Tüm İslam Aleminin Kurban Bayram'ı Mübarek Olsun.

Tüm islam aleminin Kurban Bayram'ı Mübarek olsun.:rendeer:

Rabbim herkese ailesi ve sevdikleriyle mutlu huzurlu ve güzel bir bayram nasip etsin inşallah.

Bu arada cevap aradığım bir sorum var;

Bilen bilmeyen özellikle dinle kurbanla pek alakası olmayan insalar kurban kesmek yerine bağış yapmak hakkında bir sürü tartışma başlattı.
Siz ne dersiniz? Bu sene rahat rahat gezip dolaşmak için kurban kesmek yerine bağış yapmak istiyorum, kabul olur mu?

Kafam çok karıştı, düzgün plan yapamıyorum.:silent:

Herkesin kurban bayramı mübarek olsun

Sorunun cevabına gelince Bağış yapmak olmaz, kurban sayılacak canlıların kurban edilme niyetiyle kesilmesi ve etlerinin dağıtılması gerekir. Bu bir dini ritüeldir böyle olması istenmiştir böyle yapılması gerekmektedir...

herkesin kurban bayramını kıutlarım. trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım

Kurban mı kesemiyorsunuz? Kurban yazıp 3464'e gönderin immortalboss sizin kurbanınız olsun.:)İyi bayramlar,bayramınız mübarek olsun mt. . .

Herkesin kurban bayramı mübarek olsun

Sorunun cevabına gelince Bağış yapmak olmaz, kurban sayılacak canlıların kurban edilme niyetiyle kesilmesi ve etlerinin dağıtılması gerekir. Bu bir dini ritüeldir böyle olması istenmiştir böyle yapılması gerekmektedir...

bu para dağıtma mevzusu ramazan bayramı için geçerli değilmi zaten kurban bayramına neden karıştırmışlarki bunu...

hepinizin kurban bayramı mübarek olsun...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
NİCE MUTLU BAYRAMLARA.HEPİMİZİN MÜBAREK OLSUN BAYRAMI:rendeer:

kurbanbayrami001.gif

.... :) Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz
mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.... :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tüm islam aleminin bayramını kutlarım : )

herkeze hayırlı ve mutlu günler getirip dileklerınızın gerçekleşecegı nıce bayramlar olsun.kurban bayramınız mübarek olsun :rendeer:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
tüm motor tutkunlarının kurban bayramı hayırlı uğurlu olsun :)

kurbanını hiç tanımadığınız bilmediğiniz kurumlara bağış yaparak hisse alarak kestiren kardeşlerim , bilinki o işte bi sakatlık var, rahat olun kesin var.
o kurbanlar arefe günü hatta iki üç gün öncesinden kesiliyor ve .. satılıyor.. :cyclopsan etler yani

mecbur satacaklar tabii bide o var,, onca eti nerde saklayacaklar ,, onun için bi sürü soğuk hava deposu , şok odası lazım..
ben derimki onların yaptığı yanlıştır :pr:
ne açıdan derseniz..
bu insanlar sevaba girdiği kesin ,,
hayır yapmanın lakin kurban kesmenin değil

ben eskiden kırmızı et sektöründe çalışıyordum.......

Valla dediğin gibi olmadı, kurbanları önceden kesip etleri satmamışlar.

Çünkü hiç kesmemişler :pale:

onların i.............. ruhunda var :pr::cat:

usta onların ruhunda ii........hafif kalır bukadar laçka bi düzende normal aslında butür şeyler, Allah bin beter belalarını versin aslı varsa...olanların etrafımızda görüyoruz adamın altında bugatti, ferrari, mesarati, goldwing vs babasının para ağacından koparıp almıyorlar bunları piyasa dolandırıcı kaynıyor.....laçkalaşmış herşey Allah sonumuzu hayır ede inşallah.

Valla dediğin gibi olmadı, kurbanları önceden kesip etleri satmamışlar.

Çünkü hiç kesmemişler :pale:

oldum olası guvenım yok bu tür bağış toplayanlara zaten lakin bu işin içinde olmasa bıle imamların cemaatlere uyarıda bulunmasını isterdım ama bayrama yakın dınlediğim hutbede olsun başka yerlerde olsun bununla ilgılı acıklamalar yapılmadı malesefrant sağlayanların damarına basılmasın dıye benım elime bır kbroşür gecti isim vermıyorum bılmem hangı ülkeye yardım gıdecekmiş bizim bağışlarımızdan gitmesın kardeşim benım ülkemde ihtiyaç sahıbı var kapı komşum var sokak komşum var eskıden böylemıydı her sokakta kurbanlıklar görürdük ve kurbanı yaşardık bu hijyenık meselesi cocukları etkıler meselesi bızım zamanımızda yokmuydu hiçte benı etkılemedı ve başkalarınıda etkıledığını sanmıyorum ama bir yerden başlamaları gerekıyordu günlerce tv lerde öyle görüntüler yaşattılarki nerdeyse mıllet kurban kesmekten vaz gececektı baktılarki vaz gecılmesı zor temel sağlam işte bunlar türedi ver parayı sen bır sey görme bız yaparız yada soyarız seni ama sen bu görüntülerı görmezsın dini vecıbenıde yerıne getırmiş olursun bırakın bu işlerı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar