Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

seckin şuanlık yakıtın normal ilerleyen km lerde dahada düşecek fakat benizini 95 oktan almaya özen gösterin ...

Aa

Arkadaşlar merhabalar benim bi sorum olacakta. Egzozu üst kısmından kestireceğimde acaba hızında bi artış olurmu kestiren varmı acaba. birde fazla benzin yakar mı?

Arkadaşlar merhabalar benim bi sorum olacakta. Egzozu üst kısmından kestireceğimde acaba hızında bi artış olurmu kestiren varmı acaba. birde fazla benzin yakar mı?

özel olarak zc leri bilmiyorum çünkü zc modelinde salyangoz egzoz var fakat genel olarak söyleyeyim egzoz u açtırmak oynamak vs fazla yakıt sarfiyatına sebep olur ve ses fazlalaşır açıldıktan sonra hava ayarı falan da yapılması gerekir hızdada pek farketceğini sanmıyorum motorun bakımlarını yapmak en güzel hız artışı sağlar :) çünkü piyasadaki çogu çinli bakımsız özen gösterilmiyor bakımlarınız tamsa onlardan herzamn bir adım önde olursunuz :)

Baksanda fark etmiyo r bana kise anlatamaz 150 zc yi 2yıldır az çekmedim onun için hiç bakım falan demeyin....

ZC kullanıcısı olarak senin sıkayetlerın olabılır belkı ama sana kesınlıkle katılmıyorum..benım zc 7000 km de su an ve hala ılk gunku gıbi pırıl pırıl ve bugune kadar 1 kere olsun tık demedı..ki ben bu motorla Ankara İzmit ve Ankara Antalya yaptım 1 kere..yanı lafın kısası bakmak derken sadece sılıp yagını degıstırmek degıldır..bu benım 4.cü motorum ve ılk scooter ım..yazdıklarımı yanlış anlama sakın ama bakmasını bılene 5 sene bıle gıder..bak bu da resmı yeni çekilmiş son hali..

motorum.jpg

hocam benim aracı aldığımda yorumladan hareketle biraz tedirgindim. 15 km gitmeden bozulan mı dersin motoru yakan mı dersin parçaların gevşemesi olsun malzemedeki kalitesizlik olsun bir sürü şey okudum. en bariz olanı çakmaklığın sigortayı attırdığı yönündeki şikayetti. ben ön kadrana navigasyon cihaız monte ettim. şarzı çekmaklıktan kullanıyorum. 600 kmdir hiçbir sorun yaşamadım. cep telefonumu en az 20 kere buradan şarz ettim ve sigorta hala sağlam. mekanik işi nasip işidir. bazısı aynı makine ile 100 km yapamazken bazısı 10 000 km yapar sıkıntı çıkmaz. benim ön fren merkezi bozuldu yağ kaçırdı büyük ihtimalle benden başka bu şikayeti yaşayan çok kişi yoktur ilk 1000 km içerisinde. istediğin kadar bakım yap senin makine imalatta kusurlu ise elinden birşey gelmez.

hmekanik işi nasip işidir. bazısı aynı makine ile 100 km yapamazken bazısı 10 000 km yapar sıkıntı çıkmaz.istediğin kadar bakım yap senin makine imalatta kusurlu ise elinden birşey gelmez.

aynen öyle..:wiinkk:Ben motorumu 0 km alırken montajında yanındaydım ve 2-3 gunde bir el ve gözle kontrolunu yaparım..bazı ufak tefek vida,somun vs..kendim keyfe keder değiştirdim ve inanın haftada 1 kez bakıp kontrol ediyorum hiçbiryerinde en ufak bir zırıldama,gevşeme yok...Hepinize kazasız sürüşler dilerim..

Ve motorunuza iyi bakar severek binerseniz çok daha uzun süreler sorunsuzca binersiniz...:cat:

ZC kullanıcısı olarak senin sıkayetlerın olabılır belkı ama sana kesınlıkle katılmıyorum..benım zc 7000 km de su an ve hala ılk gunku gıbi pırıl pırıl ve bugune kadar 1 kere olsun tık demedı..ki ben bu motorla Ankara İzmit ve Ankara Antalya yaptım 1 kere..yanı lafın kısası bakmak derken sadece sılıp yagını degıstırmek degıldır..bu benım 4.cü motorum ve ılk scooter ım..yazdıklarımı yanlış anlama sakın ama bakmasını bılene 5 sene bıle gıder..bak bu da resmı yeni çekilmiş son hali..

motorum.jpg

kardesim siperliği nasıl yaptırdın

sizler yeni olduğunuz için bilmessiniz belki ama bu egzos muhabbetine çok önceleri bende kafayı takmıştım...Yok alt devirlerde güç oluyo yok gaz 50 kere dönüyo falan hepsi traş ben egzosumu kestirip içine baktım ve hiçbişey yok!!!!!Bİldiğin boru dolanması yani öyle filtre miltre yok ali cengiz oyunu falan bildiğin boş boru...

O yüzden egzos almanıza gerek yok gidin kestirin ucuna bi krom uç takın bakın bakalım nasıl bi ses geliyo motorunuzdan ve nasıl gidiyo...

14.003 km de motorum şu an...Biri eski sayflarda bunların odometresi hatalı demiş 75 en fazla görürsünüz ama o aslında 85-90a tekamül eder falan kimdi onu savunan??

egzos almanıza gerek yok gidin kestirin ucuna bi krom uç takın nasıl ses geliyor motorunuzdan ve nasıl gidiyo...

katılmıorum kestrip uç takınca çok ktu duruo :farao: orjinalı dhada güzel duruo
seste değişio zaten arkadasımın var kırmızı zc aynı dediğin gibi krom uç taktırdı çok kötü:farao:

Karşıyakalı kardeşim öncelikle ksknin neresindesin?
Neden kötü duruyo bence o kadarda kötü durmuyo ha yok benim param var 100 tl verir gider takrırım dersen o başka

bu sekilde yapabilirsiniz eksozlarinizi..Ben bu sekilde yaptım ve sesi de ust devirlerdeki nefesi de rahatladı..yakıt konusunda ise eksozu kestikten sonra tekrar hava ayarı yaptırmanız gerekiyor bılgınız olsun..ben su an 1 litre ile 40 km yol yapıyorum..ortalama suratim ise 70-90 arası..Beniz zc ve eksozu :)

photo0043l.jpg

photo0044t.jpg

Gayette güzel kestirmiş bence hoş duruyor...
Ben 20 sene oturdum(doğma büyüme) kskde tuna mahallesinde ondan soruyorum yinne gelicem kskye gelince görüşelim volkan...Tabiki zevkler tartışılmaz o konuda haklısın..

Şu hava ayarı karbüratörün olduğu yerde sanırımda tam nerde foto ile biri gösterebilir mi???

görüselim valla burda zc ciler yok denecek kadar az ve motorları berbat durumda :S

bnde tekerlğe şert çektrcem ama ne renk yaptrcam karar weremedm :S

Harbiden o şerit moda ötesi olmuş herkes şerit atmış valla benim motor kırmızı fosforlu yeşil attırıp çingene gibi mi gezsem acep :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar