Mondial Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sen rölanti ayarını motor soğukken yapıyorsun ondan tutturamıyorsun :)
Biraz yol yaptıktan sonra sağa çekip öyle dene..Tam motor stop edecek gibi olmadan hemen öncesine ayarlarsan sorun kalmaz..
Eğer gene olmuyorsa rölanti ayarından başka bir de hava & yakıt karışımı ayar vidası var ayrıca..
Ona dışardan zor ulaşılıyor ama..Serviste ona da baktır..

Bu arada tekrardan görüşemedik yav :mrgreen:

her santigrad derecede denedim, mümkün değil olmuyor. soğukken ve sıcakken çalışıyor, ortada sıcaklıkta çalışmıyor:)
ama memnunum yinede bu halinden, ısınması için motoru bırakıyorum, ısınınca kendi kendine stop ediyor, benzin tasarrufu:)
hakkatende görüşemedik, o geçen günde gök yarıldı resmen, 3 gün evden çıkmadım yağmur yüzünden:)
şu aralar hava düzeldi, 2 gündür sokaklardayım zaten, son zamanları iyi kullanmak lazım:)
bu aralar bi etkinlik yokmu temizlik gibi, motorum leş içinde:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:32 ----------

ha birde hava/yakıt ayarıyla bi oyniyim dedim tam kıvamında bıraktım heral. 100km/2,98lt yakıyo şu an.

her santigrad derecede denedim, mümkün değil olmuyor. soğukken ve sıcakken çalışıyor, ortada sıcaklıkta çalışmıyor:)
ama memnunum yinede bu halinden, ısınması için motoru bırakıyorum, ısınınca kendi kendine stop ediyor, benzin tasarrufu:)
hakkatende görüşemedik, o geçen günde gök yarıldı resmen, 3 gün evden çıkmadım yağmur yüzünden:)
şu aralar hava düzeldi, 2 gündür sokaklardayım zaten, son zamanları iyi kullanmak lazım:)
bu aralar bi etkinlik yokmu temizlik gibi, motorum leş içinde:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:32 ----------

ha birde hava/yakıt ayarıyla bi oyniyim dedim tam kıvamında bıraktım heral. 100km/2,98lt yakıyo şu an.

O gök yarıldığında işte ben 2 gün boyunca yollardaydım..
İnanılmaz zevkliydi :)

Havalar azcık açsın moto temizleme günü yapacağız biliyorsun :mrgreen:
Başlık açacağım..Şuan motor serviste zaten..

O gök yarıldığında işte ben 2 gün boyunca yollardaydım..
İnanılmaz zevkliydi :)

Havalar azcık açsın moto temizleme günü yapacağız biliyorsun :mrgreen:
Başlık açacağım..Şuan motor serviste zaten..

beklemedeyim:)
cuma-c.tesi hava güneşli, pazardan sonra bozmaya başlıyo, kaçırmayalım fırsatı:)

HERKEZE SELAMLAR

osbourne

SANA BİR SORUM OLACAK
MTC 250 ALALI EPEY OLDU... ARKA AMÖRTİSÖR YUMUŞAKLIĞI NASILDIR BENİM MOTORUN AMÖRTİSÖRLERİ ÇOK SERT TAVSİYE EDERMİSİN??

Arkadaşlar bu zatlarda benzin bitti uyarı ışığı varmı?
Benzinim 0 çizğinin azıcık altına gelmişti ve uyarı ışığı göremedim.
Varda benimkisimi çalışmıyor yoksa hiç mi yok?
Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim..

Arkadaşlar bu zatlarda benzin bitti uyarı ışığı varmı?
Benzinim 0 çizğinin azıcık altına gelmişti ve uyarı ışığı göremedim.
Varda benimkisimi çalışmıyor yoksa hiç mi yok?
Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim..

yok. çizginin altına indimi de bi 30 km daha gidiyo die biliyorum. hiç denemedim, sizde denemeyin:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:44 ----------

bu arada 100km/2.7 litre yaktım. dünya rekoru bende sanırım:D aman nazar değmesin:)

yok. çizginin altına indimi de bi 30 km daha gidiyo die biliyorum. hiç denemedim, sizde denemeyin:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:44 ----------

bu arada 100km/2.7 litre yaktım. dünya rekoru bende sanırım:D aman nazar değmesin:)

Sağol.

Bende bir açıklama yapayım; 70TL'ye 600km yol yaptım. (Zaten şu an motorum 600,4km'de) - Tabi ibre azıcık alta düştü :)

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

hava filtresini temizledikten sonra yakıtı ölçtüğümde 130 bin yakıyor simdilik :) karbüratörüde temizleticem bakalım sonra ne olacak :)

Arkadaşlar nasıl bir şans var bende? Motor yine sorun çıkardı. Şimdide marş almıyor, yani hiç bir şekilde çalışmıyor sadece tık ediyor. Yarın tekrar servis yolu gözüküyor...
Motoru gözüm gibi sakındıkça dert açıyor başıma.(nazar mı değiyor anlamadım? )

Arkadaşlar nasıl bir şans var bende? Motor yine sorun çıkardı. Şimdide marş almıyor, yani hiç bir şekilde çalışmıyor sadece tık ediyor. Yarın tekrar servis yolu gözüküyor...
Motoru gözüm gibi sakındıkça dert açıyor başıma.(nazar mı değiyor anlamadım? )

geçmiş olsun:)
aynı sorun ben motoru aldığım ilk ay olmuştu. marş motoru bozuk diyip değiştirmişlerdi ama burda baya aynı sorundan dolayı başlık açan oldu, kömürü bitmiştir vs diyenlerde olmuştu ama sonuç ne oldu bilmiyorum.
Kısacası marş motorun değişebilir. Değiştiriceksen pahalıya patlar, marş motoru 20-25tl dir, işçilikle 60ı rahat geçer. Değişmesi gerekiyosa kendin değiştir, kazık yeme

Motoru almadan bu başlığı okuyarak fikir sahibi oldum ve bazı arıza durumlarda "ARMAGEDON" arkadaşımızın kullandığı "At sahibine göre kişner" cümlesi benim adeta favorim olmuştu.
Ama kimse kusura bakmasın, bazen at sahibine göre kişnemiyor...
Şansızlık denilen bir kavram var, o da ne yazıkki bana çattı.
(Mu mesaji yazmamın amacı; armagedon arkadaşımızın yazdığı kesin cümlesine bir örnek)

Motoru almadan bu başlığı okuyarak fikir sahibi oldum ve bazı arıza durumlarda "ARMAGEDON" arkadaşımızın kullandığı "At sahibine göre kişner" cümlesi benim adeta favorim olmuştu.
Ama kimse kusura bakmasın, bazen at sahibine göre kişnemiyor...
Şansızlık denilen bir kavram var, o da ne yazıkki bana çattı.
(Mu mesaji yazmamın amacı; armagedon arkadaşımızın yazdığı kesin cümlesine bir örnek)

marş motoru nerdeyse her zatta kısa sürede bozuluyor, çok fazla gördüm, kronik bi sorun denebilir
ayrıca başka birine marşa bastırdınmı. misal benim marş motorunun bozulma sebebi kız arkadaşıma motoru çalıştırmayı öğretmemdir. uzun süre basılınca bozulabilir, zaten dayanıklı değiller

geçmiş olsun:)
aynı sorun ben motoru aldığım ilk ay olmuştu. marş motoru bozuk diyip değiştirmişlerdi ama burda baya aynı sorundan dolayı başlık açan oldu, kömürü bitmiştir vs diyenlerde olmuştu ama sonuç ne oldu bilmiyorum.
Kısacası marş motorun değişebilir. Değiştiriceksen pahalıya patlar, marş motoru 20-25tl dir, işçilikle 60ı rahat geçer. Değişmesi gerekiyosa kendin değiştir, kazık yeme

Arkadaşım bilgin için teşekkür ederim.

Motorum garantili ve sorun benden kaynaklanmadığı için (daha mator 630km de ve dediğim gibi gözüm gibi bakıyorum yani kullanıcı hatasıda yok) para isteyemezler ve onarımını garantiden yapmaya mecburlar dimi?

Neyse herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Arkadaşım bilgin için teşekkür ederim.

Motorum garantili ve sorun benden kaynaklanmadığı için (daha mator 630km de ve dediğim gibi gözüm gibi bakıyorum yani kullanıcı hatasıda yok) para isteyemezler ve onarımını garantiden yapmaya mecburlar dimi?

Neyse herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

marş motoru garantiye dahil değil malesef. olması lazım ama değil. mondial merkezi arayıp bağırır çağırır çirkeflik yaparsan belki garantiye alırlar. belki ama.
başka türlü mümkün değil

marş motoru nerdeyse her zatta kısa sürede bozuluyor, çok fazla gördüm, kronik bi sorun denebilir
ayrıca başka birine marşa bastırdınmı. misal benim marş motorunun bozulma sebebi kız arkadaşıma motoru çalıştırmayı öğretmemdir. uzun süre basılınca bozulabilir, zaten dayanıklı değiller

Karbüratör olayını bahsetmiştim, servis ayarlayarak yapabileceğini düşünerek açıp-kapadılar ve artık hiç çalışmıyordu ve bir ara 2-3dk motoru çalıştırmaya çalıştılar hatta akü bitti takviye ettiler sorun giderilmiyince garantiden karbüratörü değiştirdiler (konjektörden zarar görmüştü ve yapılan işlemde tamamen ayvayı yedi)
Dediğinde aklıma bu geldi, hatta orda birkere tıkanıp sonradan sorunsuz marş çalışmaya başlamıştı. o zaman dediğince servisten kaynaklanıyor.
Zaten servise bir girdik daha çıkamıyoruz. (Servis işini iyi yapıyorda, çünkü motorumun yanında durabiliyorum, sorun etmiyorlar)

Neyse arkadaşım bilgilerin için tekrar teşekkür ederim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:45 ----------

marş motoru garantiye dahil değil malesef. olması lazım ama değil. mondial merkezi arayıp bağırır çağırır çirkeflik yaparsan belki garantiye alırlar. belki ama.
başka türlü mümkün değil

Bu kötü oldu ama hakkımı sonuna kadar arayacağımda :)

Bilgilerin için sağol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar