motorum 4. viteste boğuluyor..??

selam arkadaşlar dün motorumu kırklar elınden teslım aldım.jawa 350 twin sport.otoban yolda gelırken biraz hızımı arttırayım dedım. 4 vitese taktım ve ortalam 100 km civarında birazda gaza yuklenınce motorumun sesı değişiyor boğulma gibi bir uğuldama oluyor..ve dahada zorlarsam yavaşlamaya ve dahada fazla gaz yememeye başlıyor ve sankı motor duruyormuş gibi örnek verırısek hani benzın biterde biz gaz vermeye çalışırsak bir uğuldama boğulma olurya onun gibi bir ses çıkıyor sonra vites küçültünce (4. ten 3 e alınca) yine eskı gücüne dönüyor sankı az önce boğulan gitmek istemeyen motor değil..aklıma karbüratörden olabilme ihtimalı geldı..ama birde sizin fikirlerinizi öğrenmek ıstıyorum.yanı 1.2.3 viteslerde canavar gibi çekiş var ama 4 de atınca bırazda yuklenınce sıkışıyor sankı.sizce sebebı nedır..herkeze çok teşekkürler..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gazı az açınca ani tepki veriyorsa karbüratörün pis ,ayarsız olabilir. Deponu çeyrek deponun altında kullanma buna dikkat et.

gazı az ayarda tutunca normal formunda gidiyor daha çok verınce bu sefer yavaşlamaya başlıyor anlayamadım nedendır..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:07 ----------

sıkıntıyı yaşadığım zaman depoda full vazıyetteydı..pislik geldı desem bu gun denedım deponun 4 te 3 ü dolu gene yapıyor..ama sorun karbüratörde ise açıp bakarım pazar günü bi temızlerım tüm deliklerını :))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gazı az ayarda tutunca normal formunda gidiyor daha çok verınce bu sefer yavaşlamaya başlıyor anlayamadım nedendır..

3'de yapmayıp 4. vitesde yapıyorsa(yani yük arttıkça çekiş düşüyorsa) zengin karışımdır, motoru boğar,bujin kurum bağlar, siyah duman görülebilir.
Ateşlemen zayıf ise de yükte çekişin az olur. Bujini temizlet, karışımı biraz fakir ayarlatıp,karbüratörü temizlet, düzelmezse ateşleme sistemidir.

tamam sayın hocam pazar günü karbüratörü bi temızleyeyım...son durumu gene buraya yazarım..hızlı cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

jawaların karbüratöründe memeler var az yaksın diye kısıyolar onları. gaza yüklenincede yetersiiz benzin geldiği için boğulma yapıyo hatta egzostan patlama sesleride gelebilir. memesinş değiştir sorun kalmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar