Merhaba , tespitiniz dikkatimi çekti de bu yüzden soruyorum ; biz ise İst. lu trafik açısından sıkışık ve sorunlu bilirdik. Birikimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ayrıyeten aslen İstanbulluyum ben de.

:salut:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:01 PM ----------
Elbette.
Yıllardır Ankara'ya gidip gelirim hatta bir ara Ankara'ya taşınma kararı alşmıştım ancak kısmet olmadı yerleşemedik. Ankara'da trafik lambalarını kolay kolay kimse takmıyor. Otomobil sayısını göz önüne aldığınzıda İstanbul'dan farkı istanbul'da Trafik ışıklarında yapılan kazaların sayısı Ankadakilerden daha az. Ya da bana öyle geliyor. İstanbul'da ne kadar trafik olursa olsun otomobillerin arasından olmadı sağından möotorlar çok rahat geçebilirsiniz. Ancak Ankara'da ne yazıkki durum öyle değil Arabaların arasında yürüyerek bile geçecek yer olamıyor. Çevre yollarında (örn:Eskişehir Yolu) TEM yolunda ya da Havaalnı yolunda otomobil kullanıcıları şerit çizgilerini ortalayarak yani iki şeridi birden işgal ederken kullanıyor. Taksilere sorduğumda biz yolçizgisini apışaramıza alarak kullanmaya alışığız diyorlar. Bunu söyleyenler alelade taksiciler değil Panora AVM ve ODTÜ taksi durağındaki taksiciler -ki bildiğim kadarı ile bu duraklara girmek en zor atılması en kolay taksi durakları-
Bir çok şehirde araç kullandım ancak en tehlikeli en kural tanımaz şöförlerin Ankara'da olduğuna karar verdim. Ankara'lı arkadaşlarımla konuştuğumda onlar Ankara'lı lar değil "Angara'lılar" olduğunu söylediler biraz gülüştük