Motosiklet kazası yaptık, şimdi ne olacak?

Motosikletle geziyorduk. Ehliyetim yok, yanımda kız arkadaşım vardı onunda ehliyeti yok. Yaşlarımız 18'in altında. Kız arkadaşım motoru sürmek istedi verdim, karşıdan gelen bir motorla çarpıştık. Arkadaşım şu an hastanede, karşıdaki motordaki 2 kişi yaralı ama hastanede değiller.

Jandarma tutanak tutmuş, kızın motoru kullandığı falan her şeyi yazmışlar. Benden ve karşı taraftan bir kişi ifade verdi, kız arkadaşım hastanede olduğu için veremedi. Motoru dayım vermişti bana, ehliyetsiz birine motoru vermekten ceza yiyecek sanırım.

Karşı tarafın da ehliyeti ve ruhsatı yok sanırım. Bizim ruhsat var. Bu durumda kaç para ceza gelir herkese?

Şu an herkesin durumu iyi, hemen hala paranın derdinde diyip sövmeden önce bunu göz önüne alın.

---------

Eğer kazayı daha detaylı bir şekilde okumak istiyorsanız, Uludağsözlük'e yazdığım yazımı yapıştırıyorum alta:
ehliyetim yok. rent a car sahibi dayımdan bir motor istedim, kız arkadaşımla gezmek için. kırmadı beni verdi motorun bir tanesini. büyük bir heyecanla kız arkadaşımı aldım evinin önünden, atladık motora. ilk önce benzin almaya gittik. ardından nereye gitsek diye düşündük... ardından kız arkadaşımdan bir köye gitme teklifi geldi, kabul ettim. bindik motora çıktık yola. vardık köye, dümdüz bir cadde, yaklaşık 1 km boyunca dümdüz... ilerledik yavaş yavaş ve yolun sonuna geldik, döndük.

"dümdüz yol, bir kere kullanabilir miyim?" dedi, ısrar etti. kıramadım, verdim motoru. bende arkasından elimle direksiyonu tutuyodum. o 1 km'lik caddeyi bu şekilde geçtik, ardından durduk ve ben motoru aldım tekrar. "dönelim bir tur daha atayım" dedi. "iyi tamam" dedim, döndürdüm motoru bindi yine. bu kez biraz daha düzgün sürmeye başladığına kanaat getirdim ve ellerimi arkaya aldım. karşıdan 1 motor geliyodu, "ışık yüzüne çarpınca panik yapma, aynı böyle devam et" dedim. karşıdan gelen motor caddenin en köşesinde, neredeyse kaldırıma 0 gidiyor ve hızı 10-15 km falan, biz caddenin diğer tarafındayız, birbirimize gittikçe yaklaşıyoruz. karşıdan gelen motorun uzun farları yakıkmış, far direkt kız arkadaşımın gözüne çarptı ve panikledi. frene basamadı, gaza olabildiğince asıldı ve motoru karşıdan gelen motorun üstüne sürmeye başladı. 10 metre vardı aramızda, 10 metrede ne kadar hızlanabiliyosak hızlandık ve yandan o motora çarptık.

ben bir tarafa savruldum, diğer motorda bulunan 2 kişi başka yerlere, kız arkadaşım başka 1 yere. herkes yerde yatıyor, sadece ben ayağa kalkabildim o an. hemen ayağa kalktım ve kız arkadaşımın yanına koştum. yoldan geçen bir araba durdu ve şoförü yanıma geldi. arkadaşımın kasığında derin ve büyük bir yara vardı, dizi de açılmıştı ve diz kapağı gözüküyodu bembeyaz kemik. kucakladım, arabaya bindirdim. hastane yok köyde, hemen yakındaki bir doktorun evine gittik. doktor en yakın ilçe merkezine gitmesi gerek dedi. 100 km yol, ailelere haber verdik, arkadaşımın babası geldi. hemen arabaya bindik, arkadaşım ve babası arkada, ben önde. beni arabadan indirmek istedi, ama arkadaşım araya girdi ve "onun bi suçu yok" dedi, ardından şoför araya girdi ve "kızınız sürüyomuş motoru" dedi. ondan sonra babası bana tek kelime etmedi, yol boyunca ağladım, arkaya bir kere dönüp bakmadım çünkü gerçekten o an o adamın suratına bakacak yüzü bulamadım kendimde.

en sonunda hastaneye geldik. kasığındaki yarık 1 cm daha içeri girmiş olsaydı atar damar kanamasına yol açacak ve kan kaybından ölecekti. gerçekten ucuz yırtmıştık. 40 tane dikiş attılar kasığına. bağırışları, inleyişleri hastaneyi inletiyordu.

ertesi gün sabah, bacağına pansuman yapmak istemişler ve açmışlar bandajı. bir de ne görsünler, koskoca bir delik ve içinde bir taş. taşı çıkartıp 15 dikiş de oraya atmışlar. gerçekten çok acı.

karşı tarafın durumu da hiç iç açıcı değildi. ilk müdahale sonrasında, bacağında kalçasında ve omzunda kırık var dediler. ama daha sonra hastanede detaylı bir muayeneden sonra kırık olmadığı anlaşıldı. o da ucuz atlatmış.

işte böyle bir şey. biz yine şanslıydık, sadece 1 cm içeri girmiş olsaydı arkadaşımın kasığına giren şey, şu an ölümle sonuçlanan bir motosiklet kazasını anlatıyor olurdum.

şükrediyoruz ölüm olmamasına. verilmiş sadakamız varmış. aman dikkat edin, çok sakat bir şey bu motosiklet.

Son düzenleme:
olayda yaralı var sen cezayı düşünüyorsun yuhhh diyorum başkada bişi demiyorum...

Bilgi almak istiyorum arkadaşım, hepsinin durumu iyi o kadar ayı değiliz herhalde.

motoru kaçırdık desenize amcam verdi niye diyonuz bu arada yaralından önce cezayı niye düşünüyorsun bide iki tarafında ehliyeti yok neden kendi aranızda olayı bitirmediniz jandarmayı işin içine niye sokuyorsunuz:farao:

Motoru kaçırdım diyemiyorum çünkü motoru arkadaş sürüyodu, ben kaçırdım dersem ben de sürmüş olurum, o yüzden başımız ağrıyabilirmiş biraz daha, o yüzden öyle ifade vermedim. Motoru dayımdan aldık da demedim, ruhsat onun olduğu için öyle yani.

Biz iki taraf olarak anlaştık ve birbirimizden şikayetçi olmicaz dedik ama Jandarma tutanak tutmuş bile.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 tarafta ehliyetsiz motor kullanmaktan ceza yicek. + amcan ehliyetsiz birine motor vermekten ceza yicek. ruhsatın oldugu için bu cezaları ve otopark ücretini ödedikten sonra motorunu alabiliceksin. karşı tarafın da ruhsatı olmadığı için motoru trafikten men edilicek.

aynı sekil bir kaza abim yapmıştı jandarma trafik falan gelmiş 800 küsür yazmıştı
size bi süre veriyo o süreye kadar ödersen birmiktar azaltıyolar.tabi sende bide yaralan ma var...o nu bilemem

1000 lira ayarla bence birde ehliyetli birini bulup motoru otoparkdan çıkarın fazla yazmasın ,bir musibet bin nasihattan iyidir

Kız arkadaşım hastaneden çıkınca jandarma onun da ifadesini alıcaktır di mi? Ve ondan sonra ceza kesip yollucak mı, mahkeme falan yok yani?

Kız arkadaşım hastaneden çıkınca jandarma onun da ifadesini alıcaktır di mi? Ve ondan sonra ceza kesip yollucak mı, mahkeme falan yok yani?

mahkeme cezasını paraya ceviriyorlar...o yuzden gitmiyosun..ama sizde yaralanma ve hastane işi olduğu için ..biraz karışabilir..belki

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Kiz arkadasin veya ailesi sikayetçi olursa, gorursun, Jandarmayi,mahkemeyi.:farao:
Bak ne dertleriniz olacak o zaman dayin ve senin.

Çok başınız ağrıyacak bu işlerin çocuk oyuncağı olmadığını anlayacak ve cebinizden de epey para çıkacak geçmiş olsun çok üzüldüm.

1_motorun ruhsat sahibine ceza gelecek
2_kız arkadaşına ceza gelecek büyük ihtimal 1 ay hapis cezası verilir buda paraya çevrilince 500 gibi birşey tutar
3_kız arkadaşın eğer reşit değilse babasınada ceza gelecek
4_kız arkadaşının sabıkasına işlenecek ki en kötüsüde budur.Herhangi bir sabıka kaydı istenmesinde 20 sene sonra bile karşısına çıkacak bu durum
5_karşı tarafda sizle aynı şekilde ceza alacak
6_motora çekici parası+park parası verilecek
7_bu resmi işlerle kim uğraşacaksa kolay gelsin (başıma geldide ordan biliyorum)
bence karşı tarafa birşey olmadığına dua etmelisin allah korusun karşı taraftan birisi hayatını kaybetseydi onun vicdan azabını bir kenara bırakıyorum kan parası 250.000tl buluyor

Son düzenleme:
benim başıma bu durumda bi olay gelse bu işi asla polise yada jandarmaya aks ettirmem ve müsadede etmem nolursa olsun . İşin içinde benim gururumda onurumda var ! Kız arkadaşıma vermişm motoru kaza yapmış onu neden zor durumda bırakıyım? Yani olay onun üzerine yıkılcak şimdi o kullandığı için. Sende payını alcaksın o motoru verende, ama kız arkadaşına vermekle çok büyük hata yapmışsın.Geçmiş olsun diyelim.Allah yardımcınız olsun.

gerçekten çok acı bir durum.
her zaman dikkatli işler yapmalıyız.
en sevdiğin arkadaşına bile motor verilmez bunu bilmelisin.
motor neydi parktan çıkarmaya değecek bir motor mu ?
eğer ufak 1000 lirayı geçmiyecek bir motorsa hiç arkana bile bakma :salut: parkta çürür gider

Kız arkadaşımın ailesinden yana veya karşı taraftan yana bir problem yok. Sadece ailesi dayıma ve bana kızgın, dayım bana verdi motoru, ben de kız arkadaşıma verdim, ikimizde birilerini kıramamanın cezasını gördük. Kötü bir niyetimiz elbette yoktu ama oldu artık yapacak bir şey yok.

Kazayı yapar yapmaz aileme haber verseydim, jandarma'ya aksetmicekti olay da aklıma gelmedi, sadece dayıma haber verdim, o da geldi yanımıza hemen en yakın ilçe merkezindeki hastaneye gittik. Ardından Jandarma gelip tutanak tutmuş, karşı tarafın motor sürücüsü motoru alıp kaçmış, diğer adamı bırakmış orda. Bizim motoru da saklamışlar ordaki köylüler ama Jandarma bulup kaldırmış.

Motor, Yamaha bir motor. Dayım Rent a Car sahibi, kiralıyor motorları, muhtemelen motoru alacaktır.

Offf offf bir yerde bilinçten bahsediliyor bir yerde bunlar oluyor. Ne kadar kopuk uçuk kaçık işler bunlar. Diğer linkte okul önünden örnek vermiş arkadaşın biri. Okulda verilen eğitimle yetinilmez herkes kendini geliştirecek her fırsatta anne babalar çocuklarını eğitmeye çalışacak. Örnekler verecek bak şu hale sen bunu yapma sonucu şöyle şöyle olur diyecek. Çocuk ya da gençlik aklı yanlış işler yapabilir. Önemli olan onları yanlış iş yapmadan önce engelleyebilmek. Buradaki dayı bilinçli olacak yeğenine motoru vermeyecek yeğeninin aklında kaçırmak varsa kaçırmasına engel olacak şekilde tedbirini alacak.
Belki de en kısacası; herkes üzerine düşeni yapacak, adam sen de demeyecek, bir şey olmaz abi demeyecek.
Ama bunların hepsini herkes birden yapmayacağı için malesef bu tip durumlarla her zaman karşılaşacağız.
Dikkatli olun sevdiklerinizi ve sizi sevenleri üzmeyin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar