motordan gelen çat sesi

merhaba arkadaşlar motorum mondial 151 rs scooter
sorunum 70-80 km ile giderken gazı bırakıp tekrar verdiğimde kuvvetli bir şekilde çatt diye bi ses geliyor anlayamadım karbüratör falanmı pislendi acaba ?
bu aralar çok fazla benzin yakmaya başladı 7500 de çekişi de düştü yardımcı olursanız sevinirim...

sübap vurması olabilir çok zorlamadan servise götür, ne tarz çat onu çözmeden kesin bişi söylenmez ama en kötü olasılığı göz önünde bulundur.
Maazallah mondial bu belli olmaz :p

motorun sesini duysak ne olduğunu söyleye biliriz ama böyle tahmini konuşmak yanlış..daha sesin nerden geldiği bile belli değil..en yakın servişse başvur bence...

servislerden NEFRET ediyorum hepsi nasıl kazıklarız diye bakıyorlar. birde herzaman çıkarmıyo bu sesi bundan dolayı servisin anlaması çok zor en nefret ettiğim şey bu zaten anlatamamak :S sizce fazla yakması da bununla alakalı olabilirmi ?
yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim

İST de olsan seni ii bi servis e gönderirdim kesinlikle çalma çırpma yok ustalar 4-5 nesildir motor ustası olan insanlar, motoru ve motorcuyu devamlı düşünen dürüst saygılı ve kaliteli bi servir... valla ben kefilim para canlısı insanlar digiller fiyatı bile sen belirle diyen insanlar...:) site adreslerini verim size http://www.redzonemotor.com/ belki ilgilenen ler olur...

aklıma gelmişken yazıyım 10-15 gün önce bi gösterdim. saatlerce serviste sıra bekledim. kışın gittiğimde can ciğer olduğum etrafta methettiğim servisler ilgilenmez olmuş başlarından savar olmuş. neyse sıra geldiğinde bana arkadaşımda vardı bak dedim binicek şimdi motora 2 tur atıcak bunda problem yok dicek dedim .. öyle oldu :) 2 döndü bişey yok dedi abi dedim nası yok düz yolda hafif kökle bıraktığında rölantiye gelirken kuvvetli bi çatt sesi geliyo dedim nese bn sürdüm bindi arkama gıcık motor bu seferde hiç ses yapmadım çıkarmadı işte sinirlerim bozuldu tamircide zaten bunalımdamıdır nedir değişikti :) bide bana demezmi benzindendir 97 al diye dedim tamam abi iyiakşamlar ...
işte böyle bir sorunum daha çözüme kavuşmadı kendim bi karbüratörü dağıtçam bakalım hayırlısı ... :)

kardeş normal sabit hızda giderken yapmıyorsa, gaz kapatıp, sonra açınca yapıyorsa, şanzıman veya içerideki dişliler ile alakalı olabilir, karbüratör den o denli ses gelecek bir yer yok tahminimce, çat diye ses aktarma organları veya motor içi dişlilerden olabilir, büyük ihtimal, sesi iyi dinle bakalım, çoğalacakmı, bir süre nazikçe bin, yakıt konusu çok farklı, subap ayarı, hava filtresi, ateşleme, birçok sebep olur, ayrıca benzin zamlanıyor onuda hesaba katıyormusun, kolay gelsin

kardeş normal sabit hızda giderken yapmıyorsa, gaz kapatıp, sonra açınca yapıyorsa, şanzıman veya içerideki dişliler ile alakalı olabilir, karbüratör den o denli ses gelecek bir yer yok tahminimce, çat diye ses aktarma organları veya motor içi dişlilerden olabilir, büyük ihtimal, sesi iyi dinle bakalım, çoğalacakmı, bir süre nazikçe bin, yakıt konusu çok farklı, subap ayarı, hava filtresi, ateşleme, birçok sebep olur, ayrıca benzin zamlanıyor onuda hesaba katıyormusun, kolay gelsin

sağol dostum motor scooter 151 rs belirteyim.
karbüratör derken bana biraz pislendi gibi geliyor yani benzin yanmadan egzozda patlıyordur diye düşünmüştüm fakat enteresan bi ses arkada oturan sesi duyunca irkiliyo kafasını arkaya çevirip bakıyo birşeymi düştü diye :) artık normal karşılıyorum.
evet zamnlanma konusunu söylediğin çok iyi oldu onuda katıyorum fakat şöle diyim benzin zamlıda olsa şuan gittiği km yi eski hali olsa 2 kişi de alırdı gibime geliyor.neyse lokma takımı alıcam bakalım yavaştan dağırçam :)teşekkürler...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar