Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Açıklama için saolun, bende bu komple ağır bakım km mi yükseltmeye karar verdim. 2010 yaz başında hallettiricem hepsini. 30-35 bin falan olurum seneye yaz başı bu hızla gezersem.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:24 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:16 PM ----------
Isındığında çıkan şıkır şıkır sesi ısınan motorda aşırı incelen yağdan kaynaklanan sibop sesidir. Kışın bu sesi daha az duyar yada hiç duymazsınız. Motorun açılma şekliyle ilgili değildir. Ve bu bir arıza değildir. Yaz mevsiminde yanlış bi motor yağı tercihi yaparak 10w/40 yağ kullanan arkadaşlar bu sesi, 15w/50 kullananlara nazaran çok daha fazla duyarlar. Sibop ayarsızlığı vb bi durum varsa motor bu şıkırdama sesini soğukkende çıkartır. Isınan motorun bu şekilde davranması bir arıza değildir. Sürüş anında maksimum hızınızı ve çekişinizi etkileyebilecek bunun haricinde bi çok şey sayılabilir. Bu bir arıza değildir ayrıca çekiş ve maksimum hızınızı da şekillendirmez. (Bu bilgi yetkili sevis kaynaklı ve 2 cbf 150 kullanıcısı deneyimidir.)
Yaw öyle değil işte.Ben bu sesi sadece bir tane daha cbf150'de duydum.Şıkır şıkır sesler geliyodu.O da bana abi senin motor da benimki gibi şıkırdıyo demişti.Onun motorda rodajdayken zorlanmış.Ben rodajdayken sürekli dip gaz uzun yol yapmıştım.Sonra birden zınk diye motor durdu.Bi sigara yaktım sonra marşa bastım motor çalıştı.Ancak o günden sonra o ısınınca gelen şıkırtı hep vardı.Ondan sonra subap ayarı bile yapıldı yine aynı ses ısınınca gelmeye devam etti.Motorun performansı da diğer cbf150'lere göre düşüktü.Ben zaten bunu 2 nci cbf150'mi alınca anladım.Benim eski cbf150'ye göre 5-10 km daha fazla hız yapıyo.Teknik servise o problemden bahsetmiştim ancak hiç bir sorun yok demişlerdi.Şu bahsettiğin yağ eksilten motor daha performanslı olur konusu kafama biraz takıldı.Bi ara yeni aldığım motorun yağ eksiltip eksiltmediğine bakmıştım.Eksilme yoktu.Ancak yarın ilk işim yağını kontrol etmek olacak.