skyteam 200 derim şahsen kardeş
çin muadillerini düşünürsek haklısın. asya zongshen mondial vb bir sürü 125-200 lük cross (enduro demek aslında daha doğru) arasında ramzey ve skyteam nazaran ele gelir motosikletler..
ama ne kadar ele gelir.. ikisi arasında tercih yapacaksam her ikisini de gördüğüm için skyteam200 derim.
ama honda ile skyteam i karşılaştırabiliyorsan aynı kefeye koyup.. sana ne diyebilirim ki senin fikrin, seni bağlar.. ama ne kadar doğrudur yada hangi sebepten ötürü bunu söylüyorsun orası tartışmaya konuşmaya açık.
Aslında bu başlığı bilgi alınabilecek bir başlık haline getirmek istiyorum,
Bu motosikletleri araştırırken bir çok bilgi edindim geçmişte. Çin menşeili motosikletlere 3-3,5 bin Tl vermek yerine bana çok daha mantıklı geldi hondanın her iki modeli de. Bir şekilde biraz da şans işi bunların temizi ile karşılaşmak.
Ama 3,5 a ramzey (yada herhangi bir uzakdoğu markası) alıp ertesi gün 1,5 a satabiliyorsan.. aradaki kayıp 2bin için üzülmek gerekmez mi?
Bir kere herkesin sorunu.. hele yeni başlayanlar için ucuz ama iş görür motosiklet bulabilmek.. bunun içine tarz ve beğeni de girince işin çivisi çıkıyor.. çinlilerden başka seçenek kalmıyor. Halbuki doğru değil.. seçenek var ama biz bakmayı bilmiyoruz..
Motosikleti öğreneyim düşüp kalkınca sorun olmasın her zeminde gidebileyim diyorsan enduro yavruları güzel seçim olabilir. Ama bütçen 3 ile sınırlıysa..
Akıllıca olan 3-4 senenlik 125 cc lik motosikletlere bakmaktır. Ki bunların içinde ybr ve cg başta geliyor. Söz konusu bütçe ile hem giyim kuşamın hem motosikletin olur. Hem de her ikisi düzgünce olur.. yada motosiklete biraz daha fazla para ayırabiliyorsan. 3-3,5 gibi.. bu paraya uzakdoğu mallarına yönelmek yerine 2. El yamaha honda kawasaki gibi markaları araştırmak doğru olmaz mı? Yamaha ve kawasakinin bu cc deki modelleri eski yıllara ait.. geriye hondalar kalıyor.. aynı paraya neden çinli alayım ki..