motoruna özendiğini bütün MT biliyor. Viragoyu uzaktan seven biri olarak çok hoş.
Ses de çok iyi. ancak merak ettiğim rahatsız etmiyor mu etrafı. Yani ben de bayılıyorum egzoz sesine ama sonuçta gürültü gürültüdür. bi gece ara bir mahalleye girmek zorunda kalsam biraz çekinirim galiba, insanları rahatsız eder miyim diye.
Basın vuruşundan dağılacak gibi giden'Façalı' doğanlar için de aynı şeyi düşünürüm ben.
Ya da ses canlıda o kadar abartılı değildir videoda öyle çıkmıştır.
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim öncelikle...
Ben motosiklette önce farkedilebilirliğim sayesinde hayatta kalmayı sonrasında ise çevreyi düşünürüm.Bencilce bir düşünce ama hayatta kalmanın altın kuralı...
Ben Ankara'da hep gündüz saatlerinde dolanıyorum motorumla ancak yazları Antalya'daki yazlığımıza götürürüm ben tüm motorlarımı. Antalyada sabaha karşı 4 e 5 e kadar motor kullanırım ben. İşte o zaman dediğin konu giriyor devreye. Bu iş gösterişten,senfoniden,güzellikten çıkıyor tam bir sokak magandalığı oluyor çünkü gece hayatının bile bittiği saatlerde senin kimseyi rahatsız etme lüksün yok zaten yol sokak bomboş oluyor o saatlerde...
Antalya ya götürmeden önce belki susturucuların içine bir kaç modifikasyon yapabilirim bu nedenle, yada güneşi göresiye kadar motora binmeyeceğim...
Motorumun sesini sana şöyle özetleyeyim;
İhtiyacım olduğunda, 80 lerden kalma bakımsız canını vermek uzere olan bır kamyonun yokuş çıkarkenki sesinden daha fazla kükreyebiliyor şu an motorum ve bu kükreme motorun hacmini utandıracak türden de çıkmıyor, rahatlıkla kaburgalarınızın titrediğini hissedebilirsiniz, bu benim elimde ancak...
Öte yandan gün içinde sakin bir şekilde, sen arabanda keyifli bir şekilde giderken ben arabanın içindekilere yanlarından seyir halinde geçerken sadece farkedilebilecek kadar mütevazi bir ses çıkartıyorum normal kullanımda,çünkü şehir içinde motorun gürültüsü çok kolay karışıyor trafiğin sesine, bunun dışında sessiz geçmem gereken yerler oluyor mesela okullarda İstiklal Marşı okunduğu oluyor, millet camiden kalabalık halde çıkıyor,cenaze geçiyor vs, bu gibi durumlarda debriaj - gaz ilişkisiyle motorunun sesini geçici bir süre de olsa ciddi anlamda kısabiliyorsun. Polislerin yanından uzun zamandır geçiyorum bir çoğu ile de selamlaşıyorum, sanırım çakallık yapıp bağırtmadığım sürece herkes memnun şehir içi trafiğinde...
Merak ettiğin şeyler aynı zamanda haklı olduğun konular...
Sevgiler