Bende bu sorunla çok uğraşmıştım her ustanın yaptığı ayarda tutmuyor, ama ustalar ayarlarken dikkatlice seyrettim
havayı tamamen kapatıyor motor bu sürede rolantide stop etmemesi içinde tek eli gazda kulağıda motorun egzozunda, düzenli ritim duyana kadar hava ayarını açtı ve bu şekilde yaptı motorun rolantideki ritmi düzgün olucak dedi. Eğer beceremezzsen ustaya götür yada bu şekilde yapıp yola çıkıp 3 - 5 km ara ara durarak ta yapabilirsin.
Tek ruh hastası ben değilmişim)
Aynen motorun takim takımındaki tornavidam hep cebimde idi, servise gidiyorum havayı çok açıyor motorun performansı düşüyor. ZAten 150cc TVS apache çok yaksın iyi yürüsün taraftarıydım. YOlda durup özellikle ışıklarda hava ayarı yaptığım zamanlar oldu motordan inmeden artık görmeden elim alışmıştır)
En güzeli binerek yolda test etmek zaten...
Sana bir şey soracağım, Apache kullanırken km 82kuruş yakıyordu. Motorumuda cc büyütmek için sattım. Şu aralar Suzuki GS500 düşünüyorum, ancak yakıt olarak beni üzermi diye düşünüyorum. İlk motorumda apache aslında çok ama çok memnundum az yakıyor kendi çapında yürüyordu, trafikte ss tanımıyordu) ama trafikte.. Çevrede 2 kişi 120 - 130 çeviriyordu. rampalarda 2 kişi 100' ün altına düşmüyordu..
Tekrar gidip 2010 apache mi alsam diye düşünüyorum
Değerli kardeşlerim,
Kurcaladığınız hava ayar vidası sadece rölantide iş gören bir ayardır.Seyir esnasında hava ana boğazdan alınarak kullanılır.Seyir esnasında karışım normal olmuyorsa karbüratörün içindeki meme tabir edilen sabit delikli yollar tıkanmış olabilir.
Tek ruh hastası ben değilmişim)
Aynen motorun takim takımındaki tornavidam hep cebimde idi, servise gidiyorum havayı çok açıyor motorun performansı düşüyor. ZAten 150cc TVS apache çok yaksın iyi yürüsün taraftarıydım. YOlda durup özellikle ışıklarda hava ayarı yaptığım zamanlar oldu motordan inmeden artık görmeden elim alışmıştır)
En güzeli binerek yolda test etmek zaten...
Sana bir şey soracağım, Apache kullanırken km 82kuruş yakıyordu. Motorumuda cc büyütmek için sattım. Şu aralar Suzuki GS500 düşünüyorum, ancak yakıt olarak beni üzermi diye düşünüyorum. İlk motorumda apache aslında çok ama çok memnundum az yakıyor kendi çapında yürüyordu, trafikte ss tanımıyordu) ama trafikte.. Çevrede 2 kişi 120 - 130 çeviriyordu. rampalarda 2 kişi 100' ün altına düşmüyordu..
Tekrar gidip 2010 apache mi alsam diye düşünüyorum
))bende akıllı sayılmam zaten biraz sivri zekayım senin gibi bilmişim ama herşeyden anlarım moruk tamir edemediğim bişi yok
ama apachemi çok özledim
hiç anahtar değdiremediğim tek motorum karbürötörünü tek muncuklamadığım motor siftahsız sattım 2200 e verdim
650 cc aldım günde 20 lira benzin atıyorum altı üstü 2 kere eminönüe gidiyorum bitiyo apache ile ağvaya gider gelirdim bitmezdi ama kurye motoru diye dalğa geciyolardı o yüzden sattım bide orası var şimdi araba alıyorum motorumu veriyorum gene sıfırdan ufak cc ile başlıcam
![]()