meraba ne zamandır scooter almak istiyorum ve sym fiddle 2 açıkçası hayalimde yatan motor. ama sırıfının minimum 3550 tl oluşu (plaka dahil) ve yeni çıktığı için 2. elinin bulunmayışı beni kara kara düşündürüyor. fabialife bi yerde 2750 liraya aldım demiş benimde o fiyattan alma şansım olsa 1 dk durmam sanırım almak için (üstelik bende antalyadayım).
bu arada motoran fabrikası fiddle 2 üretimine geçtimi ? geçtiyse 2010 modelleri indirimi girer mi yoksa ötv tekrar eski seviyesine dönünce yine aynı kapıya mı çıkar? bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler
motor fiatları bundan sonra kolay kolay inmez daha da çıkacağını tahmin ediyorum.
birincisi döviz ve altın yine hareketlenmeye başladı, amerikadaki gelişmeler bile
aynı gün bizi etkiliyor.
ikincisi, kalan ötv indiriminin kalkmasına az kaldı
üçüncüsü, motor başına gümrükte alınan büyük paralar (300 dolar olduğpu söyleniyor) ve yüksek ötv zaten fiatları ikiye katladı ve yerli firmalar artık türkiyede montaj olayına girdiler. mevcut markalara 1-2 marka daha eklenecek ve geri kalan mantar gibi biten arkası sağlam olmayan markalar tarihe karışacak.
çoğu firma elindeki stokları satıyor onlar bitince bazıları motor getirmeyecekmiş.
suzuki elindeki 2007 model 125 ank leri zararına satıp bitirdi. scooteer işinden çıktı sadece büyük motor satıyor. internete bek türkiye çapında 5-6 bayisi kalmış
yamahada durum ona benzer, ellerindeki 2007 cynus rs leri zararına satıp bitirdiler, bayilerde scoteer yok. japonlar markayı tamamen aldı ne düşündüklerini bilen yok.
honda da elindeki stokları sattığı söyleniyor, bazı modellerin kasaları değişti ve değişecek.
sözün özü; firmalar bir şekilde ötv artmadan ve fonlar yükselmeden daha önce getirdikleri motorları satıp bitirdiler kalanlarda bitmek üzere bundan sonra bu şartlarda türkiyeye girecek motorların daha yüksek fiatlara satılmak zorunda olduğundan fiatlar biraz daha yükselecek bazı firmalar motor getirmeyip bekle gör taktiği uygulayacaklar.
kymconun 125 cc. aynı fidlle ile eşdeğer olan ve yeni gelen like, plaka hariç 4.050+200 plaka 4.250 lira
bu saatten sonra ancak tek tük satıcı bayiler nakite çevirmek için kendi karlarından fedakarlık ederek sezon sonu olduğu için biraz fiat düşürebilirler belki.