Gaz Yemiyor Devamı

Geçende "Motor Gaz Yemiyor (Klasik:))" isimli başlık açmıştım
(Kalkışta, son hızda bir sorun yok, mesela 80km hızla sabit gidebiliyorum ama arada bir gaz kesiliyor gibi oluyor) Devamı:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/67795-motor-gaz-yemiyor-klasik.html
Ama sorunum çözülmedi, yeni başlık açmayıp oraya devam etseydimde millet ilk mesaja bakıp cevap yazıcaktı o yüzden yenisi açmak zorunda kaldım. Açıklamamıda yaptıktan sonra sorunuma geçiyim:)
Gelen çözümlere göre hava filtresi değişti, buji değişti, karbüratörü temizledim ama aynı sorun devam ediyor. Motor sinirlendirmeye başladı artık beni, nedir sorun acaba?

aynısı benım 100 cupta var karburator sıfır buji sıfır hava fıltre sıfır ama hala aynı hatta sabahlarıda ılk calıstıgında 4-5 dakıka gaz yemiyor inan bende delırcem.hele sabit hızla giderken gaz kesik kesik yiyo ya inip motordan parçalıyasım geliyo:(:(

acaba iyi temizleyemedimmi karbüratörü
bi delik tıkanmış gibiydi, iğnenin ucuyla açtım onu. başka neresine bakmak gerek acaba

motorun piposunu değiştirdinmi? bak oda çok önemlidir bujiye elektirik veren şeydir yani onu aksatmaman lazım :cat:

motorun piposunu değiştirdinmi? bak oda çok önemlidir bujiye elektirik veren şeydir yani onu aksatmaman lazım :cat:

ismini ilk kez duydum ama aklıma geldi bugün yolda. o parça tekmi yoksa kablosu ile birliktemidir. kablosunun ucu nereye kadar gidiyo bide.

ismini ilk kez duydum ama aklıma geldi bugün yolda. o parça tekmi yoksa kablosu ile birliktemidir. kablosunun ucu nereye kadar gidiyo bide.

Sadece o parça şekli zaten pipo gibi çevirerek takıyorsun kabloya :cat:

http://www.sahibinden.com/her_marka_motosiklet_icin_buji_piposu-49WQQaXQQ5232953WQQpXQQdisplayitem

burdan bakabilirsin sen burdaki fiyata vakma piyasada daha uygunuda var ama ngk buji üzerine isim yapmış bir markadır :cat:

Sadece o parça şekli zaten pipo gibi çevirerek takıyorsun kabloya :cat:

http://www.sahibinden.com/her_marka_motosiklet_icin_buji_piposu-49WQQaXQQ5232953WQQpXQQdisplayitem

burdan bakabilirsin sen burdaki fiyata vakma piyasada daha uygunuda var ama ngk buji üzerine isim yapmış bir markadır :cat:

çok sağol gerçekten bunuda değiştiriyim artık, alakalı bir tek bu kaldı.
birde şüphelendiğim karbüratörü düzgün temizleyemediğim. nerelerini temizlemem gerek. bütün delikleri açıktı, görünen yerlerindede bişey yoktu, tertemizdi. biliyosan yardımcı olasın:)

çok sağol gerçekten bunuda değiştiriyim artık, alakalı bir tek bu kaldı.
birde şüphelendiğim karbüratörü düzgün temizleyemediğim. nerelerini temizlemem gerek. bütün delikleri açıktı, görünen yerlerindede bişey yoktu, tertemizdi. biliyosan yardımcı olasın:)

arkadaşım sen temiz diyosan temizdir ben burdan bişey diyemicem :p
Ben sana ilk mesajımdada buji ve pipoyu değiştirdim dedim ama sen sadece bujiyi değiştirmişsin motorun çalışması için en önemli parçalardan birileri bunlardır :cat:

arkadaşım sen temiz diyosan temizdir ben burdan bişey diyemicem :p
Ben sana ilk mesajımdada buji ve pipoyu değiştirdim dedim ama sen sadece bujiyi değiştirmişsin motorun çalışması için en önemli parçalardan birileri bunlardır :cat:

pipoya baktım düm söktüğümde, bi gariplik yok gibiydi ama değiştiricez artık

değiştirdim yok
karbüratör temizlik maddeside kullandım o da işe yaramadı.
ve iyice kötü hale gelmeye başladı artık motor, 20yle filan gidince bile gaz yemiyo artık. Noluyo yahu, kimse bilmiyomu bu sorunun kaynağını

Hepsini kendin mi değiştirdin parçaların?Usta bir tamirciye gitsen artık :queen:

Hepsini kendin mi değiştirdin parçaların?Usta bir tamirciye gitsen artık :queen:

tamircinin yapıcağı tek şey karbüratörü temizlemek artık, ki sorun ordaysa. başka bi ihtimal gelmiyor aklıma
bide sorunun basit bişey olduğuna eminim ama bulamıyorum işte, 30 tl civarına yapıyolar, o parayı vericek durumumda yok şimdi

motor kalkarken gaz yemiyor sonradanmı hızlanıyor :silent: ve kesiklik yapıyor

motor kalkarken gaz yemiyor sonradanmı hızlanıyor :silent: ve kesiklik yapıyor

ya son 5-6 dakika hariç kalkarken ve son hızda hiçbir sorun yoktu, ara ara tekliyordu. Ama bugün tekleme olayı iyice arttı. Motosiklet gider vaziyetteyken kontağı kapatırsanız, motor motosikleti durdurmaya çalışırya, bir an öyle oluyor işte
eve gelirken son 5-6 dakikada ise gaz kökliyim bi belki düzelir diyerek abandım gaza şimdi iyice beter oldu. Kalkışta bile gaz yemiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:39 PM ----------

Birde yeni aklıma geldi, arabayla buna benzer bi olay başımıza gelmişti, benzin hortumu yada başka bir hortum delinmişti, hangisiydi hatırlamıyorum. Böyle bişey olabilirmi acaba

ya son 5-6 dakika hariç kalkarken ve son hızda hiçbir sorun yoktu, ara ara tekliyordu. Ama bugün tekleme olayı iyice arttı. Motosiklet gider vaziyetteyken kontağı kapatırsanız, motor motosikleti durdurmaya çalışırya, bir an öyle oluyor işte
eve gelirken son 5-6 dakikada ise gaz kökliyim bi belki düzelir diyerek abandım gaza şimdi iyice beter oldu. Kalkışta bile gaz yemiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:39 PM ----------

Birde yeni aklıma geldi, arabayla buna benzer bi olay başımıza gelmişti, benzin hortumu yada başka bir hortum delinmişti, hangisiydi hatırlamıyorum. Böyle bişey olabilirmi acaba

vallahi benzin hortumunda tıkanmış olabilir sonuçta oda bir ihtimal
Karburatörün içinde emzik var emziğin etrafındaki lastik delinmişti benim eski scooterimde :pale: kalkarken tekliyodu sonra gidiyodu:cat:

seviniyimmi üzüliyimmi bilmiyorum:D
bu sabah yine indim motorla uğraşmaya, bakiyim dedim benzin pompası çalışıyormu, sorun yok, karbüratöre giden hortum belki deliktir dedim, ondada birşey yok. kirli benzinin geldiği hortumu açtım benzin döküldü, dedim belki bundandır sorun.
grenaj sökükken motoru çalıştırdım, bu sefer hiç yürümemeye başladı, motorun üzerine oturuyorum gitmiyor ayağa kalkıyorum gidiyor. popomu seleye koydummu gaz kesiliyodu yani. sinirden gülmeye başladım artık. böyle bi sorun nası olur filan diye düşündüm ama pes ettim sonunda tamirciye götüriyim dedim, grenajları toplarken bi kablo gözüme ilişti:D yerinden çıkmış, buji başlığının kablosuymuş meğersem. ayağa kalktımmı yerine oturuyor, seleye oturdummu amörtisör esniyor ve yerinden çıkıyormuş:D kimin aklına gelir Allah aşkına:) yerine takıp penseyle iyice sıktım sorun kalmadı
biliyordum çok aptalca bir sorun olduğu ama nerde diye düşünüyodum işte, kazayla bulmuş oldum.
SaXoFon arkadaşım, sanada ilgin için teşekkürler, hiç olmazsa yine benzer bir sorun yaşarsam nelere bakıcağımı biliyorum artık.

RunemagicK' Alıntı:
Motosiklet gider vaziyetteyken kontağı kapatırsanız, motor motosikleti durdurmaya çalışırya, bir an öyle oluyor işte

valla çok benzer sorun bende var enteresan !
bayadır var ama üzerine düşmedim öylece tekliyor ,
yığılma yapıyor desek daha doğru galiba ?
kesiliyor bir kaç saniye sonra hemen kapıyor devam ediyor ,ardından gene aynı şey ,gene gene gene , ama belirli bir gaz aralığında yapıyor bunu ,her daim değil .

bu aralar bakıcam bende ,
şüphelendiğim noktaları yazayım :
1- karburator
2- benzin filtresi
3- ateşleme bobini
4- CDI ateşleme beyini

karburator ve benzin filtresi bence uzak ihtimal ,çünkü kesinti çok ani oluyor ,
benzin kesmesi olsa daha yavaş yavaş olurdu .

yani ilk şüphelendiğim şey ateşleme bobini
son olarak CDI

ateşleme bobini :
bunun siyah renkli olanı
hp_ignition_coil.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar