Sele-Peg arası mesafe

Boy farkı daha çok bacak uzunluğu farkıdır.

Motorlarla ilgili teknik bilgiler de sele yüksekliği var. Ayaklarımız yere değer mi değmez mi bunu öğrenebiliyoruz,
Yalnız neden sele-peg mesafesi bilgisi yok. Uzun bacak sele - peg arasına sığmak için daha dar bir açı yapacağından daha rahatsız olacaktır.
Sele yüksekliği 85 cm sele peg arası mesafe 38cm ??? Kısa boylunun ayakları yere değmez, uzun boylunun bacakları
sığmaz?????

Hatalımıyım?

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Hakli oldugunu bu kadar kisa zamanda anlamis olman sevindirici bir gelisme.:mrgreen:
Henuz iki yil bile olmamis sorali.:p

2 yıl sonra cevaplanan konular :D

Kendin sorup kendin cevaplıyorusn :D

Sele yüksekliği 85 cm sele peg arası mesafe 38cm ??? Kısa boylunun ayakları yere değmez, uzun boylunun bacakları
sığmaz?????

Yakınen görüştüğüm dostlarım bilirler, bir aralar en sıkıntı çektiğim durum buydu.

Kullandıklarım içerisinde en rahat ettiğim ilk 3 motor şöyle;

1) Skyteam SM200
2) Zongshen 200 Gy-A
3) F650 1995

pegleri ileri aldırmak mümkün olan birşey..hani çok sevdiğin bir motorun varsa, uğraşmak istersen diye söylüyorum..ama cruiserlar için sözüm..diğerlerini bilmem..

sport makinalardada peg ayaları oluyor yukarı veya aşşağı konumları felan oluyor benim bildiğim

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sport makinalardada peg ayaları oluyor yukarı veya aşşağı konumları felan oluyor benim bildiğim

Evet ama yarış ayaklıkları takarsan, standart ayaklıklarda o ayar yok.

Yarış ayaklıkları 200-1000 dolar arası, ortalama kalite bir şey 500 dolardan ucuz değil.

Velasıl adı üstünde yarış ayaklığı, peg'lerin yaylı katlanır mekanizması olmadığı için trafikte kullanmak inanılmaz konforsuz ve tehlikeli.

Tabiiki motordan motora da fark var, misal R1'de standart peg'ler le motora tam kapanabilirken 1000RR'da kollarım ve dizlerim çakışıyor.

Vücuda uygun motor seçmek mantıklı ama malesef tek kriter peg'ler değil...

Yukarı tükürsen kask ağaşı tükürsen depo.:p

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Eyah bu çok sakat bir durum yahu :p

Öyle tabi, kollar dışarda durursa tam kapanamıyorsun kapansanda armut gibi oluyor, hatta son sürate ulaşma süresi düşüyor.:cherry:

Kollar içerde olursa dizlerin depoya dayanamıyor, bu sefer üsttekilere artı olarak motor hakimiyeti zorlaşıp dengesizleşiyor.:cherry:

Tabi ben SS için konuşuyorum, diğerlerini bilmem hiç sürmedim.:p

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Evet SS'lerden başka tarz motorlarda böyle bir sorun olması mümkün değil gibi zaten.

Pozisyon olarak gözümde canlandırınca chopper tarzı motosikletlerde kol ve diz kapağı çakışması olabilir ve çok rahatsız edebilir.

Hee bak şimşeklerim çaktı.. o tipsizlerin gidonları o yüzden o kadar yüksek.:p

Pozisyon olarak gözümde canlandırınca chopper tarzı motosikletlerde kol ve diz kapağı çakışması olabilir ve çok rahatsız edebilir.

Hee bak şimşeklerim çaktı.. o tipsizlerin gidonları o yüzden o kadar yüksek.:p

Tipsiz derken :silent:

22092009105.jpg

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Afiyet olsun.::blusssh:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yemeğin bitince cbr600 başlığınada bak, orda da işkembeden salladım.:mrgreen:

Senden öğrendiklerimi millete yazıyorum beni bilio sanıolar, bazende kutsal bilgi kaynağı işkembe.::148::

Neyseki SS üzerine yazıyorum, bilmediğimi anlayan ilk denemede meftaa olduğundan::138: gelipte ulan ayee yaktın beniii diye başlık açamıyo, dolayısıyla karizma endişesi yok:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar