yaklaşık 3 aydır bunun üzerine uğraşıyorum ramzey 200lük motorumu sm ye çevirmek için tam anlamıyla süper bi moto olacak titanyum egzozumu aldım led stop lambalarımı aldım lad sinyallerimde yakında gelecek. Her neyse bu konuda bizi en çok zorlayan lastik ve jant oldu. özelliklede jant! şimdi yapabileceğimiz seçeneklerin hepsini sayayım.
1- kopmle sm jantı almak diski dişlileri buna uydurmak süper moto jantlarının 1000dolar civarı olması ve dişli ve diskleri buna uydurmanın sağlıklı olmaması nedeniyle bu seçenek hemen iptal oldu.
2- bu biraz daha ucuz bi yöntem kanuniden gidip 2 tane enduro 200 için arka jant çemberi (17") almak 2si 190 milyon göbekleri aynı tutarak buna uygun tel dizdirmek bu güzel bi fikir gibi geldi ama ben balıkesirde olduğum için tel bulmak çok zor benim motorun ön telleri ise tam bi sorun.
3- şimdi benim uygulayacağım çözüme gelirsek en makul olan ve en sağlıklısıda bu gibi geldi. benim arka çember 18" gidip kendi servisimden 60 milyona bi tane arka çember alıcam öndeki 21 çemberi çıkarıp bu janta göre tel arıycam eğer bulamazsam kendi tellerimi kestirip bunlara paftayla diş açıcam lastiklerin 17ye 17 yada 18e 18 olması çok bi fark yaratmaz uygun lastik olarakta kanuni racerın lastiklerini deniycem
not: suanda atama bekliyorum sonuçlar geldiği andan itibaren çalışmam devam edecek eğer istanbul olursa işim çok kolay olacak