Bu ayar öyle böyle bi ayar değildir. Burdan anlatılmaz. Bileni de bulman kolay olmaz. Ustalar "ben biliyom yapıyom" der ama çoğu da beceremez. Ve senin gibi millet ortada kalır, ne oldu bu motora diye. Çünkü egzantrik in sorunu da çeşitlidir. Zincir sorunlu(sıkı-gevşek) olabilir, zincire bağlı dişliler doğru konumda bağlanmış olmayabilir, ve bunlara bağlı subap ayarları da doğru yapımamış olabilir..bilir de bilir...Sorunu bile anlamak ustalık gerektirir, ayarını yapabilmek daha da ustalık gerektirir. Kısacası epey karışıktır.
Ama egzantrikten önce benim aklıma bişey takıldı. 125 lik motorda 150 lik kapak var dedin. Neden o kapağı kullanmışlar? Bu kapak/başlık silindir içindeki basıncı doğrudan etkiler. Ve 125lik yerine 150 lik(daha geniş veya derin) bir kapak takılması belirgin bi basınç kaybı yaşatır normal şartlarda. Sonuç olarak tam da senin anlattığın şeyler olur.(erken kesici den kastını, 2. viteste en faz 65 yerine 50 yapabiliyosun olarak anladım) Ama o başlığı takmalarında özel bi sebep varsa bilemiycem, sen önce bunu bi öğrenmeye çalış.Neden 150 lik??
Kolay gelsin