slm
bende araştıranlardanım duyduğum kadarıyla motokuryeler iş saatlerinde harcadıkları benzinin masrafını ceblerinden ödüyorlarmış peki bir motokurye aylık ortalama ne kadarlık benzin masrafı yapar birde prim mevzusunuda soracaktım gittiği her yer başına 5 tl prim diye duydum doğrumu
soruma tam cvp verebilecek olan varmı
bu soruna kesin cevap verilmez sen ayda kaç ekmek iyiyosun diye sorsalar kesin bi cevap veremesin kuryelikte böyle.
ama şöyle düşün yüzdelikçi bir kurye günde 200 ile 450km.yol yapabilirbu her gün farklı olduğundan tam net bir rakam söylenmez.
ben gümrük kuryesiyiym benim nerdeyse her gün standar olarak 200 ile 250km.arası yol yapıyom ve her gün 10 litreyi götürüyo CBF150 bide ekonomik derler onlara.

r:
13 yıldır kuryeyim ve brakmayada düşünmüyom ama ilk başlangıç çok kötü oluyo tecruben yok sürekli örenmek zorundasın ve yüzdelikçiğisen en az 4 ay para göremezsi çünkü sadece bir mahale değil komple istanbulu bilmek zorundası yoksam çok aç kalırsın.
şirket kuryesi olmak için se mutlaka tecrubeli olman gerekiyo yoksam almazlar.
gönderiücretleri sena bahsedilen gibi değil her yer bölgelere ayrılmıştır yani istanbul 8 bölgedir gönderi fiyatlarıda bölgeden bölgeye değişir mesela birden bire 10 tl ise ordan sana düşen 5 tl.dir ama mesafe nekadar uzarsa ücret okadar artar hiç bir kuryede tek gönderiyle gitmez en az 3 paket olur arada ekspres çıkarsa daha iyi olur onlar çif tarifeye gider.
burda ukurken iyi ve kolay gibi gelebilir ama işin içine girdinmi hele bu kış günü ve tecrubesiz inanki iki ay sonra kuryeliği deiğl motorculuktanda vazgeçersin ama sabredersen iyi bir kurye olup çıkabilirsin.