Merak ediyorum dünya üzerinde bizim kadar devletine vergi veren başka bir millet var mı acaba. Hadi vergiyi verdik bizim kadar karşılıgını alamayan bir millet var mı acaba.Okulda bizlere yıllarca söylenen devlet vergiyi vatandaşa hizmet edebilmek için alır.Bir motosiklet sürücüsü için konuyu ele alırsak motosiklet üzerinde benzersiz bir vergi var(%50 civarı)+benzinden gelen benzersiz bir vergi+yılık vergi+vs..Şimdi bunlar düşünüldügünde vergiler motosiklet sürücüsüne nasıl geri dönebilir.Kaliteli asfaltı olan yollar, motosikletlinin kaza anında hayatının en az riske atacak yol düzeni( pilastik bariyerler+levhalar +vs..),avrupada oldugu gibi trafikte geçiş üstünlügü vs.... bunlara birçok madde daha eklenebilir. Peki biz bunlardan hangilerini alıyoruz.Yani ülkemin her noktasında otoban mı var?
HAYIR, ülkemin her noktasına giden yollarının kenarında plastik bariyer mi var ?
HAYIR,Peki avrupada olduğu gibi ülkemizde motosiklete geçiş üstünlügü tanınıyor mu?
HAYIR
Tablo bu haldeyken insan bir an kendine o malum soruyu sormadan edemiyorum.BEN BU VERGİLERİ NEDEN VERİYORUM???
Saol sevgili devlet yoneticileri, uc kurusluk motor zevkimiz de boylece luks tuketim oldu sayenizde.
Yanlışın var zeda motosiklet lüks kategorisine 2006 yılında ÖTV'ye aldıgı benzersiz zamla girdi.Allah devlet büyüklerimize zeval vermesin.