Korna sorunumu çözemiyorum

Geçen gün şu aşağıdaki kornadan aldım,
otm311117.jpg

Şimdi ilkin bunu servise bağlattım, dangalak ince kablo koymuş o da şase yapmış neticede kablo yandığı için korna çalışmadı..Bende tuttum oto sanayiye götürdüm motoru..
Elektrikçi bir usta uygun kablo ile araya da sigorta koyarak bağladı kornayı..Rölesi vs. herşeyi tamam..Bastım orada uzun uzun..Gayette çalıştı..Sonra eve dönerken yolda gerektiği sırada bastım..Bir iki çaldı sonra tık dedi gitti gene..

Bu sefer olay kablodan değil ona eminim..Kornanın bozuk olmadığını da biliyorum..

Gelelim sorularıma;

- Ben kornayı motor koruma demirine monte ettim..Yani ses çıkışı olan ağızları direk öne bakıyor..Acaba seyir halinde giderken aşırı karşı akıma maruz kalan kornada çalışmama nedeni bu olabilir mi?

- Korna takıldıktan sonra tespit ettiğim ve muhtemelen de sorun yaratan bir şey keşfettim..O da yan ayağın açık olduğu sinyalini gösteren küçük lambacığın korna montajı ilk yapıldığından sonradır sürekli hafifçe yanık kalması..Acaba motor bir şekilde şase mi yapıyor ve korna çalışmıyor?

Özet olarak; montajda bir hata mı yapıyorum ben?

GKN

kornanın üzerinde küçük bir ayar civatası vardır, onu sağa sola çevireerek (kornaya basılı bir şekilde) ayarlamaya çalış, dibindeki somununuda ayarına göre sıkıştır.
eğerki çözülmezse tezinden çıkardığn özetin doğru demektir.. tesisattan çıkan korna kablolarının üzerinden giderek montajı yap.

kornanın üzerinde küçük bir ayar civatası vardır, onu sağa sola çevireerek (kornaya basılı bir şekilde) ayarlamaya çalış, dibindeki somununuda ayarına göre sıkıştır.
eğerki çözülmezse tezinden çıkardığn özetin doğru demektir.. tesisattan çıkan korna kablolarının üzerinden giderek montajı yap.

O civatayla neyi ayarlayacağım tam anlamadım?
Sesini mi?

diyaframın ses akışkanlığını sağlar, doğru ayarda olmazsa ya kötü öter yada hiç ötmeyebilir

anladım..belki de en başından beri sorun buydu..yarın sabah o civatayı kontrol edeyim bakalım..

ama aklıma takılan mevzu o küçük yan sehpa lambası neden soluk bir şekilde ışıldıyor? şase yapmasına delalet değil mi bu?

aldığınız korna havalı korna ,
stebel marka .

klasik korna değil, haliyle ayar mayar olmaması lazım onun
sanırım arkadaş normal korna ile karıştırdı ,

havalı kornanın içinde bir tane hava pompası (motoru) bulunur ,
sen kornaya basınca hava pompası veya motoru diyelim hava üretir ve düdük gibi biryerden geçerek ses çıkarır, o yüzden ismi havalı kornadır.

Bence elektriksel bir problem var ,
belkide korna düğmesi bezen basmıyor??

kornanın elektrik uçlarına geçici olarak led veya ufak bir ampul bağlayın ,
bir süre öyle kullanın ,siz kornaya bastığınız zaman, ampül yanıyor ama korna çalmıyorsa demekki kornada bir problem var .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:45 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:34 AM ----------

...
aslında bizim insanımıza bu bile az ..

http://www.youtube.com/watch?v=B3dO51N2Mrs&feature=PlayList&p=2ACB359F3F9D4DE1&index=59

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=B3dO51N2Mrs&feature=PlayList&p=2ACB359F3F9D4DE1&index=59[/YT]

Bencede,maxiboosst un dediğini deneyin,ancak bence o kornaya okadar para vermenin (sanırım 50 nin üzerindeydi) gereği yok,bende sizin gibi aynı kornadan almıştım ,taktırmak için gittiğimde ,usta bana bunların çabuk ağrıza verdiğini, yerine baslı tizli (2 adet oluyor) korna almamı ve fiyatının 20 lira olduğunu söyledi.Ustanın dediğini yaptım ve yaklaşık 15000 kmdir kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.tavsiye ederim.

pompalı kornaların montajında su , taş , böcük girmesin diyerekten ağız tarafı geriye doğru bakmalıdır sesi yüksek olduğundan ( FA tipi derler ) yeterli olacaktır. milletinde ödünü kopartmaya gerek yok :)

ve korna motorlu olduğundan çektiği akım yüksek olacaktır uzun süreli basmada ısınarak kablo erimesi plastik aksamın erimesi sigorta atması gibi sonuçlar doğuracaktır.

ayrıca montajını yapmış olduğunuz yerde kablo demeti , sensör , röle gibi elektrik elektronik ekipmanlar var ise motorlu kornayı çaldığınızda oluşan manyetik alan
(mıknatıslanma ) etkilenecektir.

direk suya maruz bırakıldığında paslanma ile seste düşme ve ardından hiç çalışmama test ile sabittir.

Bence elektriksel bir problem var ,
belkide korna düğmesi bezen basmıyor??

kornanın elektrik uçlarına geçici olarak led veya ufak bir ampul bağlayın ,
bir süre öyle kullanın ,siz kornaya bastığınız zaman, ampül yanıyor ama korna çalmıyorsa demekki kornada bir problem var .

Kornaya akım geliyor..Hatta röledeki çıt sesini bile duyabiliyorum..Ama bozulmuş olamaz çünkü direk aküden akım verince çalışıyor..

takendy;183 0079' Alıntı:
pompalı kornaların montajında su , taş , böcük girmesin diyerekten ağız tarafı geriye doğru bakmalıdır sesi yüksek olduğundan ( FA tipi derler ) yeterli olacaktır. milletinde ödünü kopartmaya gerek yok :)

ve korna motorlu olduğundan çektiği akım yüksek olacaktır uzun süreli basmada ısınarak kablo erimesi plastik aksamın erimesi sigorta atması gibi sonuçlar doğuracaktır.

ayrıca montajını yapmış olduğunuz yerde kablo demeti , sensör , röle gibi elektrik elektronik ekipmanlar var ise motorlu kornayı çaldığınızda oluşan manyetik alan
(mıknatıslanma ) etkilenecektir.

direk suya maruz bırakıldığında paslanma ile seste düşme ve ardından hiç çalışmama test ile sabittir.

Acaba daha önceden dediğim gibi hareket halinde hava akımı nedeniyle çalışmamazlık mı yapıyor?
Uzun süre basmakta değil..Dediğim gibi ikinci kere oto sanayide montajını yaptırdıktan 5 dk. sonra yola çıktığımda 3. dat ta gitti..

Hemen yakınında röle var evet..Manyetik alan röleyi mi kitliyor acep?
Ama öyle olsa bastığımda röleden çıt sesini alamamam gerekiyor sanırım..hmm..

Kafamda oluşan özet sorular;

- Sigorta atsa ya da röle arızalansa kornaya bastığımda röleden çıt sesi almamam lazım doğrumudur? Ki bu çıt sesi geldiğine göre elektriksel bir sorunum yok?!?

- Ses kanalları ileri baktığı için, hava akımından dolayı içinde bir tür flap vardır da o mu arızalanmıştır acep?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:35 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:19 AM ----------

Bencede,maxiboosst un dediğini deneyin,ancak bence o kornaya okadar para vermenin (sanırım 50 nin üzerindeydi) gereği yok,bende sizin gibi aynı kornadan almıştım ,taktırmak için gittiğimde ,usta bana bunların çabuk ağrıza verdiğini, yerine baslı tizli (2 adet oluyor) korna almamı ve fiyatının 20 lira olduğunu söyledi.Ustanın dediğini yaptım ve yaklaşık 15000 kmdir kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.tavsiye ederim.

Para vermeyin kısmını geçtim zaten..Havalı kornanın yerini hiçbiri tutamaz bence..Ben hemen hemen hergün otobanda 65 km yol yaptığım için süratli halde giderken duyulabilecek kornaya ihtiyacım vardı o nedenle aldım..

:) hocam benim taktığım kornayla basınca minübüsler bile yol veriyo, anla yani,eski 123 w kasa mercedeslerde kulanılan korna

Kafamda oluşan özet sorular-
Sigorta atsa ya da röle arızalansa kornaya bastığımda röleden çıt sesi almamam lazım doğrumudur? doğrudur.kontaktaki çıt sesi devre tamamlanıyor. kornana elektrik geliyor kanımca motor çektiği ampere bir bak akün yetersiz geliyor olabilir

- Ses kanalları ileri baktığı için, hava akımından dolayı içinde bir tür flap vardır da o mu arızalanmıştır acep? flap yok yani contalı lastikli bişi yok dönen bir türbün sistemi var karşıdan hava alması boğulmasına sebeb olabilir ( güç kaybı diyebiliriz.)

ayrıca korna düğmenide kontrol etmende fayda var

aklımdaki şey motorlu kornanın yüksek akım çekmesi ve oluşacak ark ve ısınma ile kontakların tam kapanmayacağıdır bu gibi sebeblerden yetersiz iletim seninki gibi bir şikayete sebeb olabilir.

Ben kendi motoruma direk taktım cillop gibi 2. senesine giriyor.

Evet mesele çözüldü..Sorun sigortadan kaynaklıymış..

Sigorta yansa bile röleye akım gidiyor onu anladım..Anlamam la birlikte iş çözüldü..
Sigorta yanmış 3. basışta..10 luk yerine 20 lik sigorta taktım ve sorun halloldu..Teşekkürler alakadar olan arkadaşlara..Şimdi korna mecburen öne baktığı için hava kanallarının önüne minik 2 parça koymanın yollarını arayacağım..Ses kaybını engellemek baabında..
:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar