titreşimi azaltmak için uygulanabilirmi

arkadaşlar bnm motor çok titriyor ayaklarımı nerdeyse zor tutuyorum.şöyle bi görüşüm var motor civatalarını söksek. bisiklet iç lastiğini aynı pul şeklinde kessek şase ile vida arasına koyasak ardından kopmresörlü matkap ile sıksak ne derece faydalı olur

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bisiklet samyeli yerine tüm contasıda olur...dediğinde güzel fikir...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:27 ----------

ben suan bisiklet samyelini 2 yerde dediğin gibi kullanıyorum...vites kolunda ve yan ayakta...
motor kulaklarınada el atacağım yakında...

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
şöyle bir düşününce bana pek randıman verecekmiş gibi gelmedi. ama denemek gerek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bilgisayardaki harddisk seslerini böyle kesiyordum iyi firkirmiş :)

Sitede komple motoru indirip, şase ile bağlantı yerlerine bu contaları uygulayan birileri vardı..Tamamen değil ama %50 oranında titreşimi kestiğini söylüyordu sanırım..Jinlun'a mı ne yapmıştı..

bi konu daha vardı arkadaş conta koyup halletmişti sanırım
ama biskletin iç lastiği yerine sanayi tipi contalar var onlardan kullanabilirsin

evet yarı yarıya kesiyor ben bizzat skygo da uyguladım hatta bidalar gevşemesin diye bazılarına kaynak makinesiyle küçük puntalar attım, motor muhafaza sacını daha kalın yeniden büktürdüm falan nerdeyse yok denecek kadar azaldı

Bisiklet iç lastiği ince gelir uğraştığına deymez daha kalın ve ezilmeye karşı dayanıklı bir parça bul.Çünkü ezilince ya kopuyor yada inceldiği için yine titreşim yapıyor.

motosiklet iç lastiğide aynı bisikletinki gibib incemidir

bence hazır olanlardan kullan pul şeklinde kalın olanlar var satılıyor civatacılarda nalburlarda araştır

Bende motora yaptım ama daha açlıştırp denemedim :) çünki istirahat halinde yatıyor

Dene gör bişey kaybetmezsin.. Bunların hepsi titrermi böyle yoksa sende bi arıza mı var?

Düşündüğün uygulama titreşimi yaklasık %50 oranında azaltan bir uygulama. Cin motorlarının Titreşimlerinin en büyük nedeni; Motoru direkt şaseye yapışık yapmalarıdır...

Bir arkadasım; Racer 2oo'ünde Şase ile Motor arasını söküp; ortasına Lastik parçaları yerleştirmiş ve büyük oranda titreşim azalmıstı. Uzun yolda farkediliyor bu... :bounce:

bu dediğin uygulamayı zaten çoğu servis yapıyor.. Titreşimide azaltıyor :) ama tamamiyle yok etmiyor :)

Senin Macit nasıl?
sen dişlilerle mi oynamıştın hatırlıyorum sanki...
:bounce:

Valla söyleyince insanlar marka savunucusu diye suçluyorlar o yüzden bir şey demiyorum titreşim konusunda.. :)

Henüz motorun hiçbir yeriyle oynamadım ama sipariş verdim arka dişli geliyor..Önümüzdeki hafta motorumda zaten çok az olan titreşim herhalde sıfırlanacak :p
Zaten ben titreşim için değil de performans için değiştiriyorum arka dişliyi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar