Konjektör Farkları

Malum konjektörle ilgili bir sorum olucak. Yine burdan aldığım yorumlara göre konjektörüm bozulmuş.Konjektör fiyatlarına baktım mondialin listesinden ama bütün mondiallerin konjektör fiyatları 10-20tl civarı iken sadece benim 150 zat ınki 45tl.
Ne farkları var acaba, sonuçta konjektörün işi, gelen elektriği 12volta çevirmek değilmi. Aynı işi yapan başka konjektör alıp uyduramazmıyım. Beni 2 kat masraftan kurtarıcak yardımları bekliyorum:)

ek olarak. dün motorcuya gittim sordum, mondial dedim 15 tl dedi, 150 zat olduğunu görünce bu değil dedi ve fiyat 30tlye çıktı ve fotodaki konjektörü getirdi. bildiğim kadarıyla konjektör üstteki olan, alttaki nedir

asdfk.jpg

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Şarj,alternatör,konjektör hakkında kısa bilgi:
Alternatör yapı olarak iç ve dış sargılardan oluşur.İçinde mıknatıs yoktur.Demir nüve üzerine sarılı olan bobine konjektör üzerinden akü voltajı verilerek elektromıknatıs haline getirilir.Bu sırada dış sargı endüklenerek üç fazlı alternatif akım üretir.Diyotlar bunu doğru doğru akıma çevirir.Voltaj yükselmesi konjektör tarafından izlenir.14 volt olduğunda aküden sarımlara giden yolu kapatarak gelen 14 voltu aküye yönlendirir.Tabii bu çok hızlı olduğundan sanki tek taraflıymış gibi görülür.Eski mekanik konjektörleri görebilseydiniz daha iyi anlardınız.Zırr diye çalan mekanik zilleri gördüyseniz aynı onun gibi titreyen bir palet vardı.devamlı karşılıklı iki kontaga değerdi.Şimdi hepsi transistörlü,
mekanik kalmadı.
Konjektörlerin tek farklı noktaları amper olarak güçleridir.Aküye göre hesaplanırlar.

Son düzenleme:
Şarj,alternatör,konjektör hakkında kısa bilgi:
Alternatör yapı olarak iç ve dış sargılardan oluşur.İçinde mıknatıs yoktur.Demir nüve üzerine sarılı olan bobine konjektör üzerinden akü voltajı verilerek elektromıknatıs haline getirilir.Bu sırada dış sargı endüklenerek üç fazlı alternatif akım üretir.Diyotlar bunu doğru doğru akıma çevirir.Voltaj yükselmesi konjektör tarafından izlenir.14 volt olduğunda aküden sarımlara giden yolu kapatarak gelen 14 voltu aküye yönlendirir.Tabii bu çok hızlı olduğundan sanki tek taraflıymış gibi görülür.Eski mekanik konjektörleri görebilseydiniz daha iyi anlardınız.Zırr diye çalan mekanik zilleri gördüyseniz aynı onun gibi titreyen bir palet vardı.devamlı karşılıklı iki kontaga değerdi.Şimdi hepsi transistörlü,
mekanik kalmadı.
Konjektörlerin tek farklı noktaları amper olarak güçleridir.Aküye göre hesaplanırlar.

verdiğiniz bilgiler güzel ama sanırım hiçbişe anlamadım:) fen bilgisi öğretmeni olmama rağmen fizikte en sevmediğim konu elektrikti zaten. sorun bende yani:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:54 ----------

yokmu bana yardımcı olacak yahu
ayrıca 150 zatta konjektör nerededir bilen varsa. o kadar açtım kapadım görmüşümdür muhakkak ama hiç dikkat edip bakmadım.

sizin konjektör nasıl bozuk ?
yani aküyümü şarj etmiyor? yoksa gelen voltajmı çok yüksek ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
verdiğiniz bilgiler güzel ama sanırım hiçbişe anlamadım:) fen bilgisi öğretmeni olmama rağmen fizikte en sevmediğim konu elektrikti zaten. sorun bende yani:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:54 ----------

yokmu bana yardımcı olacak yahu
ayrıca 150 zatta konjektör nerededir bilen varsa. o kadar açtım kapadım görmüşümdür muhakkak ama hiç dikkat edip bakmadım.
hocam kafa grenajini ( fari ) sök orda görursun...konjektöru eline al...bak bakalım kaç kablo var...( örn: 2 fisli: birinde 3 ötekınde 2 kablo vs...3 kablo startörden gelir...2 kablo da konjektörden cıkıp akuye gider) git parcacıya bana böyle böyle kablolu konjektör ver de....ben suzuki gs 500 e tofas konjektöru takmistim...10 numara olmustu...ayni sekil jawayada tofas konjektör taktım...sorun olmamisti...
egerki senin konjektörde yukarda dedim gibi 3 giris 2 cıkıs ise tofas konjektöru al tak...ama tofasinminde kablo olmaz 3 girisi kendin lehimlersin..2 cıkısı da vidalarsin....kapiş :) :wiinkk:

sizin konjektör nasıl bozuk ?
yani aküyümü şarj etmiyor? yoksa gelen voltajmı çok yüksek ?

aslında ikiside. aküyü tam olarak şarj etmiyor, rölantide iken voltaj çok düşüyor (aküdede sorun olabilir gerçi) devirli kullanınca ise voltaj yükseliyor, ampullerim bu yüzden patlıyor sürekli.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:05 ----------

hocam kafa grenajini ( fari ) sök orda görursun...konjektöru eline al...bak bakalım kaç kablo var...( örn: 2 fisli: birinde 3 ötekınde 2 kablo vs...3 kablo startörden gelir...2 kablo da konjektörden cıkıp akuye gider) git parcacıya bana böyle böyle kablolu konjektör ver de....ben suzuki gs 500 e tofas konjektöru takmistim...10 numara olmustu...ayni sekil jawayada tofas konjektör taktım...sorun olmamisti...
egerki senin konjektörde yukarda dedim gibi 3 giris 2 cıkıs ise tofas konjektöru al tak...ama tofasinminde kablo olmaz 3 girisi kendin lehimlersin..2 cıkısı da vidalarsin....kapiş :) :wiinkk:

anladım, ama asıl merak ettiğim fotoda görünen o ikinci parça. çünkü diğer mondiallerde yokken sadece 150 zatın konjektörü ile beraber geliyo. fiyatıda yükselten o sanırım

O altta görünen röle.Demek senin konjektörün birde rölesi var.Rölede yüksek amper çeken şeylerin arızalanmaması için bir nevi sigorta gibidir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
aslında ikiside. aküyü tam olarak şarj etmiyor, rölantide iken voltaj çok düşüyor (aküdede sorun olabilir gerçi) devirli kullanınca ise voltaj yükseliyor, ampullerim bu yüzden patlıyor sürekli.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:05 ----------

anladım, ama asıl merak ettiğim fotoda görünen o ikinci parça. çünkü diğer mondiallerde yokken sadece 150 zatın konjektörü ile beraber geliyo. fiyatıda yükselten o sanırım
o alttaki parca röle ise...ayni parca jawalardada var...arkadasinda dedigi gibi fazla elektriği kesiyo...yada akü doldugunda aküye giden elektrığı kapatıyor...

o zaman;
1) röle arızalı, çünkü akü şarj olmuyor
2) konjektör arızalı, yüksek voltaj veriyor
1+2=45tl yani:) kaçışımız yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
o zaman;
1) röle arızalı, çünkü akü şarj olmuyor
2) konjektör arızalı, yüksek voltaj veriyor
1+2=45tl yani:) kaçışımız yok

benim anlamadığım...konjektörun görevi yuksek devırde elektrigi 14 voltta tutmak değil mi...röleyi neden koyarlarki...ha bide far rölesi var...uzun kısa far...acaba o röle far için olmasın...

ya olabilir ama neden sadece zatta var onu anlayabilmiş değilim
yarın da bi motorcuya sorucam artık, yapıcak bişe yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar