800 °C Dayanıklı Egzoz Boyası

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Bir süredir paslanan egzozu boyamak için boya aramaktaydım. Çok bilinen bir e-alışveriş sitesinden İtalyan markası Macota adlı ürünü satın aldım (az önce kargo getirdi :)). Havale ile 21,62 TL fiyatı var ve ücretsiz kargo ediliyor. Ürün kaliteli gibi gözüküyor, her tarafında İtalyanca yazılar var ve İtalya'da üretilmiş. Sadece egzoz değil ürün kutusunun üzerindeki resime göre fren balatası da boyanabiliyor. Yarın zımpara ve boyadan sonra eski/yeni görünümünü paylaşırım. :cat:

otev0408008.jpg

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sonuç memnun ederse, özellikle bir süre kullandıktan sonra ısı dayanımından v.s. menun kalırsan aldığın sitenin adresini isterim.

Güzel paylaşım, kolay gelsin.:cat:

Uygulamadan önce iyice yüzeyleri temizlemeni ve uygulama esnasında ise ince 2 kat halinde atmanı öneririm.Eğer kalın boyarsan ısı ile kabarıyor.Tecrübe ile sabittir.İstanbul için bauhausta muadil boyalar mevcut.

Uygulamadan önce iyice yüzeyleri temizlemeni ve uygulama esnasında ise ince 2 kat halinde atmanı öneririm.Eğer kalın boyarsan ısı ile kabarıyor.Tecrübe ile sabittir.İstanbul için bauhausta muadil boyalar mevcut.

bauhaustan alıp arabanın kampanalarını boyamıştım ben.. ısıya dayanıklının, ikinci kalite uygun fiyatlı olanından aldım. 2 sene oldu maşallah..50.000km.yol yaptım..

insanın inanası gelmiyo dayanacağına:) soba boyası bile karardı bnm eksozda :)

1 senedir,yaklaşık 13.000 km dir kullanıyorum.Çıkıştan itibaren boyalı,Daha yeni renk değiştirmeye başladı.Tek püf noktası ince uygulamak.:cat:

abi sendeki siyah mı.

Evet mat siyah.Alman meşeili bir boya ama adını hatırlayamıyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:58 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:55 PM ----------

krom kaplamalar nasıl boyanıyor arkadaşlar bilen varmı?

Krom kaplamalar boyanmaz,tekrardan krom kaplanır.Ama yok ben boyayacağım dersen çok çok iyi zımparalaman lazım.Yinede çok sağlıklı olmaz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
her ne kadar çok iyi anlamasamda.motosikletim olduğunda bu bilgilere ihtiyacım olacak.paylaşım için::thanks::cat:

Bıyıklı dostum en kısa zamanda foto istiyoruz.Deneyimli arkadaşlar birde bu tip boyalarla ybr125'in motor bloğunu boyayabilirmiyiz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

ben komple motoru boyadım sonuc super 2 ay oldu

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Evet mat siyah.Alman meşeili bir boya ama adını hatırlayamıyorum.

Förch marka olmasın, Feyizoğlu'nda vardı, 650 °C dayanıklı, hem pahalı hem de bir arkadaş ısınınca yumuşuyor üstüne çamur, toz, toprak yapışıyor dediği için almamıştım. Belki tavsiye edildiğinin aksine kalın kat atmışta olabilir..

Sitenin ismini özellikle vermedim, reklama girmesin diye gerçi ihtiyacı da yok!

Arkadaşlar rica ederim, yarın uygulama sonrası görüşürüz. :wiinkk:

800 derecemi...vay...ya abi demirin ergime derecesi zaten 1535 C' dir.800 derece seni aldatmasın...yani uzun bir gezi sonrası bu egsoz iç yapısı bu ısıya ulaşılabilir gibime geliyor...ama pardon makinan SS değil zor...

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Demirin erime noktası 1538 °C diye biliyorum :) , tabi egzozun tamamen demirden üretildiğini varsayarsak, benim egzozun ne tür bir demir alaşımı içerdiğini bilemiyorum. 800 °C iddiasını sanırım uzun bir yoldan sonra ne hale geldiğine bakarak test edebileceğim. Bayramda yapacağım İst. yolculuğum sonrasında fotoğrafını paylaşmaya çalışırım. :wiinkk:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Egzozu bugün boyayabildim, tüm işimi bitirdim ellerimi yıkadım bilgisayarın başına oturunca fotoğraf çekeceğimi hatırladım. :)

Öncesi yok fakat aşağıdakine benzer bir pas içerisindeydi. Önce iyice zımparaladım, daha sonra bezle sildim biraz bekledim ve tavsiye edilen gibi ince iki kat boya vurdum. Boya anında kuruyor, bakalım ısındıktan sonra ne hale gelecek.

Öncesi (örnek)

rustanddirt.jpg

Sonrası

dscn9612.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar