bir farkla :
orası kamu kurumu veya yarı özerk bir kuruluş değil. özel mülk evet ama ticari yaşamı için oraya gelen insanlara mecbur olan ve bu nedenle ne kadar çok müşteri çekerse o kadar çok kazanç elde edecek olan bir kuruluş. bunun için de diğer rakipleriyle rekabet ederken öne geçebilmek adına ekstradan bi şeyler yapıp müşteri çekmek zorunda. diğer rakiplerine göre tercih sebebi olabilecek şeyler yapmak zorunda.
peki bunun yolu, otoparktan ücret almak mı? otobanda yol hakkımı elbette isterim, herkes gibi benim de o yolun yapımında emeğim var çünkü. vergimi vermişim, karşılığında yolum yapılmış. ama AVM için böyle bir durum var mı? kıyaslanabilir mi? AVM özel bir kuruluş, bana imkan sağlarsa gider alış veriş yapar para kazandırırım. yapmazsa paşa gönlü bilir. burda gösterilen tepki onlar için bir uyarıdır. at gözlüğüyle göremedekilerini göstermek adına yapılan bir uyarı... atarlarsa at gözlüklerini ne ala, atmazlar, aynı zihniyetle devam ederlerse, benim kaybedecek bi şeyim yok, kendileri bilir. kendim gitmem, kimseyi de göndermem... kendilerini bulunmazs hint kumaşı, mecburen gelinecek bir yer olarak mı görüyorlar? ücretsiz otoparka sahip olan AVM'ye gider, ordan yaparım alışverişimi ya da mahalle bakkalına giderim, tuhafiyeci muzaffer amcadan alırım, ebru ablanın bujiteri dükkanına giderim. bu kadar basit.