akü sorunu

arkadaşlar geçenlerde ybr motosikletimin farını osram 65 watt'lık bi ampülle değiştirdim.yaklaşık 1 saatlik kullanımdan sonra motosikleti stop ettirip tekrar marşa bastığımda aküden cıııızzzzzzzzzzzzt dite bi ses geliyo ve marş dinomosu neredeyse yok denecek kadar az dönüyo.motosiklet çalışmıyor.sadece ayak marşıyla çalışıyor.acaba aküyü mü değiştirmeliyim yoksa ampülün gücünü mü düşürmeliyim? kendi üzerinde 5 amperlik akü var geliba yetmiyor. :queen: :queen: :queen:

65w = 12v * 5,5 A bir saat kullandıktan sonra bütün akünün gücünü bitirecek kadar şarj dinamosu ateşleme ve diğer elektrik aksamına yeterli gelmiyor gibi. daha güçlü şarj dinamosu ve akü ile sorun çözülür. biraz pahalı olur. :mrgreen:

Arkadaşlar Gecenlerde motorumun kontrollerini yaparken Akü suyunun cok az kaldıgını gördüm.Servise gidip durumu anlattım. Bana marketten 0.5 lt su al dedi gidip aldım. bir şişenin dibinde cok az saf su vardı onla karıştırıp akünün suyunu tamamlayıp şarza koydu. Bikac gün sorunsuz marşa bastım.Şimdi Farım acık gezipte motoru bırakınca sabahları marşa basmıyor. Üzerindeki 12v 6A degerinde orjinal aküsü var. buna tekrar asitli su koydurup şarza versem sorun çözülürmü? Yada aküyü 12V 9A akü ile degiştirsem şarz dinamosunu zorlarmı? sizce kaç amper takmalıyım?

arkadaşlar geçenlerde ybr motosikletimin farını osram 65 watt'lık bi ampülle değiştirdim.yaklaşık 1 saatlik kullanımdan sonra motosikleti stop ettirip tekrar marşa bastığımda aküden cıııızzzzzzzzzzzzt dite bi ses geliyo ve marş dinomosu neredeyse yok denecek kadar az dönüyo.motosiklet çalışmıyor.sadece ayak marşıyla çalışıyor.acaba aküyü mü değiştirmeliyim yoksa ampülün gücünü mü düşürmeliyim? kendi üzerinde 5 amperlik akü var geliba yetmiyor. :queen: :queen: :queen:

Arkadaşlar Gecenlerde motorumun kontrollerini yaparken Akü suyunun cok az kaldıgını gördüm.Servise gidip durumu anlattım. Bana marketten 0.5 lt su al dedi gidip aldım. bir şişenin dibinde cok az saf su vardı onla karıştırıp

Akülerin ömrü dolmuş yeni akü alın ve 9 amper alın:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Akü

Eski akünün yerine sığacak büyüklükte amperi yüksek akü takmanızda sakınca yoktur.Herhangi bir yer zorlanmaz,sadece tam dolma şarj süresi uzar.Günlük kullanımda bunu farketmezsiniz.Örnekdeki gibi 35 watt yerine daha yüksek watt lı ampul takıp,devamlı far açık dolaşırsanız,yolda kalırsınız.Bunun kısa yoldan çözümü maalesef her motor için yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar