildim ama hızlanması,farları,cbf e göre dönüşler vs çok memnunum şimdilik.Birde vites göstergesi olsaymış standartta 10numara olcakmış ama onu da ben takıcam artık arıyorum bakalım.En kısa sürede montaj yaparım

tecrübeli arkadaşları çok okudum burda,kullanıcıların yazdıkları bütün kararsızlığımı giderdi,hava şartlarından dolayı daha 250km yapabildim ama hızlanması,farları,cbf e göre dönüşler vs çok memnunum şimdilik.Birde vites göstergesi olsaymış standartta 10numara olcakmış ama onu da ben takıcam artık arıyorum bakalım.En kısa sürede montaj yaparım

bende bir ara takmayı düşünmüştüm sonra vaz geçtim,tak tak nereye kadar,adamlar takmamış hindiler bizden akıllı milletmi dedim vazgeçtim :queen: ama nette var burda da var bir ara kafa yormuştuk,yazıları okuya bilirsin.nette ki faiyatları 80 euro dan başlıyordu sanırsam dijital gösterge.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:01 ----------

sorma abi,çok yakar,çekiş yok gibi,kasa da estetik zaten yok,sağlam hiç degil,bol bol yağ yakar :) sonra trafikte hiç kıvrak değil,tekere bir türlü gelmez kaldırana aşk olsun,hız desen o ne gitmiyorki :) zaten fiyatı ucuz olursa olacağıda bu kadar.hadi aldın bir tane kullandın,kardeşim daha niye yenisini alırsın değilmi birde işin yoksa güzelleştireyim diye uğraşır durursun.başka iş yok sanki.:queen: bulsam bir tane 2009 2000 km de filan şöyle 1500 tl ye alırım belki hayatta fazla para vermem bu motora :p

Eger Vites Gostergesini internetten Bulursan Banada Solermisin. Tesekkurler

vites göstergesi çok lazım değil.ama istersen var tabi f,yatı biraz tuzlu her motora uyar.

http://www.sahibinden.com/vites_gostergesi-39WQQaXQQ20161629WQQpXQQdisplayitem?

20161629hxu.jpg

gereksiz bir cihaz. son vitesi bilmiyorum giderken dersen, eğer vites kolu nu debriyaja basmadan yukarı çektiğinde kalkıyorsa son vitestir. takılıyorsa bir vites daha vardır

Benim Kafama takılan Tek şey su. Mesela 5. Viteste gidiyorum Kırmızı ısık war. Durdugumda 5-4-3-2-N mi Yapmam gerekiyor Yoksa direk Boşa atabiliyormuyuz ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar