Sayın arkadaşlar
regal dd250e9 motoru fuardan aldım. Daha 500km dolmadan akü ve bujileri havlu attı. Tatile gittim geldim alet çalışmıyor. Servisi aradım buji kesmiştir dediler. Araştırmalarımda bu motoru alır almaz bujileri (cr7) japon malıyla değiştirmek gerekiyormuş.tabiikide aküyüde....bakalım bujiyi degiştirdikten sonra ne kadar gidecek.hele bir çalışsın emre tic.de mustafa ustanın elini öpecek... Detayları yazarım.
öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız hocam bu kaçıncı motorunuzdur yada daha önce motorunuz olmuş mudur bilmem ama tatile giderken yani motoru uzun süre yatırmadan önce yapmanız gereken bikaç işlem vardır:
1-Kutup başını sökmek Regal gibi motorların aküleride kendileri gibi çin malıdır ve fazla dayanmazlar uzun süre şarjsız kalırsa bayılırlar.
2-Motorun benzinini kesmek. Yani benzin musluğunu kapatıp karbüratörde bi damla benzin kalmayıncaya kadar tüketmek böylelikle karbüratörünüzde pislik kalmaz çalıştırmak için gaz vermek zorunda kalmazsınız(bknz madde 3)
3-Uzun süre yatan Regali çalıştırmak için gaz verilmez izmirli_ua arkadşımızın tecrübeleri ve yaptığımız istişareler sonucunda uzun süre yatan mororu çalıştırırken gaz vermenin buji kesmesi yaptığını kanıtladık. Jigleyle denemek en mantıklısıdır. İlla gaz verilmesi gerekiyosa abartılmamalıdır.
Not:Bujiyle ilgili olarak benden daha tecrübeli olan erman şimdi bi basın açıklaması yapar.
Sonuç:Bi daha ki tatilde bütün bunları uygularsanız motorunuzu bıraktığınız gibi tek marşta çalıştırırsınız.
Saygılarımla...