ozaman 8cm yi gecen kasislerde belediyeyi mahkemeye verme hakkimiz var yani... Yani sizin hakkiniz var..
Savas dostum güzel kanunda kim ariyacak bu hakki.. Ve kim kazanacak mahkemeye verdigin zaman??? inaniyormusun sen kendin buna?
Kazanma sansin kacta kac olur acaba? Sen kendin bir avukat olarak belediyeyi mahkemeye verme cesaretini buluyormusun kendinde? Kimi kime sikayet ediyorsun?
Nasildi o laf..
Wo kein kläger da kein richter=Sikayetci olmayinca hakim de olmaz
Sakin bunlari sana karsi saldiri olarak algilama..
Güzel bir kanun ama kimi kime sikayet ediceksin be dostum..
Vakti zamanında, 1998'lerde, İzmir'de çok yağmur yağdığı zaman...Bir genç, gidip Levis'ten jean alıyor, ertesi gün yağmura yakalanıyor, çamurda kalıyor.
Elinde faturası var, İBB'ye diyor ki -"Siz, uygun altyapı oluşturmuş olsaydınız bu çamur baskını olmazdı, pantolonum giyilmez hale geldi, bana, pantolon parasını verin"
Tabii, Belediye kabul etmiyor, genç mahkemeye başvurdu, mahkeme "Takipsizlik Kararı" verdi, üst mahkeme ise "Belediyeyi suçsuz" buldu.
Genç, AİHM'e gitti, sonuç; Hem masraflarını aldı, hem de pantolon parasını
Emsal karar var, mahkeme açın "Hayata kasıttan, kazaya sebep olmaktan" belediyeden yüklü bir tazminat alabilirsiniz.
Tazminat alamasanız bile, en azından belediyelere ders olur, TCK Kanunu'nun kasislerle ilgili maddesi uygulanır, devasa ölçüde, Berlin Duvarı gibi kasisler yapılmaz...