Stoner Evinde Yine Galip!

Moto GP Avustralya ayağında Philip Island’da yapılan yarışta damalı bayrağı gören isim, Avustralyalı pilot Casey Stoner oldu. Evinde bir kez daha kazanan Casey Stoner, bu sezon 3 yarışta bulunmamasına rağmen, performansıyla göz doldurdu.

Valentino Rossi yarışı 2. sırada tamamlarken, yine iyi bir çıkışla liderliğe oturan, ancak henüz ilk turda liderliği Stoner’a kaptıran Honda sürücüsü Dani Pedrosa yarışı 3. sırada tamamladı. Favori isimlerden Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo’nun Start’ın hemen ardından Nicki Hayden’a arkadan çarpması ve sonrasında motosikletinin hakimiyetini kaybederek yarışa veda etmesi ise hayal kırıklığı yarattı.

Bu yarıştan Lorenzo’nun puansız ayrılmasıyla rakibiyle arasındaki puan farkını 38’e çıkaran Valentino Rossi, sürücüler klasmanında şampiyonluğunu büyük ölçüde garantilemiş oldu ve sezonun bitimine son 2 yarış kalmışken, önümüzdeki hafta koşulacak olan Malezya GP’sinde sampiyonluğunu resmen ilan etmesi bekleniyor.

2mg8rcz.jpg

Kaynak: The Official MotoGP Website

http://www.motogp.com/en

Ekli dosyalar

• stoner_p_island.jpg
    stoner_p_island.jpg
    21.3 KB · Görüntüleme: 6,417
Moderatör tarafında düzenlendi:
Super Moderator
Jorgeciğim'e kutlayacak yeni bir şey çıktı...::blusssh:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu konuda yorumumu yapmıştım tekrar yazayım :)
Son gülen iyi güler :cherry:
Stoner gerçekten Ducati konusunda çok başarılı, bu yarışta da harikalar yarattı :)
Lorenzo çaylaklığının, kibirinin ve hırsının kurbanı oldu :)
Rossi şampiyonluğunu ilan edebilme adına bu yarışta fazla riske girmek istemedi kanımca ama yine de heyecanlı bir yarış izletti bize :bounce:
Sonuçta şampiyon belli 2. kim :p
AntiRossicilere geçmiş olsun :queen:

Lorenzo çok acemice davrandı toparlamaya çalışırken acele etmese düşmeyecekti
ama Lorenzo bu alıştık artık.Rossi zorlamadı biraz zorlasa idi 1.olurdu ama riske girmedi.
Ducattiyi de Stoner dan başkası süremiyor ne hikmetse Ducatti nin renkleri de güzel olmuştu.

Super Moderator
Lorenzo hakikaten hatasını düzeltme şansına bile sahip olabilecekken, aceleciğine takıldı düştü... Hiç aklıma gelmezdi ama Hayden için bile üzüldüm...:p

Ayrıca;
Motorunun sol tarafıyla temas ettiğinden manet sıkışmış, freni kilitlenmiş olabilir.

Fuat Domaniç
:mrgreen:

Rossi ise yaşlanmış artık dedirtti bana ilk defa, 2.liğe razı olmak hiç alışık olmadığımız bir tutumuydu, nereden çıktı bilemedim...

Ducati renkleri (ki Hayden yine kırmızı Ducati'yleydi, sadece Stoner'ınki beyazdı) motorda güzeldi, ama beyaz tulum içinde Stoner Cin Ali gibi duruyordu:), (bugün de Hayden seveceğim mi tuttu ne:p) örneğin Hayden'ın beyaz tulumla çıktığındaki karizmatik havadan falan çok uzaktı.

Yarıştan sonra Rossi'nin ağzından: "Stoner çok hızlıydı, O'nu geçmeme imkan yoktu"

Lorenzo çok acemice davrandı toparlamaya çalışırken acele etmese düşmeyecekti
ama Lorenzo bu alıştık artık.Rossi zorlamadı biraz zorlasa idi 1.olurdu ama riske girmedi.
Ducattiyi de Stoner dan başkası süremiyor ne hikmetse Ducatti nin renkleri de güzel olmuştu.

Rossi de babanızın oglu zaten istese geçerdi lafları falan, geçseydi o zaman herkes bu yarışta objektif sonuçta ben yarışı izledim 1-2 kez rossi atağa kalktı ancak stoner hep düzeltti hatta 1-2 kez stoner bile dengesini kaybettigi oldu.

hakeden Stoner yarışı Forever AntiRossi :p

Yarışı ben de izledim :) İstese geçerdiden kasıt çok kasmadı risk almak istemedi, Rossi sonuçta hala Stoner'ı geçebilecek beceride bence. Stoner'ın bu derece panik sürüşü de zaten Rossi'yi ensesinde hissetmesiydi sürekli ama yine de haketti onu da görmemezlikten gelmiyoruz ki :) Rossi babamın oğlu olsa mıydı bu da ayrı bir tartışma konusu olabilir tabi :mrgreen:
Forever ROSSİ :p ::coool::

Lorenzo "Kazada ön frenim bozuldu. Virajı ya frensiz almaya çalışacaktım ya da dümdüz çakıla girecektim. Ben virajı almayı denedim. Şampiyonluk zaten düşük bir ihtimaldi. Kalan maçlara bakacaz artık." demiş. :)

ßen Jorge Lorenzo'nun Şampiyon olmasını isterim şahsen.MotoGp'ye renk gelsin.Ama önümüzdeki sezonda çok daha çekişmeli geçecek.ßenim Favorim Her zaman Casey Stoner efendi çocuk :D Ama Jorge Lorenzo'ya gerçekten çok üzümdüm ama Casey Stoner yüzümüzü güldürdü şükür :)

Aklıma takılan bir şey var. Lorenzo düştüğünde Rossi'nin gerisindeydi. Acaba Rossi'nin bu durumdan ne zaman ve nasıl haberi olmuştur? Kaskının içinde telsiz düzeneği var da kenardan haber mi veriyorlar yoksa bir iki tur sonra Lorenzo'nun kendisini sıkıştırmadığını görüp "herif düştü herhalde" diye çıkarım mı yapıyor?

Super Moderator
Start-Finish düzlüğünde, takım tabelayla haber veriyor...:cat:

Yarışı ben de izledim :) İstese geçerdiden kasıt çok kasmadı risk almak istemedi, Rossi sonuçta hala Stoner'ı geçebilecek beceride bence. Stoner'ın bu derece panik sürüşü de zaten Rossi'yi ensesinde hissetmesiydi sürekli ama yine de haketti onu da görmemezlikten gelmiyoruz ki :) Rossi babamın oğlu olsa mıydı bu da ayrı bir tartışma konusu olabilir tabi :mrgreen:
Forever ROSSİ :p ::coool::

İstediği riski alsın, Stoner bastı, Rossi gelemedi, beceri fln yalan, olay budur. GE-ÇE-ME-Dİ.:queen:
Adam kendi ağzıyla söylemiş "Stoner çok hızlıydı, onu geçmeme imkan yoktu." daha neyi tartışıyoruzki? :)
Stoner panik sürüş yapmadı ayrıca, savaunma stratejisi olarak, gayet kontrollü bir şekilde motorunu limitlerde kullandı ve bunu da çok iyi yaptı. Rossi'ye hiçbir şekilde atak yapma fırsatı vermedi.:bounce:
Duygusal davranmayalım lütfen, biraz objektif olalım Rossi'ci arkadaşlar, fanatizmin gözümüzü kör etmesine izin vermeyelim.:p

İstediği riski alsın, Stoner bastı, Rossi gelemedi, beceri fln yalan, olay budur. GE-ÇE-ME-Dİ.:queen:
Adam kendi ağzıyla söylemiş "Stoner çok hızlıydı, onu geçmeme imkan yoktu." daha neyi tartışıyoruzki? :)
Stoner panik sürüş yapmadı ayrıca, savaunma stratejisi olarak, gayet kontrollü bir şekilde motorunu limitlerde kullandı ve bunu da çok iyi yaptı. Rossi'ye hiçbir şekilde atak yapma fırsatı vermedi.:bounce:
Duygusal davranmayalım lütfen, biraz objektif olalım Rossi'ci arkadaşlar, fanatizmin gözümüzü kör etmesine izin vermeyelim.:p

Yürrü Emre abi dicemde yenge kızmasın :p

Super Moderator
Start-Finish düzlüğünde, takım tabelayla haber veriyor...:cat:

Rossi'ye haber verildiği anı bulamadım şimdi ama; şöyle ki: bakınız görevliler nasıl da James Toseland'a cezasını bildiriyorlar.
inditabela1.jpg

Bu da Lorenzo'ya dedikodu yetiştiren görevlilerin görüldüğü bir sahne.:)
inditabela2.jpg

GE-ÇE-ME-Dİ kabul, Stoner bastı tamam...::shake2::
Limitlerini çok güzel tuttu, powerslide'larına şapka çıkarırım; tamam...:cat:
...ama objektif oluyorsak kabul de etmek lazım ki, Rossi kendine hakim olmaya çalışmasa, her zamanki klasik Rossi tutumunu takınsa, puana yatmaya değil, zevke oynamaya çalışsa bugünkü yorumumuz "Hiç fena değil, Stoner hastalıktan çıktı, 3 yarış kaçırdı, şimdi 2 yarışta 2 ikincilik... Valla aferin çocuğa..." olacaktı.

Tamamdır, siz yiyin birbirinizi, ben bir araya girdim çıktım:p

...ama objektif oluyorsak kabul de etmek lazım ki, Rossi kendine hakim olmaya çalışmasa, her zamanki klasik Rossi tutumunu takınsa, puana yatmaya değil, zevke oynamaya çalışsa bugünkü yorumumuz "Hiç fena değil, Stoner hastalıktan çıktı, 3 yarış kaçırdı, şimdi 2 yarışta 2 ikincilik... Valla aferin çocuğa..." olacaktı.

Yani bu kadar mı duygu ve düşüncelerime tercüman olunur pes :mrgreen:
::biggrinn
::plus1::
Ayrıca Stoner panik sürüş yaptı cnm yoksa limitlerde kullanıp yalpalaya yalpalaya gitmezdi herhalde :p
Duygusalım, fanatizm gözümü kör etmiş göremiyorum göremiyorum :cyclopsan Nemree :mrgreen: Gayet de subjektifim Lorenzocu arkadaş :queen:
İstediğin kadar yürü de zaten Emre abin gaza gelip yürümez çünkü motordan inmez :queen: Ayy iğrenç kendimden tiskindim şimdi :queen:

Tamamdır, siz yiyin birbirinizi, ben bir araya girdim çıktım:p

Yani bu kadar mı duygu ve düşüncelerime tercüman olunur pes :mrgreen:
::biggrinn
::plus1::
Ayrıca Stoner panik sürüş yaptı cnm yoksa limitlerde kullanıp yalpalaya yalpalaya gitmezdi herhalde :p
Duygusalım, fanatizm gözümü kör etmiş göremiyorum göremiyorum :cyclopsan Nemree :mrgreen: Gayet de subjektifim Lorenzocu arkadaş :queen:
İstediğin kadar yürü de zaten Emre abin gaza gelip yürümez çünkü motordan inmez :queen: Ayy iğrenç kendimden tiskindim şimdi :queen:

Öyle ortaya taş atıp kaçmak yok Olcan efendi:queen::)

Bu da bir teori tabi ve benim katılmadığım nokta da bu işte.
Rossi'nin kendine hakim olduğunu düşünmenize sebep olan ne?
Ben yarışı baştan sona izlediğimde, Rossi'nin atak yapmak için her arayı kapatışında, Stoner'ın buna fırsat vermediğini gördüm.

Peki sezonun bitmesine 2 yarış kala en yakın rakibi Lorenzo yarış dışında kaldığı için puan kaybetme konusunda sıkıntısı olmayan, ayrıca arkasındaki pilotla arasındaki fark 20 saniyeye kadar çıkan Rossi, üzerinde hiçbir baskı kalmayıp kaybedeceği birşey olmamasına rağmen, bu kadar rahat bir yarışta neden puana yatsınki?

Kısaca, sonuç olarak bence Rossi burda kendi de söylediği gibi elinden geleni yaptı ama Stoner çok hızlıydı, hata yapmadı ve Rossi başarılı olamadı.
Adamı süper kahraman yapmaya gerek yok, ben bundan bahsediyorum. :)

Bir de, panik sürüş yaparsan dikkat kaybın olur ve hata yaparsın, Stoner'ınki motorunu çok iyi tanıyan bir pilotun, iyi konsantrasyonla hatasız ve limitlerdeki bir pilotajıydı sadece.

İşte böyle subjektif Rossici:queen:

Öyle ortaya taş atıp kaçmak yok Olcan efendi:queen::)

Bu da bir teori tabi ve benim katılmadığım nokta da bu işte.
Rossi'nin kendine hakim olduğunu düşünmenize sebep olan ne?
Ben yarışı baştan sona izlediğimde, Rossi'nin atak yapmak için her arayı kapatışında, Stoner'ın buna fırsat vermediğini gördüm.

Peki sezonun bitmesine 2 yarış kala en yakın rakibi Lorenzo yarış dışında kaldığı için puan kaybetme konusunda sıkıntısı olmayan, ayrıca arkasındaki pilotla arasındaki fark 20 saniyeye kadar çıkan Rossi, üzerinde hiçbir baskı kalmayıp kaybedeceği birşey olmamasına rağmen, bu kadar rahat bir yarışta neden puana yatsınki?

Kısaca, sonuç olarak bence Rossi burda kendi de söylediği gibi elinden geleni yaptı ama Stoner çok hızlıydı, hata yapmadı ve Rossi başarılı olamadı.
Adamı süper kahraman yapmaya gerek yok, ben bundan bahsediyorum. :)

Bir de, panik sürüş yaparsan dikkat kaybın olur ve hata yaparsın, Stoner'ınki motorunu çok iyi tanıyan bir pilotun, iyi konsantrasyonla hatasız ve limitlerdeki bir pilotajıydı sadece.

İşte böyle subjektif Rossici:queen:

Akşam eve geleceksin sen ::karma:: :queen:
Nolduu Olcan'ın taşı kafana mı geldi :mrgreen:
Aklın yolu birdir, bu teoride sen olayı yanlış görmüşsün daha doğrusu görmek istememişsin :mrgreen:
Puan kaybetme sıkıntısı tabiki hala var ::23343:: Yarış dışı kalsa ne olacaktı kendini riske atıp kaza yapsaydı :silent:
Biz adamı süper kahraman yapmıyoruz kendi oluyor zaten :queen:
Stoner süperdi ama aynı zamanda panikti bari burda çamura yatma ::wacko::
Kapatıyorum :queen:

Eski avatarımla sana selam eder gözlerinden öperim :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar