4 Ekim Adapazarı / Sülüklü Göl Trekking Gezisi Fotoğrafları

Bu motosikletsiz bir geziydi ama ben paylaşmak istedim gene çünkü bu bölgeye motosikletlerle bir gezi organize etmeyi planlıyoruz..Katılmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla bir tanıtım gezisi olarak kabul edin..Tabii biraz da kıskandırma gezisi :mrgreen:

Yol hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar için yolun durumunu gösteren bir kaç foto...

Fark edildiği gibi yol çoğunlukla şose formda ve hafif eğimli ve bol virajlı..Ancak düşük hızlarda gidildiğinde bir sıkıntı yaşatacağını sanmıyorum..

Anayoldan çıkıp yürüyüşe başladığımızda geçtiğimiz manzaralar...Motosikletle gitmek için harika bir güzergah..

Garip bir mantar :)

Sonunda yürüyüşün hedef noktasına ulaşıyoruz ve İşte Sülüklü Göl..

Bu fotoda ileride görülen dağlardan aşağıya doğru kayan tonlarca toprak eskiden gölün olduğu yerdeki akarsuyun önünü keserek Sülüklü Göl'ün oluşmasına neden olmuş..Bu anlattığım olay yaklaşık 300 sene önce gerçekleşmiş..

Bu tür hayvanlarda zaman zaman karşımıza çıkmıştı :)

Bu yukarıda anlattığım mekana gidiş aslında gayet kolay..
TEM'e girip Ankara'ya gider gibi yapıyoruz ve Adapazarı çıkışını geçtikten sonra Akyazı sapağından çıkış yapıyoruz..
Sonrasında Mudurnu'ya doğru yola devam ederek, Dokurcun beldesine gelince Sülüklügöl tabelası görülüyor..Bir müddet ilerleyince 12 km iniş, 12 km çıkış olan Sülüklü Göl parkuru başlıyor..Bu son parkura kadar yol tamamen asfalt..Şose olan yol sadece Dokurcun'dan Sülüklü Göl'e gidiş yolu..

Toplam mesafe İstanbul'dan gidiş geliş 550 km civarında..

Kısacası ben buraya bir gezi planlıyorum ve bu trekking fotolarını da bilgi vermek amacıyla koydum..

İleride Sülüklü Göl ile ilgili haberleri takip ediniz :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sülük var, yılan var, gölün içinde kazıklar .. ıı ııhh gelmeyiz biz :mrgreen:

Sülük var, yılan var, gölün içinde kazıklar .. ıı ııhh gelmeyiz biz :mrgreen:

Sülüklü göl e ismini veren sülükler, sonradan köylüler tarafından göle bırakılan alabalıklar tarafından yenmiş..Şuanda hiç sülük yok ama bol alabalık var :)

Ben gerçekten hayran kaldım buraya valla tekte olsam gideceğim motorla :cat:

seni tebrik ederim kardeş güzel bi gezi yapmışsın ne zaman gidersen haber ver bende gelirim ayrıca sana daha öncede bahsettiğim düzce-derdin köyüne organize yap kalcak yerimizde var benim sende tel vardı haberleşelim bayramda gidelim.:cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel yerler ,eline koluna sağlık inşallah bir günde buralara gideriz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar