Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selam arkadaşlar benim cıbırın 4000 km bakımı geldi bu bakımda neler yapılıyor ne kadar sürüyor faturası ne kadar çıkıyor bilgi verebilirmisiniz?

eyvallah dynner kardeş bujiyi yeni takmıştım(NGK iridyum cr8eıx) sadece yağına bakarlar aslında bor katkılı 4*4 double up yağ koymuştum ama olsun artık

denerim ama ne gibi bir degişme olacakki merak ettim

birde şöle bir durum var dynner arkadaşımı sürekli takip ediyorum motoruna çok iyi bakıyor ve sürekli aksesuar sipariş ediyor sanırım motorundan kaynaklanıyor cbfde sadece topcase yan çanta koruma demiri falan yani aslında dediğim gibi hep böle gezi yapanları keyifle takip ediyorum bende yapıyorum sık sık ama ya bisikletle yada araba ile onlar keyif vermiyor hani böle motora çadırdır.campettir vs yükleyip gezme tutkum var ama hızda ayrı bi tutku:D

Eğer böyle çadırdır kamptır düşüncelerin varsa kesinlikle cbf çünkü cbr da bunları yada benzeri eşyalarını taşımak senin için zor yada sıkıcı olabilir. Ama sen dersen ki yok ben temiz yolda en fazla sırt çantası kadar eşyala binerim, hatta arkamada yolcu almam tek gezerim diyorsan cbr :)

meraba arkadaşlar 2 haftadan beri takip edemiyorum k.bakmayın motorum :pale:çalındı ondan ilgileniyodum hewesini alamadan motor gitti yaaa:salut: daha 25 günlük motor nasıl çalınır hala aklım almıyo?? arkadaşlar bir an önce motor kiliti alın allah göstermesin sizinkine bişey olmasın

Geçmiş olsun arkadaşım zor gerçekten inş bir haber alırsın.

yani motoru bi nevi rahatlatıyo zaten cıbırdan ne performansı beklenir bi de ben dişliyi büyüttüm motor a bi rahatlama geldi sence bi zararı ya da yararı olurmu

at dostum zaten performans beklemek yalan olur önemli olan yüksek devirde yaptıgı patlama yanidaha cabuk uzuyor yuksek devirde bundan kastettim ben :cat:

buldum

şey diyor. zaten ingilizcen var . son ısı değeri çok yüksek olması demek erimemesi için iyidir buji başının anlamında demiş yüksek sıcaklıklarda

ben cr7eix siparişi verdim İzmirden ergür motoydu sanırım.34 lira tuttu kargoyla . iç direnci daha düşük olur diye. iç direnci düşük olunca kıvılcım biraz daha şiddetli oluyor fakat erimesi daha kolay oluyor.

ama çok bir fark ta olmuyor sanırım ısı numarası değişince. bendekini gilera scooterlara takıyorlarmış. cbr kadar devirli makine değil onlarda

bendeki eski buji 11500 e zor geliyordu. iridyumla 12bine gelip devir kesiciye girmeye başladı faydası çok oluyor dediğin gibi:cat:

heh demek istedgme tercume olmuşsn :)

ya xenonu taktırdım havaya doğru veriyor yoldan çok mercek te yok şu an içinde :mrgreen:

ampülü de yapıştırmış adam değişmiyor pozisyonu. daha önce de far yükseklik ayarı tuşunu kırmıştım

gelen giden sellektör yakıyor kısalarda olduğu halde. ne yapsam diye düşünüyorum

acaba far kaşı filan mı çeksem üst kısıma faydası olur mu

muayenede xenona karışıyorlar mı bir de o takıldı kafama. dzgün ayarlatsam bile xenon yasak derler mi

benim orijinal buji cr8e şimdiki cr8eix baya farkediyo motor acayip rahatlıyo yokuşta falan çok rahat heralde ateşlemeyle alakalı bişey eski bujide çok kasıyodu ama şimri rahat rahat redlinee giryorum ama gaz kesici devreye giriyo galiba devamlı redlinede gidip de motorunu yakan bi arkadaş vardı şimdi hatırladım neyse bu sefer cr9eix takacam gerçekten farkediyo mu ayrıca yardımlarınız için çok teşekkürler

benim orijinal buji cr8e şimdiki cr8eix baya farkediyo motor acayip rahatlıyo yokuşta falan çok rahat heralde ateşlemeyle alakalı bişey eski bujide çok kasıyodu ama şimri rahat rahat redlinee giryorum ama gaz kesici devreye giriyo galiba devamlı redlinede gidip de motorunu yakan bi arkadaş vardı şimdi hatırladım neyse bu sefer cr9eix takacam gerçekten farkediyo mu ayrıca yardımlarınız için çok teşekkürler

yüksek devirlerde fark eder :cat:

ya xenonu taktırdım havaya doğru veriyor yoldan çok mercek te yok şu an içinde :mrgreen:

ampülü de yapıştırmış adam değişmiyor pozisyonu. daha önce de far yükseklik ayarı tuşunu kırmıştım

gelen giden sellektör yakıyor kısalarda olduğu halde. ne yapsam diye düşünüyorum

muayenede xenona karışıyorlar mı bir de o takıldı kafama. dzgün ayarlatsam bile xenon yasak derler mi

dostum muyenede xenona karısmıyorlar fakat far ayarın bozulmuş senin ve büyük ihtimalle far ayarından geçemiceksin sanırım,benim mondiyide sezonun başında vizeden geçirirken beyaz ışık olması bi problem olmadı ama far ayarını düşürmüştüm ve yükseltmeyi unuttuğumdan geçmemişti ikinci hakkımda geçtim kısalarda uzunlarda yakını gösteriyordu hadi uzunların yukarıyı gostermesıne ufak kusur yazdılar gectı ama kısalardan kalmıştım...anlıcagın makinesi olan bi servise götür far ayarı yaptır yoksa vizede teklersin demedi deme :cyclopsan

dostum muyenede xenona karısmıyorlar fakat far ayarın bozulmuş senin ve büyük ihtimalle far ayarından geçemiceksin sanırım,benim mondiyide sezonun başında vizeden geçirirken beyaz ışık olması bi problem olmadı ama far ayarını düşürmüştüm ve yükseltmeyi unuttuğumdan geçmemişti ikinci hakkımda geçtim kısalarda uzunlarda yakını gösteriyordu hadi uzunların yukarıyı gostermesıne ufak kusur yazdılar gectı ama kısalardan kalmıştım...anlıcagın makinesi olan bi servise götür far ayarı yaptır yoksa vizede teklersin demedi deme :cyclopsan

çok iyi oldu bunu duyduğum . ayarlatırım ben onu bir kaç güne kadar. muayenede problem yoksa süper :cat:

zaten bende vitesi 10000 devirden aşşaı atmıyom maşallah tam bana göre o zaman maslak atatürk oto sanayinde satıyolar bulmam zor değil ordan almıştım şimdikini

ya bende xenon düşünüyorum nasıl alınıyor nasıl takılıyor neler ypaılıor bana anlatabilrsen sevnrm dostum :cat:

yani motoru bi nevi rahatlatıyo zaten cıbırdan ne performansı beklenir bi de ben dişliyi büyüttüm motor a bi rahatlama geldi sence bi zararı ya da yararı olurmu

bunu yorumlucak birisi varmıdır :silent:bence devirli bi makina olduğundan dolayı dişli değiştirmek,büyütmek motoru rahatlatıyor gibi görünsede orjinal çalışma sisteminde alışmış olduğu şekilde devirlenmicek olmasından dolayı problem çıkartabilir belki,aslında bende merak ediyorum:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar