[MT] Sinema Kulübü

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
kuvvetilemuhtemel biladerim
söz- müzik: ahmet kaya

cüneyt abimizin bir filmi vardı. kızkardeşine tecavüz edip öldürüyorlar bu da mahalleye geri dönüp intikam peşinde koşuyordu. atlamalı uçmalı değildi, sağlam filimdi.
bir nevi get carter
pek beğenilmez ama stallone ve micky rourke, rollerinin hakkını veriyor o filmde

bildim dediğin filmi.
ilyas salman'ında iyi filmleri vardı.
amma türk filmi dedinmi "anayurt oteli"nde az duracaksın. geçen baktım cd'sini bulamadım. körpeyken izlemiştikde silinmemiş hafızadan.

Dublaj konusunda dünyanın en iyilerinden biriyizdir
ama bu her filmi iyi bir ekip yapacak manasına gelmez
tamamen bütçe ile alakalı, dublajın da bir bütçesi var.

mete, sadece yanıma uğraman bile gözünü biraz açmış

kalp gözü açılmış mr. komplo teorisyeninin :p

bunların filmlerine kalsa yahudiler hümanist-mazlum, amerikalılar zeki kahraman, müslümanlar terörist, uzak doğulularda makineli tüfeğe çerez.

@mete_han bana kalırsa onlar adamı yahudi olduğundan dolayı değil, sinema sektörü ellerinden kaymaya başladığından dolayı çırpınıyorlar. holly amcalar artık sadece görsellik üretebiliyor gördüğüm kadarı ile. tek tük örnekler hariç filmlerinin içleri boş. bağımsız sinema "sinema" anlamında çok doyurucu örnekler veriyor.
misal el orfanato
http://www.imdb.com/title/tt0464141/

nasıl bir korku filmidir, nasıl bir dramadır. bu kadar yalınlık içinde muhteşem bir film.
yahudilik konusunu bu kadar analiz etmeye gerek olduğunu sanmıyorum zira o da nihayetinde semavi dinlerden bir tanesidir, mensupları vardır vs vs vs

@ remzi üstad zaten dublajlı film seyretmekten haz etmem, kırık dökük ingilizcemiz ve altyazılar yeterli oluyor. ama dublajda dünya sıralamasındayız. shrek in dublajı ödüller aldı. tabi her filmin dublajı mükemmel diye bir kaide yok. tv deki filmler kıstas değil.

@baran kesinlikle görsel bir şov. ama ne yalan söyleyeyim aynı teknolojide olsa idi 300 ıspartalının yanından geçemez. ne kadar absürt, çarpıtılmış ve mesnetsiz olsa da ıspartalı filminin savaş sahneleri mükemmel.

2-3 gündür siz değerli dostları ihmal ediyorum kusura bakmayın...konuya tekrar odaklanamadım kusura bakmayın...:rendeer:

mete kendi çapımızda iki lakırdı ediyoruz işte.

Pandora'nın Kutusu
güzel film, seyri yavaş. iyi bir drama yapmışlar.

3807a20pandoranin-kutusu.jpg

Hacı abi Uçurtmayı Vurmasınlar çok etkileyici filmdi hatırlarmısınız...

Cezaevinde büyüyen o çocuğun hayalleri beni çok etkilemişti...

Nedense benim hosuma gitmedi ucurtmayi vurmasinlar.. Sevmedim..

Hosuma giden Bayrampasa(ben fazla kalmiyacagim)
Kac kere seyrettigimi bilmiyorum..
Hem gülüp hem gözlerimin doldugu bir filmdi...:salut: (tasfirin erkegi olamadik abi daha):mrgreen:

Nedense benim hosuma gitmedi ucurtmayi vurmasinlar.. Sevmedim..

Hosuma giden Bayrampasa(ben fazla kalmiyacagim)
Kac kere seyrettigimi bilmiyorum..
Hem gülüp hem gözlerimin doldugu bir filmdi...:salut: (tasfirin erkegi olamadik abi daha):mrgreen:

Çok güzel Türk filmleri vardır...abi ben Yeşilçamın hastası oldum...o ne pozlar o ne rol kesmeler o ne bakışlar....sanki aşklar daha bir aşktı filmlerde...şimdiki sahneler bana hepsi fasa fiso geliyor...

bu arada aklıma gelmişken...Necati Şaşmaz son bölümde Helikopterden inişi ve koşuşu ne kadar komikti değil mi...bana Kemal Sunalın Çöpçüler Kralındaki koşusunu hatırlattı...

Hani Kemal Sunal kedi kovalıyordu ya o sahneyi hatırlayın...lütfen üşenmeden kıyaslayın...stil aynı...Polatın çakma kahraman olduğu çok bariz...çatışmalar konuların bağlanması o kadar acemiceki...yahu 20 yıl önce Rambo bile bundan daha kralını yapıyordu.... .ok gibi parası var Pana filmin...yahu az çabalasalar ...

Son düzenleme:
bu arada aklıma gelmişken...Necati Şaşmaz son bölümde Helikopterden inişi ve koşuşu ne kadar komikti değil mi...bana Kemal Sunalın Çöpçüler Kralındaki koşusunu hatırlattı...

Hani Kemal Sunal kedi kovalıyordu ya o sahneyi hatırlayın...lütfen üşenmeden kıyaslayın...stil aynı...Polatın çakma kahraman olduğu çok bariz...çatışmalar konuların bağlanması o kadar acemiceki...yahu 20 yıl önce Rambo bile bundan daha kralını yapıyordu.... .ok gibi parası var Pana filmin...yahu az çabalasalar ...

:queen::cat:

uçurtmayı vurmasınlar ı tam hatırlamıyorum bile , seyretmiştim ama çok evvelden.
çöpçüler kralını geçenlerde yine denk geldi seyrettim. kemal sunal için diyecek fazla birşeyim yok, bu ülkeye birkaç gömlek büyükdü.

uçurtmayı vurmasınlar ı tam hatırlamıyorum bile , seyretmiştim ama çok evvelden.
çöpçüler kralını geçenlerde yine denk geldi seyrettim. kemal sunal için diyecek fazla birşeyim yok, bu ülkeye birkaç gömlek büyükdü.

Aduş'u nasıl unutursun yav :)

-spoiler-

Aduş'a vurmasınlar, Aduş'a yazık

-spoiler-

ONE WEEK filmini 2 kere izledim 2 sindede çok duygusal anlar yaşadım :p

kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum :cat:

hacivatkaragozbn1.jpg

en nihayet seyredebildim. bu film olmuş. seyretmezseniz çokşey kaçırırsınız, son dönemlerde seyrettiğim en güzel türk filmi.
oyunculuk, diyaloglar, kostümler hepsi mükemmel olmuş.
dvd sini çok aradım bulamadım, seyrettikten sonra neden bulamadığımı da anladım. hafif bir argo lügatı olmasına rağmen aile ile seyredilebilir ve hatta seyrettirilmeli de.
hacivat ile karagöz oyunlarına neden sahip çıkılmadığını da anlamış olduk. özellikle beyazıttan böyle bir oyunculuk beklemiyordum, haluk amca zaten klasını konuşturmuş.

iyi ki bu konu açılmış, sinema hakkında çok şey bildiğimi zannetmeme rağmen hergün izlemediğim yeni bir film; izlediğim filmler hakkında da yeni yorumlar görüyorum.

bu liste işleri mesnetsiz olur nazarımda, sinema sanatı görecelidir. bundan sebep sadece reklam amaçlı olduğunu düşünürüm bu listelerin.

eee hani joker karakteri ile ledger ortalığı tozu dumana katmıştı.
ilginç kıstaslar.

Uçurtmayı Vurmasınları bulabilirsen izle...ama inan pcde bayar...

[.jpg[/IMG]

en nihayet seyredebildim. bu film olmuş. seyretmezseniz çokşey kaçırırsınız, son dönemlerde seyrettiğim en güzel türk filmi.
oyunculuk, diyaloglar, kostümler hepsi mükemmel olmuş.
dvd sini çok aradım bulamadım, seyrettikten sonra neden bulamadığımı da anladım. hafif bir argo lügatı olmasına rağmen aile ile seyredilebilir ve hatta seyrettirilmeli de.
hacivat ile karagöz oyunlarına neden sahip çıkılmadığını da anlamış olduk. özellikle beyazıttan böyle bir oyunculuk beklemiyordum, haluk amca zaten klasını konuşturmuş.

Bu filmde en hoşuma giden bölüm Haluk Bilgiinerin sayı sayma komedisi...beni gülümsetti...ama bütçe verilen Ezel Akay her daim uçuk komedilere imza attı...yani düşündüren komedi saçmalığı...bu film aslında bir drama...7 Kocaalı Hürmüzüde gördükten sonra Ezel Akayın sadece reklamcılıkla ilgilenmesi gerektiğini anlamış oldum...tamamen uçuk kaçık şeyler...Ezel Beyin beyaz ekranda görmek istediği fantaziler...buna sanat deniyor...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
tasarslan' Alıntı:
Tüm zamanların en iyi 150 performansı
üşenmedim tamamına baktım

aşağı yukarı 4 te 3 ü izlemediğim filmlerden oluşuyor
izlediklerimi baz alırsam epey bir başarı oranı var
ama filmin iyiliğiyle oyuncunun iyiliğini karıştırdıkları olmuş
mesela once upon a time in west - henry fonda
adam resmen sırıtıyor ben kötü adam değilim diye, ama rolü kötü adam :)
mesela onun yerine for a few dollars more da gian maria volonte çok daha iyi bir seçim olurdu

eee hani joker karakteri ile ledger ortalığı tozu dumana katmıştı.
ilginç kıstaslar.

listede var, 120 küsürdü sanırım sırası

Son düzenleme:
günün aktivitesi olarak iki film seçeneğim vardı. bir tanesi aşk tutulması diğeri bir tutam baharat.
pek tarzım olmamasına rağmen aşk tutulmasına karar kıldım. biraz yorum okudum hakkında orta karar söylemler vardı.

Ask-Tutulmasi.jpg

film bir Türk filminde olması gereken herşeyi içinde barındırıyor.
müzikleri çok güzel, oyunculuk orta karar. esas oğlan yakışıklı, esas kız tam gönülçelen. kötü adam var. kör olan kimseyi görmedim ama ikamesi var.
Ali Erkazan üstada saygılarımı sunarım bu arada.
oldukça güzel bir romantik komedi, en iyi yardımcı takım olarak Fenerbahçe var. daha ne olsun.

harcadığım zamana değdi. ailece izlemekte bir tek sahne dışında hiçbir sebep yok. o da tolere edilebilir.

Sahi birde su film vardi eskiden
Benim cok hosuma gitmisti zamaninda
Und täglich grüßt das Murmeltier
Türkcesi
Bugün Aslında Dündü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar