Anlaşacağız da şu noktaya gelebilirsek, Hyosung lafı geçtiğinde insanlar savunma moduna giriyor objektiflikten uzaklaşıyor. Bunuda bir nebze anlıyorum Türk milleti mazlumu sever.
Benimde anlatmaya çalıştığım sıfırında bile sorunlar yaşanabilen bir motorun(forumlarda çarşaf çarşaf sorun mesajları var) 5000'e almanız neyi ifade edecek. Biraz daha beklersiniz 5000 üzerine 2 veya 3 daha koyarsınız paşa paşa japon motoruna sorunsuz binersiniz. En azından emin olursunuz.
Su an sıfırı 10384tl olan bir motosiklet 5000'e düşmesi için ne kadar zaman gerek, gerçi fazla uzun süreceğini sanmıyorum. Düşşe bile 5000'e alınan motordan hayır gelmez
Bakın ben mesajımda marka demedim, ninja serisi dedim

1984 yılından beri geliştiriliyor dedim.
Bu arada gerektiği kadar bilgi sahibiyim, Hyosung& St kanuni distribütör olayları yüzünden mide bulandırmıştı. O yüzden almamıştım, Allahtan o sene Kawasaki Ninja 250r'ı getirdi.
Mazlum örneği benim bakış açım için geçersiz açıkcası.

Ben sadece mevcut piyasa koşulları içinde bu motorun artı ve eksilerini
tecrübelerim çerçevesinde değerlendirdim.
Bu motor hakkındaki kullanıcı deneyimim kısaca,
2. el aldığım GT250R'ımı 2 sene ve 19,000 km boyunca sorunsuz kullanıp sattığım ve sattığım arkadaşımın da şu an 30,000 km'ye yaklaştığı.
Neden sattım ve Japon aldım; hacim büyütmek için. GT250R'ın boyutları sayesinde de büyük makine aldığım zaman fazla adaptasyon problemi yaşamadım.
Yine 250cc bir motosiklet alacak olsam, yine Gt250 alırım. Çünkü 2. el 250cc bir motora 7-8 bin TL para vermem. Beklentilerimi de en az onun kadar karşılıyor sonuçta. O paraya gider ER-6 alırım.
Sonuçta kalitesiz bir motor değil ve motora baktığınız takdirde sizi üzmez. Altınızdaki maldan emin olmak için sadece bu gerekli bence; üretim menşeinin neresi yazdığı değil.
Daha düşük maliyetle aynı beklentileri karşılamak bana daha makul geliyor yani; çünkü o kadar zengin değilim.
Ama evladiyelik 250cc alacağım ve 10 sene bineceğim dersem de, alacağım 2 motordan biri VTR250, diğeri Ninja250'dir. Japon kalitesi sonuçta.:cat:
Gelelim fiyat mevzusuna,
Bahsettiğin gibi şu an sıfırı 10 bin TL olan GT250R, bundan 1-2 sene önce Ninja 11 bin TL'den Türkiye'ye geldiğinde, 8 bin TL civarı bir fiyatla satılıyordu. Bence doğrusu da buydu. Bu nedenle 2. el fiyatları hala uygundur.
Kuralkan grubu S&T ile anlaşıp bu motoru getirmeye başlayınca fiyatları da yükseltti ve bence yanlış yaptı. Bu şekilde motorun ekonomik 250cc sportbike geçiş motoru, misyonunu kaybetmesine de neden oldu.
Eğer Hyo o fiyatlarda kalsaydı, bugün zaten sayılı olan Ninja 250 sayısı, belki yarısı kadar bile satmayacaktı. O paraya bir sürü 4 silindirli 600cc Japon makina olduğu gerçeği var ortada bir de çünkü.
Bayağı bir derinlere indik ama konu başlığına gelecek olursak, fiyat performans aralığı en iyi olan spor makina bence hala GT250.
Neyse, kısaca bunlar benim düşüncelerim, mantığım ve bakış açım. Senin düşüncene de saygım sonsuz.:wiinkk: