Kawasaki ninja zx6r (1997-1998)

merhaba uzun zamandır motor araştırıyorum birçok topiği okudum zxr-250 den gt250 ye kadar epey 250 cc baktıkdan sonra 600 cc lere bakmaya başladım.Suzukilerin fiyatı uygun ama tipini beğenemedim bir türlü yamaha yamaha thundercat ya da zx6r hoşuma gitti ikisini de kısa bir süre deneme şansım oldu ama kawaya hasta oldum diyebilirim.Benim bindiğim motorlar 1997 civarları bir de zzr600 denedim o da çok hoşuma gitti 5000-6000 tl aralarında motor bakıyorum.Siz olsanız hangisini alırdınız?

Değerli arkadaşlar önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden herkeze teşekkürler ve kazasız keyifli sürüşler diliyorum...

kardeş o modellerde racing almak epey risklidir. sonuç olarak paran ona yetebilir ancak temiz ve bakımlısını bulmak neredeyseimkansızdır. zaten bakımlı makinayıda ucuza vermezler. bu tip motorların bakım ve yedek parça fiyatları seni üzebilir. etrafında bu tarz motosikletlerle haşır neşir bir arkadaşın varsa usta olarak ugraşırım dersen bak. eger bütçen buna yetiyorsa senin için yanlış seçim olur. bu iş amerikan araçlarını adam etmeye benzemez.

bu tarz eski model makinası olanlar bana kızabilir ancak şu bir gerçektir. eger anlamıyorsan makinanın dilinden elin yatkın degilse söküp tamir edip takmaya bence bulaşma

Motorsiklet ustası konusunda sıkıntım yok şükür çok iyi bir arkadaş var zaten motoru da onunla bakmadan almayı düşünmüyorum.Bahsettiğim modellerde temiz motorlarda var gerçekten daha para biriktirme aşamasındayken 1990-1995 arası 10.000 km geçmemiş iki tane 600 lük makineye rastlamıştım tabi satıldı yani garajda yatan da olabiliyor ki eski makineler 2000 üzeri modellerden daha çekici geliyor bana

Motorsiklet ustası konusunda sıkıntım yok şükür çok iyi bir arkadaş var zaten motoru da onunla bakmadan almayı düşünmüyorum.Bahsettiğim modellerde temiz motorlarda var gerçekten daha para biriktirme aşamasındayken 1990-1995 arası 10.000 km geçmemiş iki tane 600 lük makineye rastlamıştım tabi satıldı yani garajda yatan da olabiliyor ki eski makineler 2000 üzeri modellerden daha çekici geliyor bana

90-95 arası 10000 kmyi geçmemiş motor inanılır gibi degil. eger böyle bir motosiklet bulursan kendini çok şanslı hissetmelisin.

eski model bir cruiser yada bir naked enduro alınabilir ama iş racin bir makinaya gelince degişir türkiyede bu motorların gerçek anlamda revizyondan geçirebilecek ve randıman alacak usta sayısı çok azdır. eger kullanıcı devirli kullanmayı seven biriyse 10000 km de bile motor ömrünü yer. hele birde birden fazla kullanıcının altından geçmişse durum dahada vahimleşir.

not: motosiklette km çok önemli degildir. km ile oyamak çok basittir çünkü. önemli olan bakımlı ve düzgün kullanılmış olmasıdır. nacizane fikrim biraz daha para biriktirp 600 f bakmandır.

illada alacagım dersen kawasaki o yıllara damgasını vurmuş bir motordur.

90-95 arası 10000 kmyi geçmemiş motor inanılır gibi degil. eger böyle bir motosiklet bulursan kendini çok şanslı hissetmelisin.

eski model bir cruiser yada bir naked enduro alınabilir ama iş racin bir makinaya gelince degişir türkiyede bu motorların gerçek anlamda revizyondan geçirebilecek ve randıman alacak usta sayısı çok azdır. eger kullanıcı devirli kullanmayı seven biriyse 10000 km de bile motor ömrünü yer. hele birde birden fazla kullanıcının altından geçmişse durum dahada vahimleşir.

not: motosiklette km çok önemli degildir. km ile oyamak çok basittir çünkü. önemli olan bakımlı ve düzgün kullanılmış olmasıdır. nacizane fikrim biraz daha para biriktirp 600 f bakmandır.

illada alacagım dersen kawasaki o yıllara damgasını vurmuş bir motordur.

Teşekkürler, ninja ruyalarıma girmeyi bırakırsa ben de para biriktirmeye devam ederim o zaman ancak :)

o modellerde racing motor zor ( naked , chopper falan olsa sorun değilde ) ümidini kırmak istemem ama arkadaşımın dediği gibi para biriktirmeye devam et bence , race motorun ne zaman ne çıkaracağı belli olmaz :pale:

600'de hala efsane :cat::cat::cat: düzlükte bir 600 ninjayı ancak başka bi ninja geçebilir :):):)

vayt be abi işte gaza geldim şimdi :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:24 ----------

o modellerde racing motor zor ( naked , chopper falan olsa sorun değilde ) ümidini kırmak istemem ama arkadaşımın dediği gibi para biriktirmeye devam et bence , race motorun ne zaman ne çıkaracağı belli olmaz :pale:

en son bi zzr 1100 vardı valla 6 yıldır cross a biniyorum özledim epey bu arada tabi türkiye motor cenneti mi oldu desem çöplüğü mü bilmiyorum yine de yamaha ve kawasaki bakıyorum ama son yılların parlayan yıldızı hyosung da epey yaygın oldu ülkemizde onunda 250 cc ve 650 cc nerdeyse aynı kasa yahu işte çok motor var çok seçenek hepsinin bi üzerine oturup az gidip parayı da cebe koyup karar vermek gerek galiba :queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:27 ----------

600'de hala efsane :cat::cat::cat: düzlükte bir 600 ninjayı ancak başka bi ninja geçebilir :):):)

kawanın en çok satan ve tutulan modeli zx6r hala üretimde olması da cabası o yüzden gerçekten kalitesiyle de cazip geliyor

aslında ana sebep şu .. makinaların belli yıllar içinde illaki yıpranmaları olur , ne kadar bakım yapılsada parça ister ....
bu sebepten ; race makinalar yüksek devir çevirdikleri için çok daha çabuk yıpranırlar .... parça istekleri diğer makinalara göre daha fazladır .... Türkiye çöplüğe dönüşüyor evet nedeni ise bir otomobil ortalama 25-30 yıl trafikte kalıyorken , motosikletlerin işletilmesi için gerekli maliyetlerin altına girmek istemiyoruz .... şimdi sorarım 98 model iyi bakılmış bir zx6r a ne olabilir ki ??? tabiki birşey olmaz ama gerekli masrafları yapmayı toplum olarak sevmiyoruz ... :cat:

aslında ana sebep şu .. makinaların belli yıllar içinde illaki yıpranmaları olur , ne kadar bakım yapılsada parça ister ....
bu sebepten ; race makinalar yüksek devir çevirdikleri için çok daha çabuk yıpranırlar .... parça istekleri diğer makinalara göre daha fazladır .... Türkiye çöplüğe dönüşüyor evet nedeni ise bir otomobil ortalama 25-30 yıl trafikte kalıyorken , motosikletlerin işletilmesi için gerekli maliyetlerin altına girmek istemiyoruz .... şimdi sorarım 98 model iyi bakılmış bir zx6r a ne olabilir ki ??? tabiki birşey olmaz ama gerekli masrafları yapmayı toplum olarak sevmiyoruz ... :cat:

evet genel olarak böyle ama isitisnalara bakıyorum ben de :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:06 ----------

http://www.sahibinden.com/kavasaki_acil_satilik_zx-6r-54WQQaXQQ10619491WQQpXQQdisplayitem

ilandaki motorun fiyatı epey uygun geldi ama izmirdeyim şimdi ist dönünce gidip bakmak istiyorum tabii satılmazsa o zamana kadar 10 gün daha yani :)

o motosikletin kafa grenajı degiştirilmiş. üzerindeki far kanuni hussar farı.

SELAM DOSTLAR BEN BUTUN O NEGATİF YORUMLARA GÖZ ÖNUNDE TUTARAK 98 MODEL NINJAYI ALDIM 3 AYRI USTAYA GÖSTERDIM DİNLEDİLER BİNDİLER GAZLADILAR
OLUMZSUZ YORUM YAPMADILAR 2 AYDIR GEZIYORUM HERGUN İŞE GIDIYORUM PİŞMANLIK VARMI? DOSTUM BU ALET COK NALET SAYGILAR

mkzQ72.jpg
[/url][/IMG]

SELAM DOSTLAR BEN BUTUN O NEGATİF YORUMLARA GÖZ ÖNUNDE TUTARAK 98 MODEL NINJAYI ALDIM 3 AYRI USTAYA GÖSTERDIM DİNLEDİLER BİNDİLER GAZLADILAR
OLUMZSUZ YORUM YAPMADILAR 2 AYDIR GEZIYORUM HERGUN İŞE GIDIYORUM PİŞMANLIK VARMI? DOSTUM BU ALET COK NALET SAYGILAR

[url=https://hizliresim.com/mkzQ72][url]https://i.hizliresim.com/mkzQ72.jpg[/url][/url]

hayırlı uğurlu olsun. yeni model motorlar gereksiz pahalı. temizini bulsam bende bakmam modeline.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar