- Konu Yazar
video görünmüyor linki yanlış heralde.
video görünmüyor linki yanlış heralde.
ya adam ne güzel soru sormuş hemen ilk dakkadan verilen cevaba bak...birisi çıkıp modifiye yapacam deyince demediğinizi bırakmıyorsunuz..modifiyeli motorsiklet resmi görünce yere göre sığdıramıyorsunuz...yok hurda mı yapacan falan filan....yap dostum aklına ne geliyorsa yap gençliğin önünü böyle yersiz yorumlarla kapamayın.. hurda olsa ne olur ?sanki altında tilyonluk motor var alt tarafı 1500 liraya sıfırını alır..merakla bekliyoruz fotolarını
Hepinizin olumlu ve olumsuz yorumları için teşekkürler...
Bende bu konudan şyle bir sonuç çıkardım atmaca_35 nickli arkadaşımızın dediği gibi hepiniz honda,suzuki, yamaha vb. gibi makinelerin veya ÇİN olmayan herkangi bir motorsiklete aynı işlemler ve bu işlemler kullanıcı veya herhangi bir servis tarafından fizibilite çalışmaları:queen: düşünülmeden yapılsa bile hiç böyle bir yorum görmedim. ancak bizim gibi çin scooter sahibi kişiler sadece bir soruyla bu kadar tepki alıyorsa hepinize helal olsun...::ban::
artık bu konunun yönetici tarafından kitlenmesi daha doğru olur.Bizde çin olmayan bir motor sahibi aldığımızda tekrar açarım o zaman yorumları paylaşırız hep beraber .... size iyi forumlar.:farao::farao:..
Polemiğe yer vermeden.
Başkalarının sağlığına saygı gösterelim ayrıca konu eğer sadece 1500.-TL ise,
1500,- tl ver o halde arkadaşımıza da kendi motosikletini heba etmesin....
Modifiye edilmiş bir ne olursa olsun...(profesyonel biri tarafından) elbette yere göğe sığmaz çünkü gereken tüm fizibilite çalışmaları yapılmıştır...
lamba,sinyal ya da boya ile modifiyeyi tartışmıyoruz burada...
Arkadaşımız ciddi ve motosikletinin tüm teknik yapınısını değiştirecek bir uygulamdan söz ediyor!!!!
Amortisör yaylarını kesecek vs vs vs.....bilmediğin konulara feveri ve sonuçları (başkaları) için hayati önem taşıya bilecek yorumlar yapma!! sorunluluğu ağır olur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:12 ----------
Güzel Kardeşim,
Belki ne demek istediğimizi pek anlayamadın ya da biz anlaşılır olamadık ancak darılmana ya da kızmana gerek yok.
Senin yaşını bilemem ama benim yaşım 47 be 22 yaşında bir oğlum var.
Benim oğluma burada sana verilen '' akılları '' verselerdi, O çok bilmişlere çok daha farklı bir dilde yazardım.
Motosikletini seviyor ve daha güzel bir hale sokmak istiyorsun ancak bu tarz değişiklikler sadece basit bir servislikten çok öte ve ciddi bilgi & tecrübe gerektirir.
Sağlıcakla kal ve başlığının kilitlenmesine izin verme:cat:
Bu arada,
Tune edilmiş scooter'ların videosunu izledim,hepsi de güzel ama biri hariç hiç birinin kesilmiş arka amortisör yayı ya da ön amortisörü alçaltılmış olduğunu göremedim!!
O bir tanesinde de orijinalinin aynı boyda özel bir amortisör vardı.
ya her forumda oldugu gibi burdada fazla bilen arkadaşlar var,olucakta sonuçta adı üstünde paylaşım .aklına nasıl gelirse öyle cevap veriyor .sen hangisi hoşuna giderse onu gör diğerlerine cevap verme derim yoksa uzayıp gider.yoksa motor senin zevk senin sanane der çıkarsın içinden.canın ne yapmak isterse yaparsın illaki güzel fikirler de çıkar. çalışmaya,paylaşmaya devam :cat:
arakadaşım bende alcalmak istiyorum am burada kullanılan terimleri anlamadım 1. motor 151rs 2. ön amantisörde yay - vide yok ara amansörün yayınıda simi istsm kesrm srn dil .ama sorrım size bu ön amantisör nasıl iner?
ya her forumda oldugu gibi burdada fazla bilen arkadaşlar var,olucakta sonuçta adı üstünde paylaşım .aklına nasıl gelirse öyle cevap veriyor .sen hangisi hoşuna giderse onu gör diğerlerine cevap verme derim yoksa uzayıp gider.yoksa motor senin zevk senin sanane der çıkarsın içinden.canın ne yapmak isterse yaparsın illaki güzel fikirler de çıkar. çalışmaya,paylaşmaya devam :cat:
her açtığım konuda benzer olumsuz cevaplar veriyorsunuz ne yapmak istediğinizi anlamadım lütfen sorularıma cevap vericekseniz yazın yoksa dalga geçmek için yazmayın...:farao::farao:
yerden yüksek olması daha iyi değilmi altı yere çarpmaz her zaman otobandamı biniyorsunuz mtora
alçatmanın ne gibi yararı var anlamadım bilgi verirseniz sevinirim
Fazla olan yanlış ise düzelt güzel kardeşim.Sorumluluk sahibi bir insan olarak Bu senin asli görevlerinden birisi.
Adı üstünde paylaşım demişsin,evet paylaşıryoruz bilgi ya da bildiğimizi sandığımızı.
yaptığın yorumun paylaşım adına sayılabilecek olumlu yönünü yazarmısın?işine geleni gör,gelmeyini görme...bu nasıl bir düz mantık anlamadım:bounce:gözlerimizi gerçeklere kapatığımız için insanlar her gün zarar görüyor...
Teknik bilgisi zaten az ve kara cahiller tarafından yapılan çoğu '' SÜPPER '' denen Modifikasyonlar nedeni ile kaç kişi canından oluyor ya da sakat kalıyor hiç izledin mi? yapsan iyi olur zira hepimizin canı kadar sevdiği yakınları var...onlara böyle aptalca hatalar yüzünden zarar geldiğinde nasıl hissedeciğz?
Bir hata sonucunda birilerinin ciddi zarar görebileceği ihtimal dahilindeyse, İNSAN olarak uyarmak hepimizin görevidir...İNSAN olarak insanlık adına,kimse canını sokakta bulmadı.SEN yaz,uyar,isteyen yinede yaparsa, kaba tabirim için af buyurun, EŞEĞİN en büyüğüdür.
Herkes konuşsun,yazsın,fikir fikirden üstündür öğrenecek daha çok şey var:wiinkk:
Merhaba arkadaşlar. Acaba scooterlarda alçaltma işlemi nasıl uygulanır? Araştırmalarıma göre ön amörtisör bağlı olduğu yerlerdeki vidalar gevşetilerek geriye alınabiliyormuş veya içindeki yay kesilebiliyormuş fakat arka amörtisör nasıl kısaltılır, onunda yaylarını kesme gibi bir işlem mi yapılır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.:rendeer::rendeer:
daga çabuk hurdalıga atarım diyorsun yani:mrgreen: