İyiakşamlar. Motorunuzda devir göstergesi mevcut mu? Motorunuz hangi devirde, dediğiniz kesiciye (aslında devir kesici yoktur. Motor devri daha fazla artmayıp, supaplarınız açık kalmaya başladığı anda motorunuz daha fazla devir yapmaz) giriyorarkadaşlar motorum erken kesiciye giriyor eskiden 2 yle uzatınca 60-65 diyordu şimdi 50 de takılıyor başlıyo nanana kesiciye:S
yokmu yardım edecek arkadaş![]()
Arkadaş özellikle belirtmiş:üst kafa farklı diye.Degişen tek şey eger üst kafa ise yani orjinal ebatlarda olmayan:büyük ihtimal yakıt veya sıkıştırma sonu basıncı sorunu yaşıyorsun.Yedek üst kafan var ise elinde(orjinal duruyor ise)ya onu tak dene yada contanı incelt yada kafayı traşlat,karar senin.Ateşleme sisteminde sorun olsa eksozda patlama yada tekleme,rölantide stop anlardın heralde ki orada arıza hissetmemişsin anlaşılan.Kolay gelsin.
teknik hocam devr saatim arızalı ama yarın diğer arkdaşın saatini takıp deniyim.mesela eskiden 2 yle 60 65 e kadar uzuyordu şimdi 50 de takılıyor başlıyo sayıklamaya yani daha erken vites istiyo artık.benm üst kapak 150 cc ninmiş fark edermi
teknik hocam devr saatim arızalı ama yarın diğer arkdaşın saatini takıp deniyim.mesela eskiden 2 yle 60 65 e kadar uzuyordu şimdi 50 de takılıyor başlıyo sayıklamaya yani daha erken vites istiyo artık.benm üst kapak 150 cc ninmiş fark edermi
arkadaşlar motorum erken kesiciye giriyor eskiden 2 yle uzatınca 60-65 diyordu şimdi 50 de takılıyor başlıyo nanana kesiciye:S
Geciktirici at depoya....![]()
motorundaki takılı olan 1500cc'lik kapağın buna etkisinin olacağını sanmıyorum. Senin devir kesici diye kastettiğin, motorun supaplarının açık kalma (floatting (yanlış yazdıysam düzeltin)) diye tabir edilen sübab yüzmesi olayıdır. Dolayısıyla diyelim ki 150cc lik sıkıştırma oranı düşük bir kapak dahi taksan, floatting sadece supap yaylarının tansiyonunun bitmesi neticesinde oluşan bir olaydır.
Ancak, takılan supap yaylarında (bu yaylar, her silindir için bir iç birde dış yay olmak üzere iki tanedir) bir sorun varsa, dediğin sorun olabilir. Ayrıca sübab ayarı çok sıkı ise de aynı problem ile karşılaşıabilir.
Diğer sorun da ...ki bu daha yüksek bir ihtimal.....egzantirik dişlisinin diş attırılarak takılmış olmasıdır. Bu durumda motorun avans sıkıntısı yaşar ve dediğin sorun oluşabilir.
Sübab alıştırması sübab ın yanma odasında kalan havşa başlı kısmının V kesitli blogu öpen kısmının lebleme macunu ile tam tamas ettirilmek için döndürmek süreti ile aşındırılması işlemi.Tiz bir gıçırtı sesi gelene kadar(yüzey tam öptügünden macun arada kalmadıgından LEBLENDİM diye bagırıyor sübab)Sübab degiştiginde bu işlem yapılmazasa ustan usta degildir zaten.Sübabların basınç kaçırdığından başınç sorununa bağlı şikayetler karşına çıkacaktır.Güç kaybı,çalıştırma zorlugu,yakıt sarfiyatı gibi.abi sübab ayarını yaptırdım motorda atikleşme oldu adaha seri ama yine erken ksilme uzamama sorunu var.sübab yaylarından bahsetmişsiniz bu yayları değiştrrsem olurmu.bide sübab takılıken alıştırma oluyormuş alıştıtrken yaymı alıştırılıyor yoksa sübabın kendisimi bnm sübablarım değişti çünkü.