Slm arkadaşlar,bu dişli değiştirmeyi neye göre yapıyorsunuz anlayamadım,motorun gücü zaten ortada değilmi,motorun gücünü arttırmadan dişli değişmeniz,rampa aşağı giderken hızının armasına faydalı olur,titreşim konusunda fark edecek kadar azalır,vites aaları uzar.. ama düz yolda 4. vitese atmanız gerektiğini hissettirir sanıyorum,aynı zamnda rampa cıkarken kesinlikle 1 vites düşerek cıkarssınız,ben bunların coğunu denedim,ayrıca denemelerimde orjinal apachede vardı onunla kıyaslayarak.benim moto şu anki modifiyeli haliyle 14 dişliyi rampa larda tam kaldırmıyor diyebilirim.Ama şöle bişe var ben 110 kiloyum,ağırlık konusu da cok önemli,60 70 80 kiloluk kişiler için ideal olabiliyor,bana sorarsanız 90 100 kiloluk arkadaşların denemesini hiç tavsiye etmem.
Ben 80 kiloyum, 14 dişli yaptım bir süre önce ve açıkçası hızımda çok bir değişiklik olmamakla birlikte vibrasyon ve devirden epey bir kazandım ve çok güzel bir sürüş zevki veriyor.
Tabi sürüşlerimin yarısından fazlasında artçım oluyor, 50 kilo da o = 130 kilo
Lakin benim kadranda görebildiğim en yüksek hız şimdiye kadar 130, onda da motordevri çok yüksek olduğundan aşırı derecede bağırıyor.
Ama 14 dişli ile karşı rüzgar yoksa özellikle tekken hiç zorlanmadan 120 ye kadar gelebiliyorum. 120 de 13 dişli ile dikiz aynalarından arkayı 13 dişli ile göremezken 14 dişli ile görebiliyorum
Bu arada çanta oldukça rüzgar kestiğinden oda hıza etki ediyordur diye düşünüyorum.
Normal şartlarda sürüş hedef hızım 90-100 arası olduğundan dolayı 14 dişli beni tatmin ediyor.
2 kere değiştirip hangisinde daha rahat sürdüğümü test ettim ve 14 dişlide karar kıldım.
Artçıyla birlikte karşı rüzgar yoksa çok dik rampada değilse 90 altına düşmeden genelde çıkıyor, rüzgar varsa 80 e kadar inebiliyor.
Lakin totale bakınca 14 dişli bana daha uygun geldi, genelde sürdüğüm yerler düz yollar